Saneatsui
Fanka BB :)
A z jakich rejonów Polski?Ja też mam z Om na 12.12, a z prenatalnych na 10.12
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A z jakich rejonów Polski?Ja też mam z Om na 12.12, a z prenatalnych na 10.12
I jak? Już jesteś po prenatalnych?A co robią na prenatalnych 2 trymestru ? Jeżeli pierwsze wyjdzie ok , to potem może wyjść jakaś choroba ?
U mnie na pierwszych dwóch wizytach byłam sama... na ostatnim byłam już z mężem...doktorka specjalnie nas umówiłem na ostatnia godzinę żeby mąż mógł wejsc... na kolejna mowila że też może przyjsc...Dziewczyny mąż był w ciąży z synkiem teraz w poniedziałek tez mogę wejść tylko ja
Co lekarz to opinia. Moja lekarka mi powiedziała ze nawet 15-20 nie zaszkodzi.Mi lekarz powiedzial zeby tak ponad 10 kilo nie podnosic ale to chodzi wlasnie o zakupy czy walizki bo ze tak powiem waga dziecka rozklada sie inaczej niz podnoszenie dwoch 5 kilowycj toreb ziemniakow
Ciekawe czy mój chłopak zamieni się w dziewczynkę... nie narzekał bym na taką informacje aczkolwiek juz jakoś się pogodzilam z tym że prawdopodobnie będzie drugi chopakDziewczyny właśnie rozmawiałam z koleżanką co urodziła miesiąc temu i opowiadała mi że miała mieć dziewczynkę i właśnie na usg połówkowym w 2trym jej dziewczynka okazała się chłopcem wiadomo najważniejsze to zdrowie ale ja to bym już tak zmian nie chciała
Pokój- a więc na start maluszek będzie z nami niestety mamy tylko 2 pokoje więc inaczej się nie da. Za jakiś czas jak będzie miało ok 1-1,5 roku to albo zrobimy zamianę pokoi i nasz obecny oddamy dla dzieci i podzielimy jakos na pół ( 25 m2), albo poszukamy większego mieszkania ale to już na pewno 4 pokoje bo ja chcę w końcu mieć sypialnię
Czy planujecie odrazu lozka czy moze przyatawki
Dobra ja juz po egzaminach z niemieckiego. Jestem bardzo z siebie dumna. Na ustnym sie rozgadalam ogolnie siadly mi tematy wszedzie...uff juz po. Certyfikat do odbioru 1 lipca
Ej laski leżycie na brzuchu? Bo mnie w sumie ani nic wtedy nie boli, ani nie przeszkadza, bo brzucha jeszcze w 4 msc brak i opalam się na bebzunku normalnie. Matka mnie straszy, ze dziecku ręce przygniatam
Jestem mega rozżalona dzisiaj. 4 czerwca robiłam papp-ę, wyniki miały być po tygodniu, ale powiedzieli mi, że było święto więc pani doktor ich nie przyniosła i będą w kolejny czwartek (dzisiaj). Zacisnęłam zęby, poczekałam, dzwonię dzisiaj potwierdzić że są, a babka że poszuka i oddzwoni. No i od godziny nie oddzwoniła... Ja już naprawdę tak czekam na te wyniki Chciałam po nich pochwalić się znajomym i dalszej rodzinie. No i mam poczucie że jeśli będzie ok, to zyskam taki spokój ducha...
Tak powinno być, ale tych wyników wciąż nie było, bo pani która je opisuje miała wolne... Miały być dzisiaj do odbioru. Czekam, mam nadzieję, że będą. Wiem, że dla kogoś kto to robi to tylko praca, ale dla osoby która na nie czeka taki tydzień zwłoki to wiecznośćHmm a to nie jest tak że jak jest wszystko ok to nie dzwonią, a dzwonią wtedy kiedy coś jest nie okej? Ja tak zrozumiałam ale oczywiście mogę się mylić.
Kochane dziewczyny,
Ostatnio tu nie zaglądałam z powodu tej przepukliny pepowinowej... Nie mam głowy żeby śledzić posty i odpisywać każdej z Was z osobna. A to forum szaleje poprosi z nowymi wpisami. Mam nadzieję że u Was wszystko dobrze
O przepuklinie przeczytałam już chyba cały internet, przeplakalam cała noc i dzien.. ale wczoraj stwierdziłam że to wszystko jest jeszcze niepewne i tym moim stresem mogę tylko zaszkodzic dziecku. Więc już nie placze i zdaje się na los.
Dziś pobrałam wynik pappa i nie mam pojęcia co o tym sadzic bo do żadnej z opisywanych zmian genetycznych ten mój wynik nie pasuje. HCG= 1,52 MoM, PAPP-A = 3,28 MoM
Czekam teraz do wtorku/środy na pełen opis fmf. Nie wiem co o tym myslec.
Wizytę u mojej gin mam 26 czerwca więc pewnie dopiero z pełnym wynikiem do niej pójdę i się czegoś dowiem.
Pozdrawiam Was mocno