reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Mnie minely jakos 12/13 tydzien. Mam nadzieje ze juz nie wroca 🙈 wczoraj wizytowalam i maly wazy 530 g a byl to 22+1. Ciezko mi sie odniesc czy to duzo czy malo. Lekarka powiedziala tylko ze dziecko rosnie prawidlowo. Maly ulozony miednicowo ale mq duuuzo czasu jeszcze na obrot 😁 i za 3 tygodnie mam zrobic krzywa cukrowa..

Mnie minely jakos 12/13 tydzien. Mam nadzieje ze juz nie wroca 🙈 wczoraj wizytowalam i maly wazy 530 g a byl to 22+1. Ciezko mi sie odniesc czy to duzo czy malo. Lekarka powiedziala tylko ze dziecko rosnie prawidlowo. Maly ulozony miednicowo ale mq duuuzo czasu jeszcze na obrot 😁 i za 3 tygodnie mam zrobic krzywa cukrowa..
Super wieści mój w 21 tyg miał 423g a dziecko rośnie średnio 100g na tydzień czyli waga jest ok

Dziś troszkę więcej pochodziłam bo miałam gości I teraz koszmarnie bolą mnie nogi a szczególnie w kostkach I stopach- dziwne to uczucie jakby przeszlam maraton😕

Prawidlowa waga mój mały w 21 tyg miał 433g🥰

Hej dziewczyny kupujecie już ubranka dla maluszków zastanawiam się jaki rozmiar wybrać 56 czy 62 Jeśli chodzi o kombinezon na zimę to kupować większy 68 czy wystarczy 62 - to moje pierwsze dziecko I jestem zieloną w temacie A nie chciałabym też zakupić ubranek które od razu okażą się za małe

Hej dziewczyny kupujecie już ubranka dla maluszków zastanawiam się jaki rozmiar wybrać 56 czy 62 Jeśli chodzi o kombinezon na zimę to kupować większy 68 czy wystarczy 62 - to moje pierwsze dziecko I jestem zieloną w temacie A nie chciałabym też zakupić ubranek które od razu okażą się za małe
Jeszcze nie kupowałam nic,ale kombinezon polecam 68 żeby wystarczył na całą zime i nie krępował ruchów dziecka,ciuszki bede kupować na 62,bo moje starsze dzieci 56 miały za małe 😅

reklama
Miałam dziś wizyte u gina-wszystko jest ok,mały rośnie zdrowo :)
Krzywa cukrowa wyszła ok,natomiast we krwi dalej małopłytkowość,ale nieznaczna-norma jest od 150 a u mnie 138 więc nie ma źle ;)
Lekarz obejrzał wyniki z połówkowych i dostałam skierowanie na echo serca między 30 a 32 tyd do zrobienia,ale do szpitala oczywiście dodzwonić sie nie idzie...
Na wadze było u mnie -400g...położna pogroziła mi palcem 😅...no ale przecież jem...jednak nerwy i stres robią swoje...:(
Zapomniałam spytać o to szczepienie na krztusiec...eh ta skleroza...

Do góry