reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Co do wszystkich dziecięcych rzeczy to podchodzimy do tego strasznie racjonalnie. Mam starsze rodzenstwo które zostawiało mi ladne ciuszki po swoich dzieciach i skladowalo u moich rodzicow na działce. Takze juz jedna torbę używanych bodziaków sobie przywiozlam :) na pewno tez dostane mnóstwo od kuzynek z okolicy wiec staram sie narazie nie kupowac ubranek i w ogóle na zapas. Wiadomo część na pewno kupie jakichś ładnych nowych :) ale uważam, ze dziecko takie malutkie nie zużyje bodziaka tak szybko :) wiec bezsensu wydawac mega kasę na to... Zwlaszcza ze np. Na olx jest mnostwo ogloszen paczek w danym rozmiarze. Dziecko sie przebiera kilka razy dziennie bo sie uleje czy cos :) przynajmniej ja tak do tego podchodzę. :)

Siostra zostawila mi karuzele z szumem i misiami, jakieś zabawki :) kuzynka oferuje stojak pod wanienkę...

A co najlepsze... Chcialam kupic wózek.. Ale przez płot rozmawialam z mezem kuzynki i zapytal czy nie chcemy ich wozka za darmo. Mają 8 miesięczną córeczkę i chętnie nam dadzą swoją gondole, szarą nie zniszczoną. Jedynie lekko na rączce zeszla skóra :) powiem wam, ze chyba sie skusze... I tak rodzimy w zimie.
Mieszkam na wsi, spacerek tylko po ulicy pewnie i po okolicznych lasach wiec w sumie na co mi nowa gondola.. Kupie w lecie spacerówkę nową. :)

Mimo iż stać nas na to to uważam ze czasem warto zaoszczedzic na rzeczach które są tylko na chwilę. :)
Jakbym miała od kogo! :)

U nas prawie w ogóle nie ma dzieci. Może gdyby była dziewczynka to parę ciuchów od kuzynki męża, która termin ma jakoś na "wczoraj" (nie wiemy czy już urodziła). A tak to - przyjaciółka ma synka ale zaraz się będą starać o następne więc się niczego nie chce pozbywać, mieszka za granicą to bez sensu się z tym wozić. I jeszcze mam jedną koleżankę dzieciatą ale bardzo nam się rozjechały drogi życiowe i widujemy się tak raz na ruski rok. I to tyle dzieci w bliższym otoczeniu. Mamy malutkie rodziny a znajomi jeszcze się nie spieszą ani do pieluch ani do małżeństw, jesteśmy pionierami :d

Więc wszystko musimy kupić. A jak już kupować to będę pewnie nówki i sama zostawię dla następnego albo sprzedam.

Dziękuję 😘
Jak dla mnie to Twój brzuszek jest piękny, jeszcze jaka opalona jesteś 😍
Chyba pozostałości po urlopie bo byliśmy na przełomie lutego marca mega fuks przed pandemia a ogólnie mam ciemniejsza karnację i tez ostatnio kupowałam femibion w aptece a pani z apteki a co pani taka opalona solarium ? 😂🤦🏼‍♀️🤷🏼‍♀️ Tak w ciąży chodzą na solarium 😂 jak ja w ogóle nie chodze na solarium no ale cóż 🤪

reklama
Jakbym miała od kogo! :)

U nas prawie w ogóle nie ma dzieci. Może gdyby była dziewczynka to parę ciuchów od kuzynki męża, która termin ma jakoś na "wczoraj" (nie wiemy czy już urodziła). A tak to - przyjaciółka ma synka ale zaraz się będą starać o następne więc się niczego nie chce pozbywać, mieszka za granicą to bez sensu się z tym wozić. I jeszcze mam jedną koleżankę dzieciatą ale bardzo nam się rozjechały drogi życiowe i widujemy się tak raz na ruski rok. I to tyle dzieci w bliższym otoczeniu. Mamy malutkie rodziny a znajomi jeszcze się nie spieszą ani do pieluch ani do małżeństw, jesteśmy pionierami :d

Więc wszystko musimy kupić. A jak już kupować to będę pewnie nówki i sama zostawię dla następnego albo sprzedam.

U mnie jest wysyp dzieci 😂 w ostatnim roku przyszly na swiat dwie dziewczynki.. Wcześniej 3 😂 i tak ciągle.

Pewnie jakby nikogo bliskiego nie bylo to tez bym szukala nowego wszystkiego:)

Do góry