reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Ktoś mi mówił, że się wymiotuje na dziewczynkę [emoji16] ja podświadomie czułam chłopca, mówią że wyglądam na chłopca bo faktycznie w tym momencie moje cera to sztos normalnie [emoji16]
No i ostatnio potwierdził lekarz że najprawdopodobniej chlopaczek [emoji170]
Hehe ja z synem byłam brzydka ale dobrze się czułam
Z córka byłam ładna i rzygajaca
A teraz brzydka i rzygajaca wiec mam dylemat hehehe

reklama
Dokładnie, ja natknęłam się na wiele artykułów że pappa niestety może wyjść zafałszowana. Zobaczysz co lekarz powie ale warto zrobić amniopunkcje lub nifty. Trochę kosztuje ale daje praktycznie 100%pewności...
Na pewno powie lekarz, ale z tego co czytałam, to NIFTY jest dużo bardziej precyzyjny. Ja akurat na prenatalne załapałam się z dofinansowania z UE, ale myślałam o NIFTY, tylko koszt z tego co pamiętam spoory...

Nadrobilam wczorajsze posty to żeście już pocisnely tyle że mam 25 stron do nadrobienia. No litości :D

Hej Dziewczyny! Nie wiem czy mnie ktoś jeszcze pamięta [emoji6] Pozwoliłam sobie napisać do was póki wątek jeszcze otwarty. Przyznaję, że podczytuję was regularnie bo ciekawi mnie co u was słychać, chociaż ostatnio tyle piszecie, że ciężko nadążyć [emoji854][emoji14]

Cieszę się, że mogłam z wami pobyć tutaj oficjalnie chociaż te 5 tygodni a potem z przyczajki do dzisiaj [emoji28]
Chciałam Wam życzyć spokojnych kolejnych miesięcy ciąży i szczęśliwego rozwiązania [emoji4]
Bardzo się cieszę, że wasze bobaski rosną zdrowo!
Trzymam kciuki za dodatkowe badania/amniopunkcję dwóch dziewczyn [emoji8]
chyba Sandra i Ilsia jeśli się nie mylę, przepraszam, ale ciężko spamiętać wszystkie nicki [emoji2960]

Dziękuję @Rumiankowa za wsparcie, a także @Karanga [emoji8]
@Asia Kasia denerwowałam się razem z Tobą, kamień z serca, że z bąbelem wszystko dobrze.
@niemandin hogwartowe śpiochy sztos [emoji2956]

Wszystkich nie dam rady wymienić ale niech żadna nie czuje się pominięta, cieszę się że was poznałam bez wyjątku [emoji6]

Trzymajcie się ramy i majtek mamy [emoji1787] i nie wszczynajcie za często g... burzy [emoji14]

Tymczasem ja za miesiąc wracam do starań i mam nadzieję że na kolejnym mamowym wątku spotkam równie świetne laseczki jak wy [emoji8][emoji8][emoji8]

Trzymam kciuki za starania!

To nie elitarne grono, to po pierwsze ;) I niech się dziewczyny wypowiedzą jak się na to zapatrują, czy nie będą się krępować itd.

Zawsze też oczywiście będziesz mile widziany na tym wątku i kiedy trzeba na pewno doradzimy najlepiej, jak będziemy potrafić :)

Chyba jednak trochę następujące jeden mężczyzna, mysle ze I dla niego również.. Bo przecież piszemy nieraz o typowo kobiecych dolegliwosciavh.

Przed ciaza tez, zaczelo sie jakies 4 lata temu i chyba za kazdym razem jest gorzej. Moja lekarka dawala mi juz rozne leki i poki co z roznymi skutkiem, no ale teraz nie moge nic z tego brac. Prawde mowiac liczylam na to, ze w ciazy te migreny ustapia troche, ale mam wrazenie, ze jest na odwrot. Do tego u mnie to zwykle jest od zmian pogody, a w tym roku pogoda tu jest fatalna. Polozna teraz kazala brac Paracetamol 1000mg, ale tez prawie nic nie pomaga, wiec cierpie tak te 4 dni, prawie co tydzien i zale sie tu dziewczynom 😉 Nie jestem w stanie nic robic.

