reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Jesli chodzi o sen to u mojej córy jest podobnie :) najpierw chodziła spać dość późno (ok. 23 ) i wtedy wstawała na karmienie 3-4 i potem ok. 7 a od tygodnia testuje schemat, który przeczytałam gdzies na instagramie:
Karmienie (120-130ml) o 19
Kąpiel 19:30 (przy lampce nocnej i spokojnej muzyce)
Po kąpieli odkładam ją do dostawki w naszej sypialni (czasem muszę ją dosłownie 2min potrzymać na rękach), podłączam kamerkę i wychodzę z pokoju i mała sama zasypia.
Między 23 a 24 (jak ja się kładę spać) włączam lampkę nocna lub latarkę w telefonie, przewijam i karmie małą (130-140ml)nie odzywam się wtedy do niej, żeby jej nie wybudzać i zasypia momentalnie po odbiciu :) przesypia tym sposobem do 5-5:30 :)
Kolejne karmienie różnie ale zazwyczaj ok. 8:30-9:30 :) takze po nim już nie idziemy spać 😄 przyznam szczerze, że chodzę wyjątkowo wyspana a i wieczorami mam czas dla siebie i męża 😉
U nas dziś była ciężka noc... Mała zasnęła dopiero przed 2😱 Oczy otwarte, gada, smieje się, a my rano pobudka po 6 żeby ogarnąć starszakow do szkoły, a mąż do pracy. Potem przebudziła się po 5 i spała do 7:15. Do tej pory zasypiała o 23 i spała do 3-4. Mam nadzieję, że to jednorazowe 😊

reklama
U nas dziś była ciężka noc... Mała zasnęła dopiero przed 2😱 Oczy otwarte, gada, smieje się, a my rano pobudka po 6 żeby ogarnąć starszakow do szkoły, a mąż do pracy. Potem przebudziła się po 5 i spała do 7:15. Do tej pory zasypiała o 23 i spała do 3-4. Mam nadzieję, że to jednorazowe 😊
U mnie Tez ciężka noc młody nauczył się krzyczeć I bardzo go to bawi pobudka przed trzecią I krzyk na cały dom jakby go ze skory odbierali a potem śmieje się I od nowa Mam nadzieję że szybko to mu się znudzi

U mnie Tez ciężka noc młody nauczył się krzyczeć I bardzo go to bawi pobudka przed trzecią I krzyk na cały dom jakby go ze skory odbierali a potem śmieje się I od nowa Mam nadzieję że szybko to mu się znudzi
Niezły agent 😁 nasz uwielbia kaszleć. Pierwszy raz jak zaczął i kaszlał przez godzinę to byłam przekonana, że musimy iść do lekarza bo jest chory

My walczymy z ciemieniuchą Co u Was pomogło? Jakies sprawdzone I skuteczne sposoby? Czytałam gdzieś że nie można stosować dokumentów ale nie wiem czy to prawda?

Byliśmy u fizjoterapeuty. Młody ma wzmożone napięcie mięśniowe od bioderek w górę. Ja mam rozejście mięśni prostych brzucha i słabe mięśnie dna miednicy. Dodatkowo musimy rehabilitować też moją bliznę bo po takim czasie powinna być ładniejsza

Niezły agent 😁 nasz uwielbia kaszleć. Pierwszy raz jak zaczął i kaszlał przez godzinę to byłam przekonana, że musimy iść do lekarza bo jest chory
Jaś też lubi kaszleć 😅
Byliśmy u fizjoterapeuty. Młody ma wzmożone napięcie mięśniowe od bioderek w górę. Ja mam rozejście mięśni prostych brzucha i słabe mięśnie dna miednicy. Dodatkowo musimy rehabilitować też moją bliznę bo po takim czasie powinna być ładniejsza
Zdrówka dla was 😘

reklama
Do góry