reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Hej 🙂
Właśnie wróciłam z krzywej cukrowej i nie było tak źle jak to pamiętałam z poprzednich ciąż, a glukozę miałam tą najzwyklejszą bezsmakową 😉

Zapisałam,bo gin mi kazał, że teraz niby tak trzeba, w poprzednich ciążach czegoś takiego nie było trzeba zaliczać...
Moja ginekolog mówiła, że przysługują nam 4 wizyty położnej, od nas zależy kiedy je wykorzystamy, mogą być dwie przed porodem, dwie po lub wszystkie po porodzie, jeszcze się tym nie zajmowałam.
A czy ginekolog zalecił Wam szczepienie przeciwko krztuścowi ? Mi zasygnalizowała, że dobrze zrobić po 27 tc i dotyczy to też męża i ewentualnie innych osób, które będą zajmowały się dzieckiem. Podobno są takie nowe zalecenia

Moja ginekolog mówiła, że przysługują nam 4 wizyty położnej, od nas zależy kiedy je wykorzystamy, mogą być dwie przed porodem, dwie po lub wszystkie po porodzie, jeszcze się tym nie zajmowałam.
A czy ginekolog zalecił Wam szczepienie przeciwko krztuścowi ? Mi zasygnalizowała, że dobrze zrobić po 27 tc i dotyczy to też męża i ewentualnie innych osób, które będą zajmowały się dzieckiem. Podobno są takie nowe zalecenia
Nic nie wiem o szczepieniu na krztusiec,bylam na niego szczepiona za dziecka...jak nie zapomne to spytam na wizycie za tydzień

Szczepienie na krztusiec sa zalecane w ciazy między 16 a 36 tyg a najlepiej okolo 26tyg, zeby zaczela dzialac i chronila. Szczepionka chroni Ciebie i dziecko do momentu szczepien. Ja bede sie zapisywac we wrześniu a w październiku na grype.

Ja troche tez.. chowalam urodziny w tajemnicy.. na dodatek przyszedl wirus i balam sie podwojnie ze to tez moze zaszkodzic. Polowkowe mnie tez zmartwily z ta miedniczka, ale to i tak najwazniejsze ze nie jest to bardzo grozne jak np wada serduszka

My dość wcześnie poznaliśmy płeć i już od dawna wszyscy mówimy Ignaś o młodym, też myślałam, że Ignacy jest bardzo rzadkie, ale ostatnio trochę ich jest podobno. Największy problem miałam z najstarszym synem - mieliśmy kilka opcji i ostatecznie dopiero dzień po porodzie podjęliśmy decyzję😆
Bardzo ladne! Tez mi sie podoba :) razem z mezem wybieralismy dla malego. Ja wybralam Ignas on Henio i stwierdzilismy ze jak nie dojdziemy do porozumienia to bedzie Hubert ;) maz od samego poczatku wola do brzucha Heniutek i chyba nie umialabym sie juz orzestawic na Ignasia ale zobaczymy ;) Henryk brzmi bardzo powaznie

Bardzo ladne! Tez mi sie podoba :) razem z mezem wybieralismy dla malego. Ja wybralam Ignas on Henio i stwierdzilismy ze jak nie dojdziemy do porozumienia to bedzie Hubert ;) maz od samego poczatku wola do brzucha Heniutek i chyba nie umialabym sie juz orzestawic na Ignasia ale zobaczymy ;) Henryk brzmi bardzo powaznie
I Ignas i Henio są super wg mnie :) też myśleliśmy na Henrykiem dla chłopca ale finalnie na połówkowych potwierdził mi lekarz dziewczynę, więc teraz problem z imieniem jest jeszcze większy bo prawie żadne imię nam się nie podoba 😂

reklama
I Ignas i Henio są super wg mnie :) też myśleliśmy na Henrykiem dla chłopca ale finalnie na połówkowych potwierdził mi lekarz dziewczynę, więc teraz problem z imieniem jest jeszcze większy bo prawie żadne imię nam się nie podoba 😂
Kiedy myśleliśmy jeszcze, ze może być dziewczynka to na liście mieliśmy Hanię, Helenkę i Liwię. Ale jak okazał się chłopak, to spotkaliśmy się z niemałym problemem, bo akurat mi żadne męskie nie pasuje :) i są fajne, ale jakoś tak mi żadne w 100% nie pasuje.... Chyba ostatecznie zostanie Aleksander, będzie musiał się pogodzić, ze w klasie może być ich kilku :)
Ja mam imię, które w szkole nosiłam jako jedyna, a szkoła była duża :) i byłam przeświadczona o jego niespotykalności. Chociaż wcale ani mi się nie podobało, nie podoba do dzis. Aż do czasu kiedy dorosłym :p Okazało się, ze jest nas całkiem sporo :)

Do góry