reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Czy Twoje USG tez trwalo 5 minut? Bo dokladnie 5:20 mam nagrane i tyle trwało. Niby wszystko sprawdził ale jak dziewczyny pisały o 40 minutach to sie załamałam. Ja bylam na nfz. Zmierzył dzidzie, przepływy i to w szyi takie no, nazwa mi uciekła :/ i to w sumie tyle, no i ze raczej dziewczynka bo nic miedzy nogami nie dynda :D
Czy Twoje USG tez trwalo 5 minut? Bo dokladnie 5:20 mam nagrane i tyle trwało. Niby wszystko sprawdził ale jak dziewczyny pisały o 40 minutach to sie załamałam. Ja bylam na nfz. Zmierzył dzidzie, przepływy i to w szyi takie no, nazwa mi uciekła :/ i to w sumie tyle, no i ze raczej dziewczynka bo nic miedzy nogami nie dynda :D
Tak, u mnie też krótko wszystko trwało może ciut dłużej niż 5 min bo miał problem żeby cokolwiek zobaczyć bo mam sporo tłuszczyku i blizne po cc, zdziwiłam sie bo myslalm ze zrobi mi dopochwowo skoro bobo było mało widoczne. Z reguły te pierwsze sa krótsze na drugich po kolei sprawdza się wszystkie narządy i przepływy w nich. U mnie nawet nie próbował sprawdzac płci w sumie się nie dziwie bo ciąża b. młoda 11+4 Prywatnie zapisał mnie w poprzedniej ciąży na 13+0 i powiedział wtedy płeć na 80%. W ogóle przyszedł spóźniony, czekałyśmy już w 4 pod gabinetem i widziałam że próbuje nadgonić, ja go pamiętam jako uśmiechniętego, spokojnego, cierpliwie odpowiadał na wszystkie pytania. Teraz był jakiś taki poważny ale dalej miły :) Którego byłaś na prenatalnych? ja miałam 10.06

reklama
Hej Dziewczyny :) odebrałam dziś wyniki i okazało się, że mam liczne fosforany w moczu. Pozostałe wyniki w normie. Czy któraś z Was miała podobna sytuację? Uważam na słodycze, szpinak, staram się dużo pić, jedynie w nadmiarze arbuz. Mialam historie z nerkami, ale teraz jak przeczytałam, że mogę dostać antybiotyk to czuje lekkie przerażenie 🙄

Ale jestem ciapa, miesiąc temu dostałam skierowanie na badanie moczu, wczoraj minął miesiąc a ja dopiero jutro pójdę oddać 🙈 a coś mi się wydaje że takie skierowanie jest ważne miesiąc tylko.

Dzień dobry dziewczyny :)
Powodzenia na dzijeijszych wizytach :)
Ja z rana zaliczyłam długi spacer i dobrze, że sie wybrałam na niego bo prawie jak wróciłam do domku zaczęło strasznie padać.
@bejbi002 Gratuluję dobrego wyniku 😍 🥰 A dlaczego akurat Panorama a nie Nifty lub Sanco?
@Oliwia97🌼 kciuki zaciśnięte moja siostra też ma dziś egzamin na studiach dobrze będzie :)
@Martusia1992 mam nadzieję, że przepuklina się wchłonęła bądź dobrej myśli, ja też po swoich wynikach staram się myśleć pozytywnie i caly czas powtarzam sobie, że dziecko jest zdrowe.
@Asia Kasia udanej rocznicy bawcie się z mężem dobrze :)
@Angelika22 ja w 8 t.c byłam u mojej koleżanki, która jest fryzjerką odrost też już był mega widoczny bo ponad 2miesiące. Powiedziałam jej oczywiście, że w ciąży jestem, używała farby bez amoniaku. Mojego ginekologa też pytałam co z farbowaniem, stwierdził, że teraz farby są na tyle bezpieczne, że nie powinny zaszkodzić dziecku.

Dziewczyny jestem załamana, tysiąc łez dziś wylałam.
USG prenatalne wykryło nieprawidłowość jest to przepuklina pępowinowa. Nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje. Jestem w szoku i chyba to do mnie nie dociera. NT 2,4. Pobranie krwi już na dalszą diagnostykę mialam po usg. Za tydzień wynik i wizyta u lek prowadzacego. Pani robiącą USG nie nastroiła mnie na pozytywne myślenie informując że często ta przepuklina występuje z szeregiem wad genetycznych. I będzie potrzebna amniopunkcja aby wykluczyc. Nie wiem czy to jest jakiś koszmar i za chwilę się obudzę 😭 serduszko bije, kość nosowa obecna.. pierwszy raz słyszałam bicie serca własnego dziecka i nie wiem czy je zobacze. Pomóżcie 😭

Na prawde bardzo Ci współczuję, sama po prenatalnych jestem w stresie, tyle, że u mnie złe wyniki z badania krwi wyszły. Mam nadzieje, że u Ciebie wszystko dobrze się skończy, bądź dobrej myśli. Tak jak pisały wcześniej dziewczyny ja umówiłabym się na jeszcze 1usg do innego lekarza. Może będzie miał lepszy sprzęt i spojrzy na to świeżym okiem? Ja zdecydowałam się wstępnie na test Nifty lub Sanco, jutro mam wizytę u mojego ginekologa i zobaczę co on mi doradzi. A w którym t.c jesteś? Ja prenatalne robiłam w 11+4, kolejne usg miałam w 12+6. Pomodlę się za Ciebie i Twojego okruszka 😙

Widze że na Ali też są. Tylko droższe czy tańsze 🤔

U mnie tak to wyszło cenowo:
5EE8D339-10C2-4BC1-815C-7A672B2ADD40.png

Na jeden ciuch dostałam dodatkowy rabat, chyba 60%

reklama
Dziewczyny trochę w innym temacie ale gdzieś mi się tu mogły wcześniej fanki kryminałów. Ja chyba już nie czytałam z 3 miesiące bo przerzuciłam się na seriale na netflixie i ogólnie jakoś nie miałam cierpliwości do czytania. Wcześniej pochłaniałam jedna książkę za drugą jeśli tylko miałam na to czas. Ogólnie lubię erotyki i kryminały. Co możecie polecić? Chyba najlepiej coś z kryminałów i nie za bardzo drastyczne hehh bo i bez tego sny mam bardzo ciekawe, że potrafię obudzić się z płaczem 😂

Do góry