Współczuję Ci tych migrena. Zapisuj sobie co jesz, pijesz itd I ile. Czytałam że często można zauważyć zależność I dzięki dobrane diecie opanować ataki.

Zabijcie mnie... źle przeczytałam w co jest ta kołderka i podusia...[emoji81][emoji1787]

Już półtora miesiąca bez porządnego seksu i takie efekty...

To tak jak ja hahaha.

Mam straszna ochote na szynke parmensnska z buleczka i maselkiem czosnkowym. Ale nigdy nie przeszlam toksoplazmozy. Mam tez ochote na tatarek ale sie bardzo powstrzymuje 😭 jakir wasze zdanie jest na ten temat. Lekars kazal mi uwazac na surowe mieso a mi poprostu na sama mysl slina cieknie 😂

Nie ryzykowalabym. Jeszcze troszkę :)

Ej co do maszyny do szycia to m sie tak rozszalal z robieniem ubranek do swoich sesji, juz coraz lepiej mu idzie i ciagle szuka nowych materialow, ze juz mu sie zaczyna snic po nocy. Dzis w nocy przez sen probowal mi pizame sciagnac, myslalam ze ma ochote na cos, a on przez sen ze materialu potrzebuje!! 😂🤦🏻‍♀️ No myslalam ze sie zsikam ze smiechu! Tak ze ten, chyba nie tylko nam kobietom sie udzielaja durne sny w ciazy 😂

Haha się uśmiałam!

Dziewczyny czy nadal bierzecie kwas foliowy? Mój lekarz mówi że po 12 tygodniu już nie trzeba ale ja nadal biorę i nie wiem jak długo jeszcze przy tym zostać.

Ja biorę w każdej ciazy do końca jak i przez okres karmienia piersią. Mam kwas golkwoy z żelazem . :)

To tak jak u mnie z wloskim - mialam w liceum, jeszcze na kurs chodzilam i dupa. Teraz rozumiem dosc dobrze, jakies nieskomplikowane filmy moge ogladac, Disneya mam opanowanego do perfekcji po wlosku, ale nie wiem czemu nie potrafie sie przelamac zeby mowic. Chyba jedynie z ciotka mojego m, bo ona nic innego nie rozumie, wiec jakos sila rzeczy musze do niej mowic po wlosku 😉

Najgorzej się przełamać, ale z każdym razem będzie Ci coraz łatwiej :) ja tak mialam z angielskim Ale jakby nie mialam wyboru I musialam rozmawiac.

Dziewczyny czy robicie rzęsy w ciąży?
Ja się obawiam i chodzę w swoich krótkich malowanych, sama nie wiem bo to jednak klej i może lepiej nie zakładać w ciąży

Jestem stylistka rzes, ka kursie mówiono, że można robić rzesy. Zresztą stylistki I w ciazy pracują A tu glowa ie chodzi o zapach kleju.
Ja w ciazy ostatniej nie robilam bo nie bylam w stanie ulezec, teraz też nie robię.. mam za to ligting rzes zrobiony I henne I to mnie zadowala. Podoba mi się że nie wypadają tak że się robią dziury :D

Dobra muszę z synem lekcje zrobic.

Uuu brzmi pysznie! U mnie dziś podobnie, cukinia faszerowana mięsem mielonym i warzywami

Ja pomału nie mogę się dopiąć w jeansy wiec chce kupić na razie jedna pare żeby mieć do pracy, nie mam jeszcze dużego brzucha, wyglądam po prostu jakbym lekko przytyła wiec chyba lepsze byłyby po prostu spodnie rozmiar większe ale raczej kupię ciążowe to na dłużej wystarczą 😁
Oo cukinie tez kocham 😍 jak masz przepis to podeslij 😁 uwielbiam takie kombinacje.

reklama
Ja jestem ponoć "ładnie wyglądająca" i praktycznie bezobjawowa (żadnego rzyganka, mdłości ze 3 razy), i zapowiada się dziewuszka 😁 Nie ma kurde reguły. Ale jak ktoś mi mówi, że ładnie wyglądam to odpowiadam, żeby się wstrzymać z komplementami kilka tygodni, bo to różnie może być 😅

Do góry