reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

@Kajaczek245 po prostu jestem jeszcze w szoku a pani robiącą USG nawet mi wspomniała o przerwaniu ciąży 😭 nie wiem czy aż tak źle to wygląda żeby tak mówić boję się jak nigdy w życiu. Naradzie samo pappa mi pobrali za tydzień wynik i pewnie wtedy amniopunkcja

@niemandin dziś oddałam krew na pappe wynik za tydzień to będzie chyba najdłuższy tydzień w moim zyciu

Chyba najlepiej będzie jak na razie zniknę z forum. Nie chcę Was obciążać moja historia i ciężko mi teraz cieszyć się razem z Wami zdjęciami pociech i planami. Jak się wszystko wyjaśni to może wrócę. Jeśli ktoś jest wierzący tu to proszę o modlitwe.

reklama
Mój pracodawca płaci miesiąc w miesiąc abonament za mnie i kilku współpracowników więc tym bardziej dziwią mnie takie zachowania.

Mam teraz przejścia z wieloma lekarzami ze względu na babcię i niestety większość, jeśli nie dostaje pieniędzy do ręki, w sensie nie idzie się prywatnie, to praktykują mocno olewczy stosunek do pacjenta 😠

Dziewczyny jestem załamana, tysiąc łez dziś wylałam.
USG prenatalne wykryło nieprawidłowość jest to przepuklina pępowinowa. Nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje. Jestem w szoku i chyba to do mnie nie dociera. NT 2,4. Pobranie krwi już na dalszą diagnostykę mialam po usg. Za tydzień wynik i wizyta u lek prowadzacego. Pani robiącą USG nie nastroiła mnie na pozytywne myślenie informując że często ta przepuklina występuje z szeregiem wad genetycznych. I będzie potrzebna amniopunkcja aby wykluczyc. Nie wiem czy to jest jakiś koszmar i za chwilę się obudzę 😭 serduszko bije, kość nosowa obecna.. pierwszy raz słyszałam bicie serca własnego dziecka i nie wiem czy je zobacze. Pomóżcie 😭
A brałaś kwas foliowy? Co jest poza brzuszkiem? Tylko jelita czy coś jeszcze?

Dziewczyny ja już po wizycie bobo pięknie rośnie ma już 10,1cm i waży 150g i jak to lekarz powiedział ewidentnie widać pipi wiec będzie dziewczynka 🥰😘
Ja też po :) pamiętam, że miałyśmy razem wizytę dzisiaj moje ma 11 cm i 131g :) a u mnie chłopak:)

Gratuluję i wogole super to słyszeć. A raczej czytać 😂 ja mam jutro wizytę i zaczynam też 17 tc więc dzięki Wam też się nastawiam na takiego dużego dzieciaczka 😍 na prenatalnych w 13 miało 6,9cm to dzidziuś tak szybko rośnie 😍

@Kajaczek245 po prostu jestem jeszcze w szoku a pani robiącą USG nawet mi wspomniała o przerwaniu ciąży 😭 nie wiem czy aż tak źle to wygląda żeby tak mówić boję się jak nigdy w życiu. Naradzie samo pappa mi pobrali za tydzień wynik i pewnie wtedy amniopunkcja

@niemandin dziś oddałam krew na pappe wynik za tydzień to będzie chyba najdłuższy tydzień w moim zyciu

Chyba najlepiej będzie jak na razie zniknę z forum. Nie chcę Was obciążać moja historia i ciężko mi teraz cieszyć się razem z Wami zdjęciami pociech i planami. Jak się wszystko wyjaśni to może wrócę. Jeśli ktoś jest wierzący tu to proszę o modlitwe.

Skąd jesteś? Nie wiem czy doczytałaś, ale jeśli możesz sobie pozwolić finansowo, to może idź do innego lekarza na ponowne USG.
Ciężko cokolwiek napisać w takiej sytuacji, nie wiem czy są słowa które by Cię pocieszyły. Jestem z Tobą myślami i trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku! ✊❤️

Pamiętaj, że lekarz zawsze musi poinformować o najgorszych możliwych opcjach. 3mamy mocno kciuki żeby wszystko było dobrze,

Ja niestety też pierwsze co trafiłam na mało emaptycznych lekarzy którzy mnie dosłownie straszyli.... Zaczęłam chodzić do gin co 3 tyg i w tej chwili jest wszystko ok a tak mnie na początku straszyli ze zagrożona ciąża!! To dopiero pierwsza wizyta, skonsultuj z innym lekarzem w razie czego i poczekaj na wyniki chorób genetycznych i poczytaj że jeśli choroby zostają wykluczone to ta wada nie jest taka groźna!!

reklama
Do góry