reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

@niemandin woj. Lubelskie, myślałam o ponownym USG koszty w tej sytuacji nie mają żadnego znaczenia tylko że na tym wyraźnie widać że nad brzuszkiem coś wystaje. Chyba poczekam niestety na 26 wtedy porozmawiam z mają lek prowadząca jak już będzie wynik pappa. Dziękuję za wsparcie

reklama
@Dolvit brałam kwas foliowy. Nie wiem co znajduje się poza brzuszkiem bo z tego strachu i szoku nie spytałam, spytałam czy jest szansa że to samo zniknie. Powiedziała że nie chce mi robić nadzieji.
Bo powiedział pępowinowa? Nie pepkowa? W tej pierwszej z niewiadomych przyczyn narządy j.brzusznej nie zamykają się w brzuszku tylko zostają na zewnątrz. Jak nie ma wad w układzie krążenia to rodzą się takie dzieciaczki tylko z mniejszą masą no i oczywiscie od razu zabieg je czeka... Może udaj się do jakiegos centrum zdrowia dziecka żeby skonsultowali jeszcze raz

Kurcze kochana nie wiem co Ci powiedzieć, A to nie jest tak że ta przepuklina do któregoś tygodnia może się jeszcze wchłonąć?
Dziewczyny jestem załamana, tysiąc łez dziś wylałam.
USG prenatalne wykryło nieprawidłowość jest to przepuklina pępowinowa. Nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje. Jestem w szoku i chyba to do mnie nie dociera. NT 2,4. Pobranie krwi już na dalszą diagnostykę mialam po usg. Za tydzień wynik i wizyta u lek prowadzacego. Pani robiącą USG nie nastroiła mnie na pozytywne myślenie informując że często ta przepuklina występuje z szeregiem wad genetycznych. I będzie potrzebna amniopunkcja aby wykluczyc. Nie wiem czy to jest jakiś koszmar i za chwilę się obudzę [emoji24] serduszko bije, kość nosowa obecna.. pierwszy raz słyszałam bicie serca własnego dziecka i nie wiem czy je zobacze. Pomóżcie [emoji24]

@niemandin woj. Lubelskie, myślałam o ponownym USG koszty w tej sytuacji nie mają żadnego znaczenia tylko że na tym wyraźnie widać że nad brzuszkiem coś wystaje. Chyba poczekam niestety na 26 wtedy porozmawiam z mają lek prowadząca jak już będzie wynik pappa. Dziękuję za wsparcie

Rozumiem. To może chociaż spróbuj umówić się wcześniej na wizytę? Ja wyniki PAPPA miałam po 3 dniach, możesz próbować dzwonić do laboratorium i podpytywać, czy już są.

Dziewczyny jestem załamana, tysiąc łez dziś wylałam.
USG prenatalne wykryło nieprawidłowość jest to przepuklina pępowinowa. Nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje. Jestem w szoku i chyba to do mnie nie dociera. NT 2,4. Pobranie krwi już na dalszą diagnostykę mialam po usg. Za tydzień wynik i wizyta u lek prowadzacego. Pani robiącą USG nie nastroiła mnie na pozytywne myślenie informując że często ta przepuklina występuje z szeregiem wad genetycznych. I będzie potrzebna amniopunkcja aby wykluczyc. Nie wiem czy to jest jakiś koszmar i za chwilę się obudzę 😭 serduszko bije, kość nosowa obecna.. pierwszy raz słyszałam bicie serca własnego dziecka i nie wiem czy je zobacze. Pomóżcie 😭

@Blaankaa nie mam pojęcia czy ta przepuklina może jeszcze się wchlonac, ponoć do 11 TC nie powinno jej już byc. U mnie 12+4. Modlę się aby tak było.. dopiero zaznajamiam się z tą przypadłością

reklama
Idź kochana do innego lekarza , mi kiedyś z tej aplikacji na Hi Moomy przyszło takie powiadomienie , że część teraz gdybyś zobaczyła mnie na USG zobaczyła byś że moja jelita są poza brzuszkiem ale nie masz co się martwić, nie długo wrócą na swoje miejsce [emoji123]
I U Ciebie też na pewno tak będzie [emoji873]
Trzymamy kciukiii [emoji170][emoji173][emoji169]

Do góry