reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

A to ja tez tak mam, ze mi zostało 5 tabletek ale już przechodzę na ten duo chyba. Śmieje się, żeby mąż zjadł to uno do końca bo on ma bóle współczulne chyba 😂😂😂

wydrukowalam te etykiety i zła jestem. Zrobiłam ładne niebieskie bo mamy akurat niebieskie kapsle (piwo zabutelkowane zanim wiedziałam o ciąży) ale niestety u męża w biurze kolorowy tusz się skończył. Jeszcze jutro pokombinuje na swojej biednej drukarce najwyżej kupie papier samoprzylepny i zrobię to chałupniczo :D

Czy ja dobrze rozumiem, że sami warzycie piwo? Pytam, bo jestem miłośniczką (oczywiście poza ciążą)🤭😁

reklama
Hej dziewczyny.
Ja tez jutro uderzam na prenatalne, wizyta z samego rana bo o 7.30 :) nie moge sie juz doczekac, chociaz widzialam bobasa we wtorek. Bylam w tym dniu u poloznej na badaniach krwi itd, i chciala posłuchać tetna dziecka detektorem. Szukala kilka minut i nie mogla znalezc, wyslala mnie na cito na scan do szpitala. Wystraszyla mnie jak nie wiem, plakac mi sie chcialo. Na szczescie w szpitalu zrobili szybko usg i wszystko bylo ok, dzidzi sie pieknie ruszalo. Ale stresu sie najadlam....
Zazdroszczę ja muszę dłużej czekać a się nie mogę doczekać 😍 2 tygodnie nie widziałam 😭

Ja właśnie też do tego tak podchodziłam. Ale czasami myślałam że fajnie by było usłyszeć serduszko w szczególności że narzeczony wejść że mną nie może na nagranie inaczej się odbiera niż na żywo.
Ja tez na początku nie chcialam. Trochę podchodzilam, ze zbedny wydatek. Ale teraz nie żałuję
Jak wizyty sa co miesiąc to bardzo uspokaja :) a maz zawsze wszystko wycisza i słucha ze mną. Dla niego to tez było wazne jak uslyszal bicie :)

Ja dziś leniwy dzien. Byliśmy na spacerze z psem na stawach, bo mamy niedaleko. No i kurde puściliśmy ja ze smyczy i biegała tak fajnie 😂 az mąż podszedł do wody i ona za nim i nagle plusk... 😂😂 Przynajmniej wiemy, ze maltańczyk umie plywac 😂 dobrze, ze przy brzegu... nie musiał mąż po nią płynąć 😂😂

I obżarłam sie czereśniami 🙀 w koncu sie pojawiły 😍

Wracam do świata żywych! Nie wiem czy mnie pamiętacie, pisałam trochę jedynie na początku. Mdłości i opieka nad córka wyłączyły mnie z życia na miesiąc. Do dziewczyn które czekają na pierwsze dziecko: celebrujcie ten czas jak tylko się da i cieszcie się wszystkim: Mdłościami, brakiem sił na wstanie z łóżka, zachciankami, i tym ze rodzina nie pozwala Wam podnieść nawet małej torby z zakupami.
Druga ciąża mnie trochę zaskoczyła: mdłości trwają 24h i nagle nikogo nie dziwi ze 109 razy dziennie musisz podnieść placzace 10 kg z podłogi. A doświadczenie wymiotowania z przestraszona córka pod pachą zostanie ze mną na długo.
nie jestem w stanie nadrobić całego wątku, gratuluje dziewczynom które maja dobre wieści po prenatalnych. Ja na swoje muszę poczekać do 16 czerwca, dziś 11+2 wg USG z końca maja.

Czy ja dobrze rozumiem, że sami warzycie piwo? Pytam, bo jestem miłośniczką (oczywiście poza ciążą)🤭😁
Tak ;) od paru lat szalejemy z piwna rewolucja, spróbowaliśmy mnóstwo kraftow, bywaliśmy na festiwalu piwa i rok temu przed weselem uwarzylismy pierwsza Warkę ze świadkiem ;) wyszło naprawdę bardzo smaczne. I właśnie było z własnymi etykietkami jako prezent dla gości ;)
Teraz dopiero czwarta warka i tak się złożyło, ze zaszłam w ciąże nim mogłam spróbować. Ale postanowiliśmy wykorzystać ten motyw prezentów i takie wręczyć rodzicom, dziadkom i mojej siostrze ;)
Właśnie przykleiłam etykietki ;) niestety szare ale już trudno ;)

tak naprawdę nic w tym skomplikowanego nie ma a fajna zabawa ;)

@aninek zrobiłam jednak etykiety bez danych personalnych więc mogę się pochwalić ;)

71319AF0-0710-4DC4-999E-56F043E19BE4.jpeg

reklama
Do góry