reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

A właśnie dziewczyny jak na serze pleśniowym nie pisze czy jest pasteryzowany czy nie to co ? Bo kurczę ostatnio co biorę jakiś ser w rękę to nic o pasteryzacji nie pisze ...
A co do wątróbki to teraz się dowiedziałam, że większej ilości może zaszkodzić, z synami w ciąży miałam zalecenia by ja jeść, bo miałam małopłytkowość...
Ja ostatnio miałam ochote na ser pleśnoowy to pisało w składzie że z mleka pasteryzowanego i dodatkowo żeby było pewniej to zagrzałam w mikrofalówce i był pyszny stopiony

reklama
Wlasnie pytanie do dziewczyn co mają detektory tętna...bo juz tak no nie wiem z tydzien czy dwa slysze takie dziwne cos w sensie juz mowie [emoji23] jak wylapie tetno dzidzi i jest mega glosno to za jakis czas (nie zawsze sie tak dzieje) tetno słabnie na glosnosci i przemieszcza sie troche w bok ale w miedzy czasie slysze przez detektor takie dziwne pluski jakby wiecie cos wpadlo do wody [emoji23] albo takie bombelki...powiem od razu ze tego nie czuje [emoji23] i nie wiem czy moze to byc tak ze dzidzia sie rusza i slychac go w tym płynie te pluśnięcia czy to moje jelita ewentualnie dzwieki nienzanego povhodzenia. Dzieje sie tak tylko czasami, nie zawsze...i wlasnie no nie wiem ciekawi mnie to [emoji848][emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Czegoś takiego to nie miałam i nie wiem czy faktycznie może to być dzidzia, ale za to ja dwa dni temu słuchając serduszka słyszałam też takie hałasy jakby ktoś pukał w detektor. I zastanawiam się też czy mogło być tak, że dzidzia fikała (bo faktycznie co chwilę była gdzie indziej) i było to słychać czy jak [emoji85]
Ja jak słucham tętna dzidziusia ,to część słyszę takie hałasy i myślę że właśnie tak słychać jak dzieciątko się poruszy czy fiknie [emoji4]

Wlasnie pytanie do dziewczyn co mają detektory tętna...bo juz tak no nie wiem z tydzien czy dwa slysze takie dziwne cos w sensie juz mowie 😂 jak wylapie tetno dzidzi i jest mega glosno to za jakis czas (nie zawsze sie tak dzieje) tetno słabnie na glosnosci i przemieszcza sie troche w bok ale w miedzy czasie slysze przez detektor takie dziwne pluski jakby wiecie cos wpadlo do wody 😂 albo takie bombelki...powiem od razu ze tego nie czuje 😂 i nie wiem czy moze to byc tak ze dzidzia sie rusza i slychac go w tym płynie te pluśnięcia czy to moje jelita ewentualnie dzwieki nienzanego povhodzenia. Dzieje sie tak tylko czasami, nie zawsze...i wlasnie no nie wiem ciekawi mnie to 🤔🤣🤣🤣
Moja dzidzia tez się przesuwa bardzo ja była na środku tak na drugi dzień już po lewej stronie wyżej i jak znajdę serce to ucieka 😂 muszę się z nią przesuwać hehhe ganiać się chce ;p ale pluskania nie słyszę 😜

Ktoś mi mówił, że się wymiotuje na dziewczynkę [emoji16] ja podświadomie czułam chłopca, mówią że wyglądam na chłopca bo faktycznie w tym momencie moje cera to sztos normalnie [emoji16]
No i ostatnio potwierdził lekarz że najprawdopodobniej chlopaczek [emoji170]
Haha tak, wszędzie krążą takie przesady że mdłości większe to na dziewczynkę 😂

Na pewno powie lekarz, ale z tego co czytałam, to NIFTY jest dużo bardziej precyzyjny. Ja akurat na prenatalne załapałam się z dofinansowania z UE, ale myślałam o NIFTY, tylko koszt z tego co pamiętam spoory...

2 tys kosztuje i taniej się nie da, ja bym zrobiła gdy pappa wyszłaby nieprawidłowy. Duży koszt ale lepiej mieć pewność niż stresować się cała ciąża a pappa może wyjść zafałszowany... Podobno często tak jest z negatywnymi wynikami

Wlasnie pytanie do dziewczyn co mają detektory tętna...bo juz tak no nie wiem z tydzien czy dwa slysze takie dziwne cos w sensie juz mowie 😂 jak wylapie tetno dzidzi i jest mega glosno to za jakis czas (nie zawsze sie tak dzieje) tetno słabnie na glosnosci i przemieszcza sie troche w bok ale w miedzy czasie slysze przez detektor takie dziwne pluski jakby wiecie cos wpadlo do wody 😂 albo takie bombelki...powiem od razu ze tego nie czuje 😂 i nie wiem czy moze to byc tak ze dzidzia sie rusza i slychac go w tym płynie te pluśnięcia czy to moje jelita ewentualnie dzwieki nienzanego povhodzenia. Dzieje sie tak tylko czasami, nie zawsze...i wlasnie no nie wiem ciekawi mnie to 🤔🤣🤣🤣
Ja zaobserwowałam właśnie to słabnięcie tętna i wiem ze dzidzia wtedy ucieka i tez słyszałam dziwne szumy ale założyłam ze to po prostu jakieś odgłosy z środka jelita czy coś 😁

Cześć dziewczyny mam pytanie czy którą z was miała taką sytuację że po badaniach prenatalnych miała telefon z kliniki z informacją że ma przyjechać na spotkanie z genetykiem? Dzisiaj do mnie zadzwonili że są wyniki Pappy i mam przyjechać na spotkanie z genetykiem w środę na omówienie wyniku. Nic nie chciała mi powiedzieć jestem tak roztrzęsiona, nie wiem co mam o tym myśleć

Ja niestety dostałam telefon po prenatalnych. Tyle, że od razu rozmawiałam z lekarzem, który wykonywał badania. W usg wszystko wyszło świetnie, po wynikach z krwi ryzyko trisomii 18 1:240. Przez tel powiedział, że mogę na NFZ zrobić amniopunkcję lub test Sanco lub Nifty ok.2500zł. Podczas rozmowy z nim tylko słuchałam bo w ogromnym soku byłam zwłaszcza, że myślałam, że pappa to tylko formalność będzie. Wstępnie zdecydowałam się zrobić test Nifty, pewnie ok 15t.c (w ten czw mam wizytę u mojego zayfanego ginekologa więc zobaczę co mi doradzi). Dziś byłam na wizycie z luxmed, lekarz zrobił mi usg wg niego wszystko w porządku, ale zasugerował dalszą diagnostykę jednak.
Telefon z kliniki miałam we wtorek, w piątek dzwonił do mnie genetyk - rozmowa nie wniosła nic nowego też raczej sugerowali dalszą diagnostykę.

reklama
No widzisz dziwne rzeczy sie zaczely dziac...akurat jak bobo juz w miare duze jest 😂 a na internecie nic nie piszą o takich dziwnych odglosach...wczesniej ich nie slyszalam takze no ciekawe ciekawe... 🤔 pozostaje czekac az bede czula ruchy i wtedy sprawdzic detektorem czy te dzwieki moga z tad pochodzic 😂

Wzięłam detektor, wsłuchałam się i faktycznie słyszałam coś takiego jakby jakaś rybka pluskała w wodzie 😂😂🙈 to napewno nie jelita, bo jelita słyszę inaczej i czuję też wtedy że coś tam mi jedzie 😅

Do góry