reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Ja trafiłam na forum dopiero końcem maja wcześniej nie wiedziałam o jego istnieniu. Widać jakie jesteście tu zżyte i powiem szczerze, że ciężko się wbić w zgraną grupę:), dlatego nie proszę o przyjęcie na prywatne forum może z czasem sobie zasłużę :) pozdrawiam
Mam takie samo podejście :) Też dopiero poznaję dziewczyny, mimo że jestem jednym z tych "nieśmiałych podglądaczy", których chcą uniknąć dziewczyny.
Rozumiem, że dziewczyny są zżyte i chcą jednak komunikować się we własnym, zgranym i poznanym już teamie.
Ale rozumiem też dziewczyny, które doszły niedawno i też chciałyby stać się częścią tej grupy - naturalne, że nikt nie lubi być "wykluczony" (wiem jak to brzmi ;)).

reklama
Cześć dziewczyny ;)
Widze, że od wczorajszego wieczora pojawił się ogrom postów, zaraz będe nadrabiać ;)
Korzystam z ostatniego dnia pobytu na wsi, byłam z siostra na długim spacerze. Pogoda fajna, słońce delikatnie przebija się przez chmurki. Wszystkim wam życzę miłego dnia :)
Umówiłam na jutro na 8:30 wizyte u ginekologa w luxmed - ostatnio byłam tam 5tyg temu, może wystawią jakieś nowe skierowanie na badania krwi...ale najbardziej chciałabym, żeby zrobili mi usg...w nadziei, że powie ze ładnie dzidzia się rozwija. Tak sobie czasem myślę, że trisomie18 lekarz zobaczyłby w usg gdyby coś nie tak było...jakoś muszę się pocieszać. Zapytam ginekologa o mój wynik z badań prenatalnych może też coś doradzi czy Nifty czy Sanco robić ja już sama nie wiem...
Będzie dobrze [emoji3590] a póki co korzystaj z weekendu [emoji4]

Dziewczyny a jak u was z wagą? Bo ja już od jakiś 2 tygodni nie wymiotuję jem normalnie a waga cały czas stoi w miejscu 🤔 a jestem już w 2 trymestrze
Ja schudłam od początku ciąży 6 kg.. I to tylko i wyłącznie przez mdłości... Ale mam dużą wagę startową wiec się bardzo tym nie przejmuje zwłaszcza że z dzidzia wszystko ok...

Jak bylam w kwietniówkach 2012 to tam jedna dziewczyna założyła wątek zamknięty i tam wśród już zaproszonych dziewczyn wybierało sie kogo chce sie zaprosić jeszcze- w ten sposób te które zostawały nie zaproszone nie wiedziały czy sie je chce czy nie- to bardzo dobry sposób, bo te niezaproszone nie wiedzą czy sie o nich mówi dobrze czy źle i nikomu wtedy nie ma przykro 😉

40 dumnych wiosen [emoji12]
Piękny wiek! Ja też się bardzo bałam badań prenatalnych z uwagi na wiek ( mam 32 lata), na niepowodzenia ciążowe i obciążenia genetyczne ( u nas w kierunku śmiertelnych wad serca), ale póki co jest wszystko okej. Nie ma co się stresować na zapas, wiem że łatwo się mówi, ale to jedyna recepta. Będzie dobrze!

Myślisz że są takie osoby ?.kurde , ja chyba jestem za ufna do ludzi [emoji85]
Ja już chyba większość w życiu widziałam [emoji13] mogą się takie osoby zdarzyć.

Podam przykład zasłyszany: dziewczyna w depresji po kilku poronieniach dołączała do takich grup co 1-2 miesiące nie będąc w ciąży. Udzielała się, czytała, dołączała zdjęcia z usg ze straconych ciąż. I po kilku tygodniach znikała by się pojawić w innej grupie. Zmieniała nieco nick tylko.
Nie wiem jak to się wydało ale było to bardzo smutne [emoji3064] nie jakieś groźne ale właśnie przerażająco smutne...nie miała pewnie z kim porozmawiać w realu i było to takie wołanie o pomoc.

Opowiedziała mi to koleżanka, która trafiła właśnie na taką dyskusję w jednej z grup na fb.

reklama
Dziewczyny! Mamy stworzyć listę osób, które będą miały dostęp do forum prywatnego. Spróbuję zrobić to w formie tabelki, każda będzie cytowała mój post i się wpisywała, o ile oczywiście chce mieć dostęp :) Myślę, że damy sobie czas do piątku, co Wy na to? Może macie jakiś inny pomysł?
Poproszę o dostęp do prywatnego forum ❤️

Do góry