reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Witam kobietki mam pytanie czy można w ciazy brać neoFuragin? Wyszły mi w badaniu bakterie mój lekarz to widział wczoraj i tylko zlecił kolejne badanie, nic nie przepisać. Ja w sumie oprócz częstych wizyt w toalecie też nic nie czuję. Ale problem jest tu że dzwoniłam wczoraj umówić sie na amniopunkcje między innymi kazała mi przyjść ze świeżym wynikiem CRP i powiedziała, że jeżeli wyjdzie stan zapalny w organizmie to mi nie zrobią. Amnipunkcje mam 1.07. Wizytę u gina 17.07 nawet jak by mi sie udało wcześniej to i tak dopiero w piątek. Zadzwonię do mojej rodzinnej we wtore mam nadzieję że ona mi pomoże ale zależy mi na tym żeby już zacząć działać. Podpowiedzcie co mam robić?
Ja bym nie brala. A nie dal ci przypadkiem teraz na posiew? Zrob najlepiej posiew i w zaleznosci co z niego wyjdzie to do lekarza ewentualnie po antybiotyk.

reklama
Wiem, że łatwo powiedzieć, ale olej ją. Nie pokazuj jej niczego, zobaczy na maleństwu jak się urodzi 😉 A jeśli mogę zapytać, jak to się stało, że trafiliście do Wiednia? I co tam robi teściowa? Już tam mieszkała czy przeprowadziła się z wami?
Tesciowa mieszka tu od 15 lat. Moj narzeczony jakos 7 lat temu sie tu przeprowadzil do niej a ja dopiero 2 lata (no 3 z przerwami) tu mieszkam. Narzeczony mnie sciągnął jak tylko zdalam mature 😊

Jakie styropianiaki, ja tam jestem z czasow kiedy jeszcze nie bylo pasow w samochodach 😅 I pieluchy tetrowe mialam. Ze starszym bratem akurat moja mama byla u siostry w Kanadzie, to tam luksusy i mial pieluchy jednorazowe 😉

Milego wypoczynku! 😁🏖 Bawcie sie tam dobrze i pozdrow polskie morze ode mnie, bo wieki tam nie bylam 😉
Haha znowu zanim doszłam do Twojego komentarza zdążyłam odpisać prawie identycznie 😂 Ja też jestem z czasów gdzie nie było pasów z tyłu i się chodziło w tetrach. Miałam podobną brykę, fioletową 😁 Kojarzę ze później weszły jeszcze te styropiany pod dupę ale że byłam wysoka jak na mój wiek to mieściłam się w normie i jeździłam bez :) Który rocznik jesteś jeśli mogę spytać?

Cześć Dziewczyny [emoji4] dopiero usiadlam i teraz tak myślę kurcze boli mnie spojenie łonowe... Będę musiała w środę o tym powiedzieć lekarzowi. Wczorajszą nospa pomogła zasnęłam spokojnie [emoji4]córka już od rana szaleje a ja mam łeb jak sklep pogoda mnie chyba dobije znowu wysokie ciśnienje i ból głowy...
Dobrze że nospa pomogła [emoji6]tylko już nie znosi tego wózka z córeczką, bo to za ciężko [emoji6]

Dzięki dziewczyny za wsparcie. Zostałam na oddziale szyjka jest w porządku taka moja budowa. Slyszalam serduszko bombelka biło ładnie też u niego wszystko w porządku. Jedynie łożysko mam tak umiejscowione że zakrywa połowę kanału ale powiedział że zobaczymy po 20 tygodni. Jutro mam rano oddać mocz żeby sprawdzić czy te bóle to nie pęcherz
Dobrze że szyjka trzyma i z dziecią ok[emoji4]
Daj znać po obchodzie co lekarz powie [emoji110]

Haha znowu zanim doszłam do Twojego komentarza zdążyłam odpisać prawie identycznie 😂 Ja też jestem z czasów gdzie nie było pasów z tyłu i się chodziło w tetrach. Miałam podobną brykę, fioletową 😁 Kojarzę ze później weszły jeszcze te styropiany pod dupę ale że byłam wysoka jak na mój wiek to mieściłam się w normie i jeździłam bez :) Który rocznik jesteś jeśli mogę spytać?
Ja z '84 😁 a Ty? Pamietam jak duzym fiatem bez zadnych pasow jezdzilismy na wakacje do Chorwacji, jak mi sie spac chcialo to sie mamie na kolanach kladlam, a teraz jak mloda taka wyzapinana w foteliku, ze prawie ruszyc sie nie moze to az mi zal 😂

Witam kobietki mam pytanie czy można w ciazy brać neoFuragin? Wyszły mi w badaniu bakterie mój lekarz to widział wczoraj i tylko zlecił kolejne badanie, nic nie przepisać. Ja w sumie oprócz częstych wizyt w toalecie też nic nie czuję. Ale problem jest tu że dzwoniłam wczoraj umówić sie na amniopunkcje między innymi kazała mi przyjść ze świeżym wynikiem CRP i powiedziała, że jeżeli wyjdzie stan zapalny w organizmie to mi nie zrobią. Amnipunkcje mam 1.07. Wizytę u gina 17.07 nawet jak by mi sie udało wcześniej to i tak dopiero w piątek. Zadzwonię do mojej rodzinnej we wtore mam nadzieję że ona mi pomoże ale zależy mi na tym żeby już zacząć działać. Podpowiedzcie co mam robić?
To może żurawinę pij , ja dostałam od lekarza jeszcze taką herbatę do picia
1592641780995.jpeg

reklama
Do góry