reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Dziewuchy a jaki rozmiar zamawiacie ciuszków? Gdzieś wyczytałam żeby zamówić 50/53 a inni polecają ode a u 62
Ja najwięcej będę mieć od 62 ale jakieś 56 też na pewno się znajdą w szafie maluszka.

Cześć dziewczyny... wczoraj miałam wizytę... z dzidzia wszystko dobrze... wszystkie parametry ok... prawdopodobnie chłopak... troszkę jestem zawiedziona liczyłam na córkę... ehhh...
Tak... dlatego tak bardzo liczymy na dziewuszke... fajnie jak by była para... zresztą córka marzyła mi sie zawsze....
Ja rozumiem Twoje emocje bo sama mam syna i marzy mi się córka ale powoli oswajam się z myślą, że może być inaczej. Na prenatalnych babka mówiła, że dziewczynka a na ostatniej wizycie lekarz coś wspominał, że możliwe że chłopak więc wolę się nastawić na chłopca.

To rzeczywiście późno masz przecież masz termin o 4 dni wcześniej ode mnie jak dobrze pamietam na 30 listopada ?
W sumie policzyłam sama i stwierdzilam, że idealnie będę mieć to badanie bo będzie 21+3 :) poczytalam też u mamyginekolog kiedy najlepiej zrobić i pisała, że najlepszy czas to od 20+0 do 21+6 więc jestem spokojna :)

reklama
@sandra_91 @Ilsia Trzymam kciuki, żeby okazało się, że genetycznie wszystko w porządku z dzidziami. Jestem przekonana że tak właśnie będzie! I trzymajcie się dzielnie, wyobrażam sobie jakie to czekanie jest trudne.

Ja się teraz zastanawiam czy dobrze zrobiłam że nie zdecydowałam się na zrobienie testu Pappa. U mojej gin miałam samo usg prenatalne. Myślałam że może sama pokieruje mnie na Pappę, ale powiedziała tylko że jeśli chcę to mogę zrobić na własną rękę, ale ona nie widzi potrzeby. No i nie zrobiłam. Teraz chyba trochę żałuję.

Powiem Ci, że w sumie trochę żałuję, że pappe zrobiłam...na usg wszystko było w porządku i na prawdę bardzo się cieszyłam. A tu nagle 1 telefon zabrał mi całą radość...i te myśli w głowie teraz ciągle. Mój gin prowadzący pow, że 80% jego pacjentek robi tylko usg bez pappy - niby tylko statystyka. I mam nadzieje, że wszystko dobrze sie ułoży.

Gratulacje 😊 bardzo się cieszę, że wszystko u Ciebie jest ok. Ja tez następna wizyte u prowadzącej mam 30.06 😄 i u mnie raczej też dziewczynka ale na 100% dowiem sie za jakiś tydzień jak przyjdą wyniki z krwi 😊

Dziękuję 🥰
widziałam Twój wpis i też się ogromnie cieszę, że wszystko jest OK 😄 widziałam, że Twoje maleństwo lekko nas wyprzedziło, 59 mm wow! coś pięknego 😍 dorzucisz potem jakieś zdjęcie?
Terminem wizyty mocno mnie rozbawiłaś 😂 jakaś wspólna musi być 😄

@Asia Kasia bardzo mocno trzymam za Was kciuki ✊✊✊ Mam nadzieję, że z dzidziusiem wszystko będzie dobrze. Cieszę się, że walczysz o tego bobasa i że pojechałaś szukać pomocy w innym szpitalu.

Laseczki, może napiszecie do mnie, która kiedy ma termin i gdzie wstępnie chciałaby rodzic bądź/oraz skąd jest to może tez będzie łatwiej się złapać któregoś dnia, czy zorientować ile nas tu i co i jak 😅 ja bym zebrała to w kupę do 12.06 a potem wrzuciła tu, może da się podpiąć post?

