reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

No ja też z najlepszą przyjaciółka chodzę właśnie w ciąży [emoji16] [emoji1768] między nami jest niecały miesiąc różnicy [emoji1787]
Bardzo fajnie tak jest [emoji873] nasi mężowie te z się przyjaźnia więc już planują że muszą jakiegoś sharana kupić czy coś bo teraz już się w osobowce nie pomiescimy [emoji1787]

Między mną a moja kuzynka też jakiś niecaly miesiąc różnicy, także ja urodzę pewnie na początku grudnia a ona ma termin na początek stycznia 😁 teraz pytanie czy urodzi w 2020 czy już w 2021 😜

reklama
Ja początkowo byłam pewna ze nie chce detektora bo jestem panikarą i jakby mi się nie udało znaleźć serduszka to bym wpadała w panikę, ale po jutrzejszej wizycie następna mam dopiero 10 lipca wiec chyba jednak rozważę ten detektor
Ja tez tak myslalam przedtem, ale okazalo sie, ze jest o wiele latwiej znalezc serduszko niz przypuszczalam. Jestem zadowolona, ze go kupilam 😊

Moja waga tez poleciała o 3kg ;) nie ma się czym martwić ;)

Ja mam problem bo mimo, ze staram się zdrowo odżywiać to po prostu jakoś jeść często mi się nie chce. Najchętniej owoce i warzywa, od biedy jakas kanapkę i zupy warzywne na wodzie.
Ale na myśl o czymkolwiek innym to mi się gardło zaciska. Może powoli się to zacznie zmieniać bo zaczynam 13 tydzień ;) Na razie moja pani ginekolog też mówiła żeby się nie przejmować bo organizm wie co robi ;) To nie jest czas żeby się odchudzać ale zmuszać się do jedzenia też nie warto na siłę bo może się skończyć wymiotami.

Drugi dzień pod rząd obudziłam się z migrenowym bólem głowy. Nie wiem może mam kaca po bezalkoholowym z piątku🤣🤣🤣
Mąż dosypia a ja go chcę wyciągnąć na wycieczkę :D

W ogóle mamy nowe auto więc wiadomo wszyscy będą chcieli oglądać - będziemy musieli się gdzieś przed domem zatrzymać żeby się pozbyć adaptera pasów bo to głupi sposób żeby się dowiedzieli :D
Robię dziś etykiety na piwo, które uwarzyliśmy - będzie dla naszych rodziców, mojej siostry i mojej babci z odpowiednimi napisami :D
Taka "tradycja" bo na ślubie też mieliśmy w ramach prezentów piwo, które warzyliśmy w domu :D Tylko wtedy z etykietami mi szło łatwiej, teraz mam jakieś totalne zaćmienie mózgu, praca kreatywna mnie przerasta😅

Jejku żeby tylko jutro wszystko było dobrze i może naprawdę odetchnę z ulgą.
Pokaz potem jak wygladaja te butelki z etykietami 😁 jestem ciekawa!
No i fajnie, ze macie nowe auto 👏

Terminy porodu mogą się jeszcze zejść xd my parę dni później, one parę dni wcześniej [emoji16] najważniejsze aby zdrowe [emoji173]
Między mną a moja kuzynka też jakiś niecaly miesiąc różnicy, także ja urodzę pewnie na początku grudnia a ona ma termin na początek stycznia [emoji16] teraz pytanie czy urodzi w 2020 czy już w 2021 [emoji12]

Pokaz potem jak wygladaja te butelki z etykietami 😁 jestem ciekawa!
No i fajnie, ze macie nowe auto 👏
To już chętnie na prywatnej grupie :D

Auto ma już parę miesięcy ale w domach od tamtej pory nie byliśmy to nikt nie widział :D A jak mój tata się nie przejedzie to będzie chory 😅

A wiecie, że ja tak po cichu liczę, że moja przyjaciółka jest w drugiej ciąży? Coś tam się raz wygadała, że planują ale ani ja się takimi tematami nie chwalę ani ona więc mogę tylko mieć nadzieję, że jednak postanowili spróbować ;D

Cześć dziewczyny :)
Gratuluje wszystkich wczorajszych wizyt niech bobaski rosną zdrowo 😍 😍 😍
My wczoraj korzystaliśmy z pieknej pogody zrobiliśmy grila. Dziś niestety zachmurzenie, ale póki co nie pada więc siedze na tarasie.
@Sabina17 ja biorę Femibion 1 w przyszłym tygodniu przechodze na Femibion2 (dostałam opakowanie od koleżanki, która urodziła a miała większy zapas). Poza tym ginekolog kazał brać Acard 150mg ze względu na moje nadciśnienie przed ciązą - obecnie nie biorę leków na nadciśnienie żadnych (moich nie wolno stosować w okresie ciąży) ale codziennie pomiar rano i wieczorem, póki co jest książkowe.

@PannaAdrianna ja miałam w piątek prenatalne i trwało to ok 15 minut, później tylko wyszłam na pobranie krwi. A powinno trwać 40minut??? Moja kol miała i była podobnie jak ja ok 20minut.

Słuchajcie, a jak to jest z płcią ( to moje pierwsze bobo) - czy po badaniach połówkowych, będę już na 100 proc wiedziała, czy to chlopiec, czy dziewczynka? Już bym powoli chciała kompletować jakieś wyprawkowe rzeczy co miesiąc coś, żeby potem nas na raz finansowo nie zabiło, ale wszystko różowe albo niebieskie, w kwiatki albo autka 😅😅
A to różnie bywa :) czasem elegancko widać już w 13 tc, a czasem nawet na połówkowym tak się dzieć obróci że lekarz nie będzie w stanie zobaczyć płci :) w większości przypadków jednak na połówkowym lekarz podaje płeć :)

reklama
Między mną a moja kuzynka też jakiś niecaly miesiąc różnicy, także ja urodzę pewnie na początku grudnia a ona ma termin na początek stycznia 😁 teraz pytanie czy urodzi w 2020 czy już w 2021 😜

U mnie kruszynka kuzynki jest 3 tygodnie starsza od mojej. Fajnie jest mieć z kimś na żywo pogadać. Z resztą liczę na to, że po zamknięciu forum uda mi się z którąś z Was spotkać na jakąś kawę czy spacer 😊

Do góry