reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

A właśnie dziewczyny jak na serze pleśniowym nie pisze czy jest pasteryzowany czy nie to co ? Bo kurczę ostatnio co biorę jakiś ser w rękę to nic o pasteryzacji nie pisze ...
A co do wątróbki to teraz się dowiedziałam, że większej ilości może zaszkodzić, z synami w ciąży miałam zalecenia by ja jeść, bo miałam małopłytkowość...
Ja ostatnio miałam ochote na ser pleśnoowy to pisało w składzie że z mleka pasteryzowanego i dodatkowo żeby było pewniej to zagrzałam w mikrofalówce i był pyszny stopiony

reklama
Wlasnie pytanie do dziewczyn co mają detektory tętna...bo juz tak no nie wiem z tydzien czy dwa slysze takie dziwne cos w sensie juz mowie [emoji23] jak wylapie tetno dzidzi i jest mega glosno to za jakis czas (nie zawsze sie tak dzieje) tetno słabnie na glosnosci i przemieszcza sie troche w bok ale w miedzy czasie slysze przez detektor takie dziwne pluski jakby wiecie cos wpadlo do wody [emoji23] albo takie bombelki...powiem od razu ze tego nie czuje [emoji23] i nie wiem czy moze to byc tak ze dzidzia sie rusza i slychac go w tym płynie te pluśnięcia czy to moje jelita ewentualnie dzwieki nienzanego povhodzenia. Dzieje sie tak tylko czasami, nie zawsze...i wlasnie no nie wiem ciekawi mnie to [emoji848][emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Czegoś takiego to nie miałam i nie wiem czy faktycznie może to być dzidzia, ale za to ja dwa dni temu słuchając serduszka słyszałam też takie hałasy jakby ktoś pukał w detektor. I zastanawiam się też czy mogło być tak, że dzidzia fikała (bo faktycznie co chwilę była gdzie indziej) i było to słychać czy jak [emoji85]
Ja jak słucham tętna dzidziusia ,to część słyszę takie hałasy i myślę że właśnie tak słychać jak dzieciątko się poruszy czy fiknie [emoji4]

Wlasnie pytanie do dziewczyn co mają detektory tętna...bo juz tak no nie wiem z tydzien czy dwa slysze takie dziwne cos w sensie juz mowie 😂 jak wylapie tetno dzidzi i jest mega glosno to za jakis czas (nie zawsze sie tak dzieje) tetno słabnie na glosnosci i przemieszcza sie troche w bok ale w miedzy czasie slysze przez detektor takie dziwne pluski jakby wiecie cos wpadlo do wody 😂 albo takie bombelki...powiem od razu ze tego nie czuje 😂 i nie wiem czy moze to byc tak ze dzidzia sie rusza i slychac go w tym płynie te pluśnięcia czy to moje jelita ewentualnie dzwieki nienzanego povhodzenia. Dzieje sie tak tylko czasami, nie zawsze...i wlasnie no nie wiem ciekawi mnie to 🤔🤣🤣🤣
Moja dzidzia tez się przesuwa bardzo ja była na środku tak na drugi dzień już po lewej stronie wyżej i jak znajdę serce to ucieka 😂 muszę się z nią przesuwać hehhe ganiać się chce ;p ale pluskania nie słyszę 😜

Ktoś mi mówił, że się wymiotuje na dziewczynkę [emoji16] ja podświadomie czułam chłopca, mówią że wyglądam na chłopca bo faktycznie w tym momencie moje cera to sztos normalnie [emoji16]
No i ostatnio potwierdził lekarz że najprawdopodobniej chlopaczek [emoji170]
Haha tak, wszędzie krążą takie przesady że mdłości większe to na dziewczynkę 😂

Na pewno powie lekarz, ale z tego co czytałam, to NIFTY jest dużo bardziej precyzyjny. Ja akurat na prenatalne załapałam się z dofinansowania z UE, ale myślałam o NIFTY, tylko koszt z tego co pamiętam spoory...

2 tys kosztuje i taniej się nie da, ja bym zrobiła gdy pappa wyszłaby nieprawidłowy. Duży koszt ale lepiej mieć pewność niż stresować się cała ciąża a pappa może wyjść zafałszowany... Podobno często tak jest z negatywnymi wynikami

Wlasnie pytanie do dziewczyn co mają detektory tętna...bo juz tak no nie wiem z tydzien czy dwa slysze takie dziwne cos w sensie juz mowie 😂 jak wylapie tetno dzidzi i jest mega glosno to za jakis czas (nie zawsze sie tak dzieje) tetno słabnie na glosnosci i przemieszcza sie troche w bok ale w miedzy czasie slysze przez detektor takie dziwne pluski jakby wiecie cos wpadlo do wody 😂 albo takie bombelki...powiem od razu ze tego nie czuje 😂 i nie wiem czy moze to byc tak ze dzidzia sie rusza i slychac go w tym płynie te pluśnięcia czy to moje jelita ewentualnie dzwieki nienzanego povhodzenia. Dzieje sie tak tylko czasami, nie zawsze...i wlasnie no nie wiem ciekawi mnie to 🤔🤣🤣🤣
Ja zaobserwowałam właśnie to słabnięcie tętna i wiem ze dzidzia wtedy ucieka i tez słyszałam dziwne szumy ale założyłam ze to po prostu jakieś odgłosy z środka jelita czy coś 😁

Cześć dziewczyny mam pytanie czy którą z was miała taką sytuację że po badaniach prenatalnych miała telefon z kliniki z informacją że ma przyjechać na spotkanie z genetykiem? Dzisiaj do mnie zadzwonili że są wyniki Pappy i mam przyjechać na spotkanie z genetykiem w środę na omówienie wyniku. Nic nie chciała mi powiedzieć jestem tak roztrzęsiona, nie wiem co mam o tym myśleć

Ja niestety dostałam telefon po prenatalnych. Tyle, że od razu rozmawiałam z lekarzem, który wykonywał badania. W usg wszystko wyszło świetnie, po wynikach z krwi ryzyko trisomii 18 1:240. Przez tel powiedział, że mogę na NFZ zrobić amniopunkcję lub test Sanco lub Nifty ok.2500zł. Podczas rozmowy z nim tylko słuchałam bo w ogromnym soku byłam zwłaszcza, że myślałam, że pappa to tylko formalność będzie. Wstępnie zdecydowałam się zrobić test Nifty, pewnie ok 15t.c (w ten czw mam wizytę u mojego zayfanego ginekologa więc zobaczę co mi doradzi). Dziś byłam na wizycie z luxmed, lekarz zrobił mi usg wg niego wszystko w porządku, ale zasugerował dalszą diagnostykę jednak.
Telefon z kliniki miałam we wtorek, w piątek dzwonił do mnie genetyk - rozmowa nie wniosła nic nowego też raczej sugerowali dalszą diagnostykę.

reklama
No widzisz dziwne rzeczy sie zaczely dziac...akurat jak bobo juz w miare duze jest 😂 a na internecie nic nie piszą o takich dziwnych odglosach...wczesniej ich nie slyszalam takze no ciekawe ciekawe... 🤔 pozostaje czekac az bede czula ruchy i wtedy sprawdzic detektorem czy te dzwieki moga z tad pochodzic 😂

Wzięłam detektor, wsłuchałam się i faktycznie słyszałam coś takiego jakby jakaś rybka pluskała w wodzie 😂😂🙈 to napewno nie jelita, bo jelita słyszę inaczej i czuję też wtedy że coś tam mi jedzie 😅

Do góry