No ja mam refundowane z racji wieku.Ja bym nie robiła skoro teraz wyniki wyszły o wiele lepiej. Dla mnie 2 tysiące to sporo kasy a i tak raczej nie przerwalabym ciąży niezależnie jaki byłby wynik.
reklama
Tak,w wiadomości.A gdzie dostaje się te zaproszenie? W wiadomości ?
martini87
Fanka BB :)
Aha to nie wiedziałam, że sanco może być darmowe. Jak darmowe i nieinwazyjne to pewnie bym zrobiła.No ja mam refundowane z racji wieku.
Blaankaa
Ja bym odpuściła, tym bardziej że na USG masz wszystko dobrze!
Przykro mi, że tylko tyle stresu się na jadłaś [emoji173]
Przykro mi, że tylko tyle stresu się na jadłaś [emoji173]
1 badanie miałam w 11+4, 2 w 12+6. U mnie ryzyko trisomii 18. Podstawowe też było inne, w:
1 klinice 1:1654 skorygowane 1:240
2klinice 1: 12635 skorygowane 1:2000
Dlatego nie wiem co mysleć. Gdybym badanie robiła tylko w 2klinice w ogóle nie rozważałbym testu Sanco lub Nifty.
EvilDesiree
Lol [emoji4]Tak, te dziewczyny ktore pisaly ze maja dostep juz tu zamilkły, tylko @EvilDesiree się nad nami zlitowała [emoji23]
Ja nie wiem co z tym forum...dla mnie są teraz dwa...ale na tym drugim jest mniejszy ruch niż tutaj.
Wiem, że jakieś problemy były i dziewczyny próbowały z adminka to naprawić.
Także ja chyba będę się trzymac tego.
Dostałam jeszcze jakiegos linka, ktory mi nie działa więc... [emoji1787][emoji3590]
EvilDesiree
To my będziemy trzymać kciuki za Twoj czysty umysł i obronę [emoji3590]Ja z racji że 1 lipca mam obronę magistra będę przez tydzień nieobecna. Muszę trochę się poduczyć [emoji16] jak będę miala nieprzespane noce to będę starać się być na bieżąco z wami[emoji3] mam nadziejej że będę miała do kogo wrócić za tydzień[emoji85]
EvilDesiree
Ale masz szczęście, że nawet filmik masz [emoji3059] ja nawet ekranu nie widziałam podczas prenatalnego usg.Jak wam mija dzień ja właśnie oglądam nagranie z USG naszego maleństwa. Na szczęście wyniki są Oki. Z testu papa wyszło że muszę urodzić do 40 tygodnia ponieważ po mam podwyższone ryzyko stanu przedrzucowkowego. Lekarz powiedział że prawdopodobnie dziewczynka. Mój mąż oszalał z radości.
Ale myślę, że ok. 20 tygodnia pójdę prywatnie na 3d.
EvilDesiree
Ja tak samo.Ja bym nie robiła skoro teraz wyniki wyszły o wiele lepiej. Dla mnie 2 tysiące to sporo kasy a i tak raczej nie przerwalabym ciąży niezależnie jaki byłby wynik.
Zobaczę jeszcze jak wyjdzie po pappa.
Ale nie mam kasy na te testy a amniopunkcję to jedynie przy bardzo wysokim ryzyku zrobię. Jeżeli byłoby większe niż moje ryzyko podstawowe wynikające z wieku (1:73).
EvilDesiree
Ale jak? Z racji wieku to refundowane jest usg i pappa. A te sanco, panorama, nifty to raczej nie...No ja mam refundowane z racji wieku.
reklama
Ja myslę, że też nie byłabym w stanie przerwać ciąży zwłaszcza, że tak długo wyczekiwana była i niezależnie od wszystkiego kochamy to dzieciątko.Ja bym nie robiła skoro teraz wyniki wyszły o wiele lepiej. Dla mnie 2 tysiące to sporo kasy a i tak raczej nie przerwalabym ciąży niezależnie jaki byłby wynik.
@Blaankaa stres był ogromy, nikomu tego nie życzę. Dziękuję bardzo za słowa wsparcia Niby tylko statystyka, ale jednak bardzo się to przeżywa...