reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Rozumiem. To może chociaż spróbuj umówić się wcześniej na wizytę? Ja wyniki PAPPA miałam po 3 dniach, możesz próbować dzwonić do laboratorium i podpytywać, czy już są.
masz rację chyba postaram się przyspieszyć wizyte. Będę wyczekiwać i jak tylko pojawi się wynik na mailu to będę działać i być może przyspieszę. Sami mają dzwonić jak będzie coś bardzo odbiegać od normy.

reklama
Kurcze kochana nie wiem co Ci powiedzieć, A to nie jest tak że ta przepuklina do któregoś tygodnia może się jeszcze wchłonąć?
Wiem jak się czujesz...tez mi wyszło ryzyko wady genetycznej😟 umówiona jestem na aminopunkcje. Trzeba być dobrej myśli😊Ja wiem ze wysztko będzie dobrze i wierzę w to z całych sił😊😊tobie też tego zycze....

Samo badanie było bardzo krótkie. W opisie USG serce lokalizacja i os prawidłową, czynność serca miarowa. FHR 163
Ja bym jeszcze raz mimo, że czekasz na wyniki skonsultowała z innym lekarzem. Przed wizytą zapisała pytania i pytała o wszystko. 3mam kciuki żeby się wszystko poukładalo dobrze !

reklama
Dziewczyny jestem załamana, tysiąc łez dziś wylałam.
USG prenatalne wykryło nieprawidłowość jest to przepuklina pępowinowa. Nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje. Jestem w szoku i chyba to do mnie nie dociera. NT 2,4. Pobranie krwi już na dalszą diagnostykę mialam po usg. Za tydzień wynik i wizyta u lek prowadzacego. Pani robiącą USG nie nastroiła mnie na pozytywne myślenie informując że często ta przepuklina występuje z szeregiem wad genetycznych. I będzie potrzebna amniopunkcja aby wykluczyc. Nie wiem czy to jest jakiś koszmar i za chwilę się obudzę 😭 serduszko bije, kość nosowa obecna.. pierwszy raz słyszałam bicie serca własnego dziecka i nie wiem czy je zobacze. Pomóżcie 😭
Ja też mam jakieś nieprawidłowości ale jeszcze dokładnie nie wiem co. Jutro dostanę wynik po rozmowie z genetykiem. Dzisiaj dzwoniłam zapytać czy mogę przyjść z mężem to mi powiedzieli że nie a ja się strasznie boję że się tam rozsypie i nic nie zapamiętam.
Trzymam kciuki żeby wszystko u Ciebie było dobrze.
Za pozostałe dziewczyny które są w podobnej sytuacji również, oby szybko się wszystko wyjaśniło

Do góry