Ja jutro zaczynam 15 tydzień, nie wymiotuje i caly czas jestem na -3 kg ale mi to pasuje i boję się przytyć bo i tak mam nadwagę. W poprzedniej ciąży schudłam 6 kg na początku do końca ciąży one wróciły i doszły kolejne 4 kg. Wszystko było ok z dzidziaDziewczyny a jak u was z wagą? Bo ja już od jakiś 2 tygodni nie wymiotuję jem normalnie a waga cały czas stoi w miejscu a jestem już w 2 trymestrze
reklama
WojowniczaNinja
Zaangażowana w BB
Tylko na FB jednak idzie człowieka namierzyć. Co prawda też jestem za tym, żeby nie wrzucać zdjęć dzieci ( zwłaszcza nago!) do sieci, bo naprawdę różni ludzie siedzą po drugiej stronie ekranu... Ale z drugiej strony znam przypadki osób, które bardzo długo znały się wirtualnie, powierzały sobie największe sekrety a potem okazywało się że osoba "po drugiej stronie" to zupełnie inny człowiek. Zresztą, w świecie realnym też się zdarza by wykorzystywanym "przez przyjaciela".Ja raczej mało aktywna np na fb, nawet znajomi nic nie widzą. To może brzmieć smiesznie, ale robiąc sobie zdjęcie na fb pokazujesz złodziejowi co masz w domu. Zdjęcia dziecka też nikt nie zobaczy obcy. Panikara nie jestem ale jestem zawsze ostrożna
WojowniczaNinja
Zaangażowana w BB
Mam to samo, a najgorszy dla mnie jest kurczak. Ble, na samą myśl aż mi niedobrze.Mnie mdli na zapach mięsa... wędlin nie jem wogole... A stanie w kolejce przy miesnym to tragedia... Sam widok mnie mdli...
WojowniczaNinja
Zaangażowana w BB
Nie na temat ale - Biedna dziewczyna... Dla mnie to takie emocjonalne samookaleczanie się...Ja już chyba większość w życiu widziałam [emoji13] mogą się takie osoby zdarzyć.
Podam przykład zasłyszany: dziewczyna w depresji po kilku poronieniach dołączała do takich grup co 1-2 miesiące nie będąc w ciąży. Udzielała się, czytała, dołączała zdjęcia z usg ze straconych ciąż. I po kilku tygodniach znikała by się pojawić w innej grupie. Zmieniała nieco nick tylko.
Nie wiem jak to się wydało ale było to bardzo smutne [emoji3064] nie jakieś groźne ale właśnie przerażająco smutne...nie miała pewnie z kim porozmawiać w realu i było to takie wołanie o pomoc.
Opowiedziała mi to koleżanka, która trafiła właśnie na taką dyskusję w jednej z grup na fb.
L
Lebkuchen_mum
Gość
Strasznie przykre musiala mocno to przezywac. Współczuję dziewczynie. Trudne takie doswiadczenie, nie dziwie sie ze czlowiek postepuje w sposob lekko nielogiczny bedac w tak glebokim smutkuJa już chyba większość w życiu widziałam [emoji13] mogą się takie osoby zdarzyć.
Podam przykład zasłyszany: dziewczyna w depresji po kilku poronieniach dołączała do takich grup co 1-2 miesiące nie będąc w ciąży. Udzielała się, czytała, dołączała zdjęcia z usg ze straconych ciąż. I po kilku tygodniach znikała by się pojawić w innej grupie. Zmieniała nieco nick tylko.
Nie wiem jak to się wydało ale było to bardzo smutne [emoji3064] nie jakieś groźne ale właśnie przerażająco smutne...nie miała pewnie z kim porozmawiać w realu i było to takie wołanie o pomoc.
Opowiedziała mi to koleżanka, która trafiła właśnie na taką dyskusję w jednej z grup na fb.
EvilDesiree
Fanka BB :)
Dziękuję [emoji3590]Piękny wiek! Ja też się bardzo bałam badań prenatalnych z uwagi na wiek ( mam 32 lata), na niepowodzenia ciążowe i obciążenia genetyczne ( u nas w kierunku śmiertelnych wad serca), ale póki co jest wszystko okej. Nie ma co się stresować na zapas, wiem że łatwo się mówi, ale to jedyna recepta. Będzie dobrze!
I cieszę się, że pomimo obciążeń jest wszystko u Was dobrze [emoji3059]
Spokojnie, to dopiero początek najwięcej przybiera się w 3 trymestrze. Ja zaczęłam szybciej przybierać dopiero w 5 miesiącu ciąży co u mnie było w sumie na plus bo startowałam z wyższą wagą i też dość długo stała w miejscuDziewczyny a jak u was z wagą? Bo ja już od jakiś 2 tygodni nie wymiotuję jem normalnie a waga cały czas stoi w miejscu a jestem już w 2 trymestrze
niemandin
Fanka BB :)
Jak bylam w kwietniówkach 2012 to tam jedna dziewczyna założyła wątek zamknięty i tam wśród już zaproszonych dziewczyn wybierało sie kogo chce sie zaprosić jeszcze- w ten sposób te które zostawały nie zaproszone nie wiedziały czy sie je chce czy nie- to bardzo dobry sposób, bo te niezaproszone nie wiedzą czy sie o nich mówi dobrze czy źle i nikomu wtedy nie ma przykro
Ja mam dostarczyć pani Administrator listę osób z dostępem i wtedy dopiero zostanie założony wątek, tak zrozumiałam.
I dalszym ciągu nie rozumiem, dlaczego ktoś miałby czuć się urażony, jesteśmy dorosłymi ludźmi. Ponadto o nikim nie mówimy źle. Ja będąc tu nową byłabym w stanie zrozumieć, że wątek prywatny rządzi się swoimi prawami. W dodatku nikogo nie wykluczamy, osoby udzielające się regularnie na wątku otwartym będą stopniowo zapraszane do prywatnego.
Drugą opcją jest zostać po prostu tutaj i nie zawracać sobie i komuś gitary zakładaniem prywatnego forum, na to samo wyjdzie
WojowniczaNinja
Zaangażowana w BB
Zazdroszczę Wam, bo ja od początku apetyt jak smok, nawet jak mi niedobrze to i tak ssanie w brzuchu jest tak nieznośne że muszę jeść! Efekt +4kg, a do szczupłych nie należę, wręcz przeciwnie. I jakby w brzuch poszło, ale nie... Boczki i nogi, czyli opcja najgorsza...To ja mam tak samo waga stoi a kulka rośnie
reklama
L
Lebkuchen_mum
Gość
U mnie 15tc i wciaż jestem -1kg. Apetyt w sumie bez zmian.Dziewczyny a jak u was z wagą? Bo ja już od jakiś 2 tygodni nie wymiotuję jem normalnie a waga cały czas stoi w miejscu a jestem już w 2 trymestrze