@Ragda to są nasze naklejki. Linka nie znajdę. Kupowałam na allegro od użytkownika eudajmonia czy jakoś tak. Łatwo się je naklejalo. Jestem zadowolona z jakości. Fotkę robiłam teraz przy zasłoniętych do połowy roletach bo synek śpi ale mam nadzieję, że coś widac ;)

Załączniki

• IMG_20200610_145914.jpg
    IMG_20200610_145914.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 76
Najprawdopodobniej tak [emoji7]
W pierwszej ciąży poczułam w 19 tygodniu, w drugiej w 14.
Teraz raz wydawało mi się, że już też. Przedwczoraj, raz... dokładnie jak opisujesz [emoji7]
Ale byłoby to rekordowo szybko.
Może sobie dzidzia pływała i się odbiła nóżkami?
Kurde ale super jesli to to ❤️😍
Mi sie udalo w koncu pospac 👍
@Jsawww
I jak tam? 😊
@PannaAdrianna gratuluje coreczki! 😍

Moja corka jak sie urodzila wazyla niecale 3 kg i tez musialam dokupic tych malutkich ciuszkow, teraz pewnie kupie pare i jak cos to beda dla lalek 😉

Ja sie w ogole nie patrze, na to co pokazuje na ekranie, tylko slucham, bo czasem mi pokazuje kreski albo np 70 a ja slysze wyraznie serduszko. Mysle, ze moze jak dzidzia bedzie wieksza to beda sie liczby bardziej pokrywac z tym co slychac.

My pewnie do Primarka pojedziemy po bodziaki 😉

Ja mysle, ze to juz moga byc ruchy, poza tym chyba z tego co pamietam, to Twoj dzidziolek ma chyba spore rozmiary?

Wspaniale! Gratuluje bardzo!

Sabina nie zadreczaj sie tak ta waga, jeszcze masz czas zeby przybrac pare kilogramow. Ja nadal mam -2

To tak jak teraz moja corka, ciagle przychodzi i mowi, ze chce posluchac serduszka ❤ a potem jeszcze sama sobie na swoim brzuchu robila 😂

Kupilam sobie ten cisnieniomierz i mi wychodzi, ze mam cisnienie normalne/niskie, to juz m ma wyzsze 🙄
W piatek mial 8.3 cm :) wiec chyba mozliwe 😍
Ja już tez po , jestem zadowolona, wszystko szybko i sprawnie. Na początku USG, wiercioch nie chciał współpracować ale widać doświadczony dr sobie szybko poradził z pomiarami. Dzidziuś całe 7cm długości . Reszta pomiarów zgodna z terminem porodu . Po Usg pobrali krew na test Pappa. Badania miałam bezpłatne ze względu na wiek (35lat), trochę się obawiałam jak to będzie , ja taka”stara” .... ale dziś byłam tam najmłodsza 🙈🙈🙈
Wynik pappy dostanę poczta , po wcześniejszej telefonicznej informacji od dr .
Co do płci , nie był pewien wiec przemilczał 🙂
Po badaniach ustalili mi od razu termin badania połówkowego na sierpień. Teraz w przyszłym tyg mam kontrolna wizytę o swojego lekarza.
Gratulacje! ❤️
@Ragda to są nasze naklejki. Linka nie znajdę. Kupowałam na allegro od użytkownika eudajmonia czy jakoś tak. Łatwo się je naklejalo. Jestem zadowolona z jakości. Fotkę robiłam teraz przy zasłoniętych do połowy roletach bo synek śpi ale mam nadzieję, że coś widac ;)
Ooo sliczne! Dziękuję ❤️

@Asia Kasia trzymam kciuki ❤️ bedzie dobrze wszystko

Dziewczyny czy Wy też macie faze na... Słodycze? :D żarłam tonami na samym początku, potem miałam przerwę i znowu wznowa 🙈 dziś od rana zjadłam kawał makowca, tiramisu, 3 kinder czekoladki i teraz chyba z 6 rurek z masą kakaowa :D no i dalej bym jadła te rurki ale muszę się opanować... Coś okropnego :p a najgorzej, że nic mi nie daje tłumaczenie, że będę gruba :(

reklama
Do góry