reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Interesują się już wasze dzieciaczki jakimiś zabawkami?
U mnie powoli tak, wodzi wzrokiem za zabawkami i jak włoży się ku grzechotkę do ręki to się nią bawi 🤗.

A jak z podnoszeniem główki u Was? Nasz na rękach ładnie trzyma prosto głowę, ale jak ma na brzuchu to po chwili się wkurza 😑

reklama
U mnie powoli tak, wodzi wzrokiem za zabawkami i jak włoży się ku grzechotkę do ręki to się nią bawi 🤗.

A jak z podnoszeniem główki u Was? Nasz na rękach ładnie trzyma prosto głowę, ale jak ma na brzuchu to po chwili się wkurza 😑
Mój na rękach też trzyma fajnie... A na brzuchu lubi leżeć i też fajnie trzyma głowę... tylko jak długo leży to się zaczyna złości bo chciał by dłużej ale nie ma siły jeszcze na tyle żeby długo lezec...

U nas też fajnie już główkę trzyma, na leżąco wiadomo krócej ale troszke poleży. Kładę ja na macie to wodzi wzrokiem za zabawkami jest zainteresowana i wieczorem jak projektor włączę w karuzeli 🙂 Fajnie widać już postępy 🙂

Interesują się już wasze dzieciaczki jakimiś zabawkami?
U mnie także lubi popatrzeć na karuzelę poza tym bardzo interesują go jaskrawe kolory dostał od chrzesnej kurczaka i lubi do niego mówić po swojemu poza tym wyciąga rączki i próbuje wziąść go do buzi😄 na brzuchu nie lubi leżeć choć główkę podnosi i troszkę potrzyma w górze a noszony to lubi być wyłącznie na prosto a jeszcze samodzielnie główki nie trzyma

My mielismy konsultacje fizjo i mowila nam zeby nie nosic dziecka do siebie pionowo. Mowila ze dziecko nie ma podparcia i nienaturalnie sie wygina a drugim powodem ze mniej widzi i kreci glowa. Zalecila noszenie przodem do swiata jeszczs troszke w pozycji przykurczonej zeby ogladal wszystko i byl ciekawy swiata. Glowka przytrzyma max 3 min na brzuszku ale mowila ze jest na to czas

Mój mały tez na brzuszku ładnie głowę podnosi, ale lubi się przewracać z brzucha na plecki :) lubi leżeć na macie i gadać z zabawkami, ale jeszcze ich nie dotyka. Jutro mamy usg główki mam nadzieję, że wszystko wyjdzie dobrze:)

Dziewczyny, za zgodą administratorki i założycielki forum - Ani Ślusarczyk, wklejam Wam linki do rozmów ze specjalistami, które odbędą się niedługo:

22.02.21 r. Kiedy warto skonsultować się z gastrologiem dziecięcym - tu możesz zadać pytania https://www.babyboom.pl/forum/temat/kiedy-pojsc-z-dzieckiem-do-gastrologa-22-02-21-webinar.112434/

27.02.21 r.W jakich obszarach pomoże nam psychiatra dziecięcy?
https://www.babyboom.pl/forum/temat/kiedy-skorzystac-z-pomocy-psychiatry-dzieciecego.112435/

20.02.21 r.Jak wygląda nastoletnia depresja z perspektywy rodziców i dlaczego trzeba zadbać o siebie. Liczba miejsc jest ograniczona, więc próbujcie się zapisać Link do: DZIEŃ OTWARTY 20.02.2021 – ON-LINE | Forum Przeciw Depresji

4.02 została nagrana rozmowa, która się przyda każdej z nas, a może być impulsem, żeby zadbać o własne zdrowie. Dr n. med. Filip Dąbrowski opowiadał o badaniach, o których powinnyśmy pamiętać oraz rozmawialiśmy o tym, jak podczas pandemii wyglądają porody, przebywanie z dziećmi itd. Oto link:
https://www.babyboom.pl/forum/temat...ii-rozmowa-z-ginekologiem-poloznikiem.112436/

A tutaj znajdziecie link do programu Mamo, zaopiekuj się sobą: https://www.babyboom.pl/rodzina/psychiczna-rownowaga

Pozdrawiam Was serdecznie,

Gabriela Nowak

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry