reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Ja Wam powiem, że chyba nie decyduje się na te PAPPA, to są tylko jakieś statystyki...
Rozmawiałam z dziewczynami ode mnie, żadna ich nie robiła, jeśli lekarz na tych genetycznych mówił że wszystko ok.

Czy któraś z Was też się nie decyduje ?
Ja się nie zdecyduje, przyjaciółka mi też to odradza ... Powiedziała że jeśli na USG wyjdzie wszystko ok to nie mam robić bo niepotrzebne nerwy tylko. Jest wyszło z wieku 1:698 a z krwi 1:701 i później do końca ciąży się denerwowała.

reklama
Ja Wam powiem, że chyba nie decyduje się na te PAPPA, to są tylko jakieś statystyki...
Rozmawiałam z dziewczynami ode mnie, żadna ich nie robiła, jeśli lekarz na tych genetycznych mówił że wszystko ok.

Jeżeli będzie dobrze na USG to nie robię pappa [emoji846]

Jeżeli będzie dobrze na USG to nie robię pappa [emoji846]

Też nie robię pappy. Na usg wszystko w porządku,więc tego się trzymam.
Po co mi nerwy związane z jakimś tam ryzykiem. A trisomia 21 na pewno będzie z wiekiem wysoka, jeżeli lekarz widzi kość nosową to ryzyko jej jest minimalne.

@AsiaKasia przykro mi ,że się tak musisz stresować, całym sercem z tobą ❤

@Ilsia będzie dobrze

Madziu, wyluzuj... rozumiem Twoje rozterki w związku z wagą (mam to samo) ale jesteś dla siebie zbyt surowa i krytyczna. Robił Ci USG tylko przez brzuch? Bo moja pani doktor po kilku ruchach gałką USG kazała mi się przygotować do USG transwaginalnego. Mam oponkę (prawie jak w tirze ;) i bliznę także więc żeby cokolwiek dobrze widzieć, musiała robić dopochwowo a moja ciąża starsza od Twojej o 6 dni.
Czy mogłabym się poczuć tym upokorzona? Możliwe, że tak ale nie mam zamiaru myśleć o sobie w ten sposób - moje dziecko nie zasłużyło bym w ten sposób traktowała jego matkę ❤
Rozumiesz o co mi chodzi? Na razie skup się na zdrowiu maluszka i swoim dobrym samopoczuciu, na działania w celu wylaszczenia się przyjdzie czas po porodzie 😘
Dziękuję Ci kochana 😘 robił mi jedynie przez powłoki brzuszne, bardzo się zdziwilam bo byłam pewna na 90%że zrobi też dopochwowo fakt faktem wiem że jest to dobry specjalista i pomierzył wszystko co było potrzeba, ja tak wprawionego oka nie mam ale widziałam że chłop się namęczył żeby wszystko znaleźć 😅 hormony zaczęły mi szaleć i wszystko odbieram dwa razy intensywniej, przypomina mi się wiele spraw z poprzedniej ciąży w szczególności jak mnie potraktowano w szpitalu w którym odeszły mi przedwcześnie wody. Tam na wstępie robili mi uwagi co do mojej wagi, zresztą szkoda gadać, mąż prawie udusił lekarza jak przyszedł mnie spakować przed przewiezieniem na ligote. Dobrze że byłam tam tylko 15godz, jeszcze dziwnym trafem zgubili moje wyniki, 40min czekałam przy windzie przypięta do noszy na wypis... Wygląd teraz nie jest dla mnie najważniejszy, bardziej chodzi mi o to że wiem że jest to nie zdrowe. Nie chciałabym żeby moja nadwaga w żaden sposób zaszkodziła dziecku, staram się zdrowo, racjonalnie odżywiać.
To się wygadalam 😅 uff

Dziękuję Ci kochana [emoji8] robił mi jedynie przez powłoki brzuszne, bardzo się zdziwilam bo byłam pewna na 90%że zrobi też dopochwowo fakt faktem wiem że jest to dobry specjalista i pomierzył wszystko co było potrzeba, ja tak wprawionego oka nie mam ale widziałam że chłop się namęczył żeby wszystko znaleźć [emoji28] hormony zaczęły mi szaleć i wszystko odbieram dwa razy intensywniej, przypomina mi się wiele spraw z poprzedniej ciąży w szczególności jak mnie potraktowano w szpitalu w którym odeszły mi przedwcześnie wody. Tam na wstępie robili mi uwagi co do mojej wagi, zresztą szkoda gadać, mąż prawie udusił lekarza jak przyszedł mnie spakować przed przewiezieniem na ligote. Dobrze że byłam tam tylko 15godz, jeszcze dziwnym trafem zgubili moje wyniki, 40min czekałam przy windzie przypięta do noszy na wypis... Wygląd teraz nie jest dla mnie najważniejszy, bardziej chodzi mi o to że wiem że jest to nie zdrowe. Nie chciałabym żeby moja nadwaga w żaden sposób zaszkodziła dziecku, staram się zdrowo, racjonalnie odżywiać.
To się wygadalam [emoji28] uff
To ja chyba zacznę sobie przygotowywać riposty...bo zawsze byłam w tym kiepska...

No mnie to cholernie męczy. Inne dziewczyny narzekają na mdłości i wymioty a ja już nie wiem co bym wolała. Ja rzadko przesypiam noc jak już się obudzę do toalety to minimum godzina żeby zasnąć po czym za chwilę i tak się obudzę na kolejne sisiu, że tak powiem. Ta głowa to mnie boli chyba przez te nieprzespane nocki i później chodzę jakbym pijana była cały dzień. Tabletkami faszerowac się nie chce.
A kiedy masz wizytę?
No ten czas to się strasznie dłuży ja to odliczam od wizyty do wizyty 😁ja jeszcze dwa dni i idę podglądnąć moje maluszki, mam nadzieję że mają się dobrze i czują się lepiej jak ja 😊
Super blizniaki. Na bank boli cie ze zmecze ie, masakra.
16 czerwca ech

reklama
Też nie robię pappy. Na usg wszystko w porządku,więc tego się trzymam.
Po co mi nerwy związane z jakimś tam ryzykiem. A trisomia 21 na pewno będzie z wiekiem wysoka, jeżeli lekarz widzi kość nosową to ryzyko jej jest minimalne.

@AsiaKasia przykro mi ,że się tak musisz stresować, całym sercem z tobą ❤

@Ilsia będzie dobrze
Moja siostra robiła pappa i wynik miała bardzo dobry, mimo lat 41...więc nie ma reguły

Do góry