reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Ha przeglądając fejsa i posty nt A.Dudy i jego rozdawnictwo trafiłam na Twój profil na fb :D świat jest mały :) a poznałam po profilowce :p strzeż się już nie jesteś anonimowa 😂😇😁

Haha, akurat nawet konto tutaj zakładałam poprzez fb, także spoko 😅 i tak mam prywatne konto, za dużo się tam nie zobaczy także spoko 😂

reklama
O właśnie, pytanie do Was, które są już mamuśkami - czy np kupując wózek zwracałyście uwagę, żeby był neutralny i zostawiałyście dla kolejnych dzieciaczków, czy raczej sprzedawałyście? Odkąd się dowiedziałam, że najprawdopodobniej będzie dziewczynka, mam ochotę kupić jakiś słodziaśny (nie różowy xD) wózek, ale rozsądek podpowiada, żeby wybrać jednak taki, który później wykorzystam w razie syna.
Mamuśka nie jestem ale wstępnie planuje drugie dziecko dosyc szybko no bo w tym wieku to się już nie ma nad czym zastanawiac 😂 dlatego będę brała względnie neutralny wozek ;)
Chociaż jak trafi mi się dziecko takie jakim był mój mąż to pewnie skończymy na jedynaku 🤣

O właśnie, pytanie do Was, które są już mamuśkami - czy np kupując wózek zwracałyście uwagę, żeby był neutralny i zostawiałyście dla kolejnych dzieciaczków, czy raczej sprzedawałyście? Odkąd się dowiedziałam, że najprawdopodobniej będzie dziewczynka, mam ochotę kupić jakiś słodziaśny (nie różowy xD) wózek, ale rozsądek podpowiada, żeby wybrać jednak taki, który później wykorzystam w razie syna.
Ja kupiłam używany i miał 2 wymienne budy jedna bordowa druga zielona, spacerówka zielona.Miałam jeszcze drugą spacerówke-parasol pomarańczowã.Ja mieszkam w górach i kolor był drugoplanowy najbardziej zależało mi na dużych pompowanych kołach

Kupiłam takie masło do ciała w rossmanie. Myślicie, że jest ok? Nic nie jest napisane od kiedy stosować tylko, że bezpieczne w ciąży

Załączniki

• 1591686650025959374501630612907.jpg
    1591686650025959374501630612907.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 48
Mamuśka nie jestem ale wstępnie planuje drugie dziecko dosyc szybko no bo w tym wieku to się już nie ma nad czym zastanawiac 😂 dlatego będę brała względnie neutralny wozek ;)
Chociaż jak trafi mi się dziecko takie jakim był mój mąż to pewnie skończymy na jedynaku 🤣
Ja też tak mówiłam że jedno i koniec jestem z tych co raczej nie ekscytują się dziećmi ale swoje tak wciągają że spodziewam się 4

Ja kupiłam pierwszy niebieski :) typowo chłopięcy, okazało się że przydał się te dla następnego ale nie myślałam o tym. Jakby następna była dziewuszka to ten bym sprzedała i kupiła inny. Nie wiesz też czy ten co wybierzesz sprawdzi się i będzie Ci odpowiadał na tyle że będziesz go chciała używać przy kolejnym dziecku. Nasz wózek wzięła siostra chociaż ja namawiałam na inny bo nasz nie był superowy, ciężko się składał i w ogóle. Ale ze nie mieli kasy to wzięła nasz. A ja teraz chce koniecznie nowy i to na wypasie bo to ma być ostatni mój wózek j chce żeby był i piękny i komfortowy dla dziecka i dla mnie do prowadzenia / składania / czyszczenia etc. W każdym razie ja przy pierwszym musiałam wziąć taki na jaki mnie było stać i taki który mieścił się w bagażniku naszego auta (co okazało się nie lada wyczynem, prawie żaden wózek się nie mieścił) a kolor wzięłam pod płeć dziecka. Wózek zamówiłam na końcówce ciąży i miał czekać w sklepie na odbiór a jak urodziłam i zadzwoniłam że odbieram (wózek kupiłam z fotelikiem tylko nie od kompletu a firmy Maxi Cosi ale wszystko miało czekać razem w sklepie) a oni do mnie że jeszcze nie mają 🙈 na szczęście wychodziłam dopiero tydzień później ze szpitala i do tego czasu ogarnęli. Fotelik też kupiłam niebieski ;)

Ja dla Amelki kupiłam taki jasno beżowy (używany)..niestety ani dzieciątko go nawet nie zobaczyło. Pozostał dla Maksia. Sprzedałam go w styczniu tego roku..a tu ...wpadka... no i kupię kolejny ale wiem , ze używany. Maksia woziłam w gondoli tylko 6 miesiecy a potem już kupiłam nowa spacereówkę.

Ja też tak mówiłam że jedno i koniec jestem z tych co raczej nie ekscytują się dziećmi ale swoje tak wciągają że spodziewam się 4
A to nie ma u mnie szans ;)
Ja zawsze mowilam, ze dwojka ale ewentualnie jedynak. Trójka to już nie.
no i wiek mam już na tyle bezpieczny, ze mi raczej wielodzietnosc nie grozi ;)

I za to to sobie dam rękę uciąć, noge i może pol drugiej ;) mąż po drugim idzie na zabieg i zamykamy te produkcje 😂

reklama
Kupiłam takie masło do ciała w rossmanie. Myślicie, że jest ok? Nic nie jest napisane od kiedy stosować tylko, że bezpieczne w ciąży
Wszelkie smarowanie brzucha zalecane po pierwszym trymestrze a wiem że jeszcze nie skończyłaś ;) wstrzymaj się chwilę, zwłaszcza skoro nie ma napisane że bezpieczny od pierwszych dni ciąży.

Do góry