Ja walczyłam, ale na szczęście już się unormowałoCzy walczy ktoś z zaparciami u maluszka?
reklama
Madzialena8787
Fanka BB :)
I co u Was pomogło?Ja walczyłam, ale na szczęście już się unormowało
Pediatra kazała masować brzuszek, podciągać nóżki do klatki piersiowej, przepajać wodą, a jeżeli widać że mocno się już męczy to podać czopek glicerynowy (użyłam tylko raz połowy).I co u Was pomogło?
U mnie libido wróciło dopiero po pierwszej miesiączce ale mimo, że od porodu minęło prawie 2,5msc to wciąż się boje współżyć z mężem wiem jednak, że siedzi to po prostu w głowie i na dniach mam zamiar podjąć próbęJak jest u Was z libido ? U mnie jest dziwna reakcja organizmu, pomimo uplywu czasu moje libido wynosi.....-0. Karmie piersia I rozumiem ze to wplywa na zmiejszenie potrzeb seksulanych ale serio, nie gromadzi sie zadne napiecie seksualne, nie mam napiecia seksulanego. Moje pochwa i wargi sromowe sa rozpulchnione tak jakby byly po orgazmie , chyba tak to.moge przedstawic najlepiej, nie mam zadnego napiecia seks, man wrazenie ze moja pochwa jest ciasna , nie boli mnie podczas stosunku ale mam.wrazenie ze jest mega ciasno w srodku. Nie mam zadnego infekcji grzybiczej. Czy ktoras z was ma podobnie? Jestem po 2 cesarkach. Moze to.blokada psychiczna po operacji. Jeszcze nie rozmawialam o tym z mezem
Jesli chodzi o sen to u mojej córy jest podobnie najpierw chodziła spać dość późno (ok. 23 ) i wtedy wstawała na karmienie 3-4 i potem ok. 7 a od tygodnia testuje schemat, który przeczytałam gdzies na instagramie:My o chrzcie narazie nie myślimy...czeka mnie 9 maja komunia córki i też nie wiem jak to zorganizować Dzis pierwszy raz Mała przespała mi całą Obudziła się o 5:30 zjadła i spała do 9tej Ciekawa jestem czy to jednorazowe czy tak już będzie Zauważyłam, że Mała kręci się i niespokojnie je, jak w brzuszku jej "grasuje'', potem jak już kupkę zrobi jest dobrze. W ciągu dnia je co 2-3 h, już pogaworzy i pobawi się, pośmieje. W ciągu dnia jest super, nie mam co narzekać. 27.03 skończy 3 miesiące. Ogólnie polecam dziewczyny mieć dziecko po dłuższej przerwie u mnie jest różnica 9 i 6 lat od starszakow i to jest cudowne macierzyństwo a tak się bałam...
Karmienie (120-130ml) o 19
Kąpiel 19:30 (przy lampce nocnej i spokojnej muzyce)
Po kąpieli odkładam ją do dostawki w naszej sypialni (czasem muszę ją dosłownie 2min potrzymać na rękach), podłączam kamerkę i wychodzę z pokoju i mała sama zasypia.
Między 23 a 24 (jak ja się kładę spać) włączam lampkę nocna lub latarkę w telefonie, przewijam i karmie małą (130-140ml)nie odzywam się wtedy do niej, żeby jej nie wybudzać i zasypia momentalnie po odbiciu przesypia tym sposobem do 5-5:30
Kolejne karmienie różnie ale zazwyczaj ok. 8:30-9:30 takze po nim już nie idziemy spać przyznam szczerze, że chodzę wyjątkowo wyspana a i wieczorami mam czas dla siebie i męża
healthy.mindset
Aktywna w BB
Masz racje, wiekszosc siedzi w glowie. Duzo tez zalezy od tego jak przebiegl porod. U mnie jest blokada i to dosc spora, mam nadzieje, ze z czasem sie wszystko unormuje. Po pierwszej ciazy okres dostalam dopiero po 1,5 roku rodzilas naturalnie czy Cc?U mnie libido wróciło dopiero po pierwszej miesiączce ale mimo, że od porodu minęło prawie 2,5msc to wciąż się boje współżyć z mężem wiem jednak, że siedzi to po prostu w głowie i na dniach mam zamiar podjąć próbę
Naturalnie i poród miałam dosc długi i ciężki. Miałam zaparcia w ciąży i nie powiedziałam o nich położnej no i wyszły mi hemoroidy (przez pozycje wertykalne, skakanie na piłce etc), bardzo wydłużyło to poród. potem mnie nacinali.. Połóg miałam cholernie ciężkiMasz racje, wiekszosc siedzi w glowie. Duzo tez zalezy od tego jak przebiegl porod. U mnie jest blokada i to dosc spora, mam nadzieje, ze z czasem sie wszystko unormuje. Po pierwszej ciazy okres dostalam dopiero po 1,5 roku rodzilas naturalnie czy Cc?
zeberka363
jestem szalona :-D
Bardzo dużo siedzi w głowie. Ja blokady na szczęście nie mam, biorę już tabletki antykoncepcyjne. Libido troszkę mniejsze,ale pewnie przez niedopasowanie i zmęczenieMasz racje, wiekszosc siedzi w glowie. Duzo tez zalezy od tego jak przebiegl porod. U mnie jest blokada i to dosc spora, mam nadzieje, ze z czasem sie wszystko unormuje. Po pierwszej ciazy okres dostalam dopiero po 1,5 roku rodzilas naturalnie czy Cc?
Ce2793
Fanka BB :)
My chyba nawet te same tabletki bierzemy jak dobrze pamiętam. Musiałam odstawić po 3 tygodniach bo myślałam, że głowa mi pęknie. Dodatkowo nie mogłam zapanować nad apetytem.Bardzo dużo siedzi w głowie. Ja blokady na szczęście nie mam, biorę już tabletki antykoncepcyjne. Libido troszkę mniejsze,ale pewnie przez niedopasowanie i zmęczenie
U nas 2.5 miesiąca nie układało nam się dobrze. Myślę, że przechodziliśmy przez nasz pierwszy kryzys. Trochę nam wszystko siadło ale od pewnego momentu i po x rozmowach zaczynamy wracać powolutku do normy. Stres i zmęczenie prawie nas wykończył. Moje hormony też nie pomagały. No i brak czasu tylko we 2 też był ciężki do zniesienia
Dalej walczymy z kolkami. Brakuje mi już sił. Ostatnie dwa tygodnie znów mamy je dzień w dzień. Zamiast lepiej jest gorzej. Jutro mamy kolejne szczepienia a w czwartek fizjoterapeutę. Podejrzewam, że może być problem z napięciem mięśniowym ale specjalista oceni.
Sama też będę miała wizytę. Prawdopodobnie mam rozejscie mięśni prostych brzucha. Czy któraś z Was to ma lub miała?
reklama
healthy.mindset
Aktywna w BB
Trzymam wiec kciuki, zeby wszystko dobrze poszloNaturalnie i poród miałam dosc długi i ciężki. Miałam zaparcia w ciąży i nie powiedziałam o nich położnej no i wyszły mi hemoroidy (przez pozycje wertykalne, skakanie na piłce etc), bardzo wydłużyło to poród. potem mnie nacinali.. Połóg miałam cholernie ciężki