reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

Cześć dziewczyny! Czytam Was już od dłuższego czasu ale dopiero teraz się ujawniam 😃 kończę właśnie 14tydz i termin wg usg mam na 27.12.
Karolina, zazdroszczę Ci chyba tych częstych usg 😊 ja ostatnie miałam na teście Papa (17 czerwca) i w sumie mój lekarz prowadzacy nic nie mówił o kolejnym usg. wizytę u niego mam 13.07 ale nigdy usg mi nie robi :/ nie wiem czy to normalne? Co ile powinno się robić usg? 🤔
Ja usg mam robione na każdej wizycie na początku dopochwowe a teraz robi przez brzuch i dopochwowe bo sprawdza jak z szyjka.

reklama
U mnie wystąpiły krwawienia w okolicy 9tygodnia przy okazji sytuacji stresowych w pracy i życiu prywatnym.. na dodatek zaszłam w ciaze tuż po histeroskopii.. Stąd nie ukrywam, że od usg do usg żyje w stresie czy aby napewno jest wszystko ok 🤷🏼‍♀️ ale skoro 1x w Msc jest ok to pozostaje mi cierpliwie czekać :)
Jeśli faktycznie bardzo się boisz czy wszystko jest ok kup detektor tętna, ja uważam że jest to zbędny gadżet ale dziewczyny pisały że im pomaga i są spokojniejsze jak posłuchają tętna

Jeśli faktycznie bardzo się boisz czy wszystko jest ok kup detektor tętna, ja uważam że jest to zbędny gadżet ale dziewczyny pisały że im pomaga i są spokojniejsze jak posłuchają tętna
Właśnie rozważam jego zakup. Ponoć od 16tygodnia można już usłyszeć tętno ale nie wiem ile w tym prawdy :)

Cześć dziewczyny! Czytam Was już od dłuższego czasu ale dopiero teraz się ujawniam 😃 kończę właśnie 14tydz i termin wg usg mam na 27.12.
Karolina, zazdroszczę Ci chyba tych częstych usg 😊 ja ostatnie miałam na teście Papa (17 czerwca) i w sumie mój lekarz prowadzacy nic nie mówił o kolejnym usg. wizytę u niego mam 13.07 ale nigdy usg mi nie robi :/ nie wiem czy to normalne? Co ile powinno się robić usg? 🤔
Pytanie czy chodzisz prywatnie czyna nfz bo fundusz przysługują 3 badania usg choc to zależy od lekarza U mnie wizyty są co miesiąc I na każdym robi usg ale chodzę prywatnie

Hejka dziewczyny. Dzisiaj wizytuje i jak zawsze mam stresa. Trzymajcie kciuki[emoji3059]
Trzymam kciuki za Ciebie i wszystkie wizytujące [emoji3590]

Ja mam dzisiaj słabszy dzień... zaczął się od pobudki o 5 rano z wielkim strachem [emoji3064]
Śniło mi się, że byłam na badaniach w szpitalu, zrobiono USG i okazało się, że dzieciątko umarło. Ten sen był taki straszny, tak realistyczny, dokladnie pamiętam te wszystkie emocje, tę rozpacz ze snu.
Popłakałam się strasznie...i tak co chwilę wyję do teraz [emoji45]
Wiem, że to tylko sen... byłoby łatwiej jakbym mogła się pocieszyć ruchami dziecka. Ale jeszcze nie czuję...

Cześć dziewczyny! Czytam Was już od dłuższego czasu ale dopiero teraz się ujawniam [emoji2] kończę właśnie 14tydz i termin wg usg mam na 27.12.
Karolina, zazdroszczę Ci chyba tych częstych usg [emoji4] ja ostatnie miałam na teście Papa (17 czerwca) i w sumie mój lekarz prowadzacy nic nie mówił o kolejnym usg. wizytę u niego mam 13.07 ale nigdy usg mi nie robi :/ nie wiem czy to normalne? Co ile powinno się robić usg? [emoji848]
Gratulacje [emoji3590] i głowa do góry, wszystko będzie dobrze [emoji2][emoji106]

Chodzę prywatnie do enel medu i lekarz wystawia mi skierowanie na usg.
Ja mam też lekarza prywatnie i usg mam robione na każdej wizycie... w dodatku zawsze umawiać mnie jako ostatnia pacjentek wiec przy usg nie spieszy się wogole i zawsze wyszło dokładnie sprawdza i pokazuje...🙂 a wizyty mam mniej więcej co 3- 4 tyg zależy jak wypadnie...

reklama
Trzymam kciuki za Ciebie i wszystkie wizytujące [emoji3590]

Ja mam dzisiaj słabszy dzień... zaczął się od pobudki o 5 rano z wielkim strachem [emoji3064]
Śniło mi się, że byłam na badaniach w szpitalu, zrobiono USG i okazało się, że dzieciątko umarło. Ten sen był taki straszny, tak realistyczny, dokladnie pamiętam te wszystkie emocje, tę rozpacz ze snu.
Popłakałam się strasznie...i tak co chwilę wyję do teraz [emoji45]
Wiem, że to tylko sen... byłoby łatwiej jakbym mogła się pocieszyć ruchami dziecka. Ale jeszcze nie czuję...
No te sny są straszne, później człowiek niepotrzebnie przeżywa i się stresuje. Pamiętaj to tylko sen więc głowa do góry i już o tym nie myśl 😉

Do góry