reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
U mnie samo USG trwało może z 15 minut, albo i krócej. Lekarz bardzo szybko wszystko namierzył 😁 Troszkę się młoda wierciła, ale ogólnie współpracowała ładnie :)

Od którego tygodnia bierzesz? Zostało mi jeszcze kilka tabletek Prenatal Uno i zastanawiam się, czy je wybrać, czy już się przerzucić na Duo, a jestem już w 14 tygodniu :)
Prenatal Duo bierze się od 13 tyg

Kurcze Was nadgonić 😅 szkoda, ze nie mamy tu czatu. Nie ogarniam nic, wiec chociaż miłego dnia życzę! 🦄

Oj tak, chwilę mnie nie ma, a tu kilka stron 😁 długość badania zależy od tego, czy dziecko da się zmierzyć. Moje teraz trwało ok 15 minut, ale znam przypadki, kiedy lekarz kazał wyjść, pochodzić, zjeść coś słodkiego i dopiero wrócić, bo dziecko nie dało się zmierzyć. Nie ma co przykładać wagi do czasu 😉

Dziewczyny (pisze głównie do Maliny )szczotkujcie ciało i balsamujcie codziennie a zobaczycie szybko efekty , a i omijam brzuch :) mimo ciąży ciało zostaje napięte i super nawilżone :)

Prawda jest niestety taka, ze rozstępy w dużej mierze zależą od naturalnych predyspozycji. Moja mama nie ma w ogóle mimo, ze w obu ciazach tyla jak Buka (a bardzo, bardzo szczupła z niej kobieta). Z kolei i ja i moja siostra mamy skore po tatusiu i obie mamy sporo rozstępów z dojrzewania ;) Spodziewam się, ze w ciąży tez będę mieć mimo, ze się smaruje regularnie i teoretycznie skóra wydaje się elastyczna.

to trochę jak z kremami na zmarszczki. Tak naprawdę nie da się ocenic skuteczności bo nie ma świata równoległego żeby sprawdzić co by bylo gdyby ta sama osoba używała/nie używała.

reklama
Czasem też mam ból krocza jak się nachodze. Od porodu mnie dosyć mocno boli spojenie łonowe przy każdym okresie i właśnie przy wysilku. Myślicie, że można temu jakoś zaradzić? Czy jest jakiś specjalista, ktory zajmuje się czymś takim? W sensie teraz w ciąży może nie ma sensu i może nawet nie wolno ale później jeśli by ten ból powracał? Ma tak któraś z Was, która rodziła już sn?

Ja właśnie czesto przy okresie mam bol jakby wewnątrz i zastanawiałam się co to.

A ja sie martwie bo spadam z wagi i nie wiem czemu w poniedzialek zadzwonie do sw9je gin zapytac co i jak boje sie o dziecko czy z nim wszystko wporzadku. 😔

Ni martw się ja w 2 ciąży schudłam 9 kg I skończyłam z waga 3 na plusie.
Teraz jestem na minusie 1kg. A w ostatniej ciazy najpierw przytylam 7 kg potem schudłam 3 I tak zostało aż do porodu.

Co do rozstępów to w pierwszej ciazy mimo smarowania caly brzuch się posypał.. W kolejnych nie smarowalam I żadnego dodatkowego rozstępu.

Do góry