reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Odebrałam dzisiaj wyniki pappa i miałam konsultację genetyczną.
I jestem przeszczęśliwa [emoji16] wszystko w porządku i pięknie obnizone ryzyko.
Teraz juz kamień z serca i oby do końca ciąży sama radość [emoji4]
I zobaczcie...nawet w wieku lat 40 można mieć niskie ryzyko [emoji846]
Zobacz załącznik 1140796
Gratuluję mam nadzieje ze u mnie będzie podobnie Ja wciąż czekam na wyniki pappa

reklama
[GROUP=][/GROUP]
Dzięki dziewczyny [emoji3059]U nas w szpitalu jest poradnia genetyczna i badan prenatalnych - to jest jakby jedna jednostka. Kazda kobieta juz po usg prenatalnym tego samego dnia ma konsultację z genetykiem i potem pobieranie krwi na pappa. Mi Pani genetyk kazala od razu przyjsc po tygodniu na omówienie tych pappa...a wszystko z racji wieku [emoji16]
I tak wszystkie kobiety powyżej 35 lat z automatu mają tą drugą konsultację.
W sumie fajnie bo jakby nie było dobrze to już się czujesz zaopiekowana [emoji4]
A tak jak u mnie pappa obniżyło ryzyko baaaardzo mocno to czeka mnie tylko USG połówkowe [emoji4]

A Pani genetyk z szerokim uśmiechem powiedziała, ze nie żadnych wskazan do badań inwazyjnych...chyba, że z racji swojego "podeszłego" wieku życzę sobie je mieć wykonane [emoji2][emoji4]
Rozbroiła mnie totalnie [emoji3590]
Powiedzialam, że nie... póki co się jeszcze trzymam [emoji12]

Także w sumie fajnie, że omawiają te wyniki...bo jakbym miała porównywać tylko np. z wynikami dziewczyn 25 letnich to nadal mogłabym się martwić. A tak...mam wszystko wytłumaczone i już się nie martwię.

Chociaż nie martwię się to źle powiedziane...bo już zawsze będę się martwić o to dziecko [emoji3590]
Tylko teraz akurat o te kwestie nie będę [emoji4]
Ja broniłam się przed konsultacja z genetykiem ale stwierdził am że co mi szkodzi i mam porade telefoniczną w piątek o 16.30

Patrzcie dziewczyny co dostałam [emoji4]
Zarejestrowałam sie na BebiProgram i dostałam "Moja teczka ciążowa" - będzie super miejsce na dokumenty, wyniki itp.
Zaraz zajrzę co w środku [emoji16]
IMG_20200629_155203.jpeg

To chyba tak mówią jesli jest pomiedzy 1:300 a 1:1000.
Wszystko powinni Ci wyjaśnić żebyś mogla zdecydować o poszerzeniu diagnostyki.
Ja już przechodzilam przez to PRZY AMELCE... I amniopinkcja i ryzyko 1:14. Ale to była całkiem inna historia.... Z Maksiem nikt mi nie dzownil nawet jak wyszło pappa... A teraz postanowiłam się nie stresować...
Hmm trochę. Ciężko.... Siedzę przed gabinetem....

A który to tydzień i która ciąża? Ja jestem w pierwszej ciąży i raczej też nie czuje jeszcze nic ale nie przejmuje się bo podobno w pierwszej ciąży nawet 20-22 tydz można dopiero poczuć :)
A ja dziś (17+4 tc) tak od niechcenia gładząc się po brzuchu, pierwszy raz wymacałam taką małą uroczą kuleczkę pod pępkiem :-) Chwilkę pogłaskałam i zniknęła a po jakimś czasie znów się pojawiła. Od środka jeszcze nic nie czuję, ale to było takie fajne 💜 Dzidź się pręży :-)

reklama
Do góry