reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Co do wszystkich dziecięcych rzeczy to podchodzimy do tego strasznie racjonalnie. Mam starsze rodzenstwo które zostawiało mi ladne ciuszki po swoich dzieciach i skladowalo u moich rodzicow na działce. Takze juz jedna torbę używanych bodziaków sobie przywiozlam :) na pewno tez dostane mnóstwo od kuzynek z okolicy wiec staram sie narazie nie kupowac ubranek i w ogóle na zapas. Wiadomo część na pewno kupie jakichś ładnych nowych :) ale uważam, ze dziecko takie malutkie nie zużyje bodziaka tak szybko :) wiec bezsensu wydawac mega kasę na to... Zwlaszcza ze np. Na olx jest mnostwo ogloszen paczek w danym rozmiarze. Dziecko sie przebiera kilka razy dziennie bo sie uleje czy cos :) przynajmniej ja tak do tego podchodzę. :)

Siostra zostawila mi karuzele z szumem i misiami, jakieś zabawki :) kuzynka oferuje stojak pod wanienkę...

A co najlepsze... Chcialam kupic wózek.. Ale przez płot rozmawialam z mezem kuzynki i zapytal czy nie chcemy ich wozka za darmo. Mają 8 miesięczną córeczkę i chętnie nam dadzą swoją gondole, szarą nie zniszczoną. Jedynie lekko na rączce zeszla skóra :) powiem wam, ze chyba sie skusze... I tak rodzimy w zimie.
Mieszkam na wsi, spacerek tylko po ulicy pewnie i po okolicznych lasach wiec w sumie na co mi nowa gondola.. Kupie w lecie spacerówkę nową. :)

Mimo iż stać nas na to to uważam ze czasem warto zaoszczedzic na rzeczach które są tylko na chwilę. :)
Jakbym miała od kogo! :)

U nas prawie w ogóle nie ma dzieci. Może gdyby była dziewczynka to parę ciuchów od kuzynki męża, która termin ma jakoś na "wczoraj" (nie wiemy czy już urodziła). A tak to - przyjaciółka ma synka ale zaraz się będą starać o następne więc się niczego nie chce pozbywać, mieszka za granicą to bez sensu się z tym wozić. I jeszcze mam jedną koleżankę dzieciatą ale bardzo nam się rozjechały drogi życiowe i widujemy się tak raz na ruski rok. I to tyle dzieci w bliższym otoczeniu. Mamy malutkie rodziny a znajomi jeszcze się nie spieszą ani do pieluch ani do małżeństw, jesteśmy pionierami :d

Więc wszystko musimy kupić. A jak już kupować to będę pewnie nówki i sama zostawię dla następnego albo sprzedam.

Dziękuję 😘
Jak dla mnie to Twój brzuszek jest piękny, jeszcze jaka opalona jesteś 😍
Chyba pozostałości po urlopie bo byliśmy na przełomie lutego marca mega fuks przed pandemia a ogólnie mam ciemniejsza karnację i tez ostatnio kupowałam femibion w aptece a pani z apteki a co pani taka opalona solarium ? 😂🤦🏼‍♀️🤷🏼‍♀️ Tak w ciąży chodzą na solarium 😂 jak ja w ogóle nie chodze na solarium no ale cóż 🤪

reklama
Jakbym miała od kogo! :)

U nas prawie w ogóle nie ma dzieci. Może gdyby była dziewczynka to parę ciuchów od kuzynki męża, która termin ma jakoś na "wczoraj" (nie wiemy czy już urodziła). A tak to - przyjaciółka ma synka ale zaraz się będą starać o następne więc się niczego nie chce pozbywać, mieszka za granicą to bez sensu się z tym wozić. I jeszcze mam jedną koleżankę dzieciatą ale bardzo nam się rozjechały drogi życiowe i widujemy się tak raz na ruski rok. I to tyle dzieci w bliższym otoczeniu. Mamy malutkie rodziny a znajomi jeszcze się nie spieszą ani do pieluch ani do małżeństw, jesteśmy pionierami :d

Więc wszystko musimy kupić. A jak już kupować to będę pewnie nówki i sama zostawię dla następnego albo sprzedam.

U mnie jest wysyp dzieci 😂 w ostatnim roku przyszly na swiat dwie dziewczynki.. Wcześniej 3 😂 i tak ciągle.

Pewnie jakby nikogo bliskiego nie bylo to tez bym szukala nowego wszystkiego:)

Do góry