reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Cześć mam do nadrobienia prawie 100 stron 😂 więc chyba nie dam rady. Wczoraj byłam na prenatalnych i wszystko z dzieckiem dobrze 😀. Ma 5,5 cm, tętno 155 i lekarz stwierdził że chyba dziewczynka 🙂 mąż niestety nie mógł wejść ale lekarz nagral całe nasze badanie 🙂 nie robiłam dodatkowych badań bo stwierdziłam że skoro na USG wyszło wszystko dobrze to nie będę się denerwować 😋 idę za tydzień do innego lekarza potwierdzić wszystkie dane 😀 Powodzenia na dzisiejszych wizytach
Gratuluję zdrowej córci 😍 5,5 cm szczęścia ❤️
U mnie możliwe, że też dziewczyna ale uprzedzali by za bardzo się nie przyzwyczajać do płci bo to pierwsze prenatalne 😆
Który tydzień?

Precelka pewnie zależy od miejsca :) ja w pierwszej ciąży tam robiłam i nie mam zastrzeżeń wiec zostałam :) a wiem ze kobiety jeśli prowadzą ciąże u nich maja to usg stówkę taniej

Cześć mam do nadrobienia prawie 100 stron 😂 więc chyba nie dam rady. Wczoraj byłam na prenatalnych i wszystko z dzieckiem dobrze 😀. Ma 5,5 cm, tętno 155 i lekarz stwierdził że chyba dziewczynka 🙂 mąż niestety nie mógł wejść ale lekarz nagral całe nasze badanie 🙂 nie robiłam dodatkowych badań bo stwierdziłam że skoro na USG wyszło wszystko dobrze to nie będę się denerwować 😋 idę za tydzień do innego lekarza potwierdzić wszystkie dane 😀 Powodzenia na dzisiejszych wizytach
A który masz tydz?

Dziewczyny ja pracuje w stomatologii i powiem Wam tak jak jest - w zeszłym roku robiliśmy testy higieny pod kątem szczoteczek sonicznych elektrycznych i manualnych i najlepiej wypadają jednak elektryczne. Technologia sonicznych jest bardzo dobra i naprawdę mogłaby być super ale bardzo mały odsetek użytkowników wie jak je używać, jaką technikę zastosować i przez to te szczoteczki nie są tak dobre w utrzymaniu higieny jamy ustnej. Niestety u nas bardzo mało się mówi odnośnie higieny jamy ustnej a do dentysty większość osób idzie jak coś boli a wtedy już jest bardzo źle. Nie uczyli nas tego nigdy w szkołach więc skąd mamy wiedzieć :D polecam nam w ciąży więcej razy dziennie myć zęby, po każdym posiłku i używać nitki do zębów o czym Tez np mnie nigdy nie uczono. Z nitka ostrożnie żeby nie pozrywać nic w dziąsłach :)
O tak mi dentysta tez powiedziala ze albo manualna albo moze byc elektryczna choc na moje szyjki teraz musze strasznie uwazac i uzywam manualnej bo sie boje ze zaszkodze :(

reklama
Do góry