reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
U mnie samo USG trwało może z 15 minut, albo i krócej. Lekarz bardzo szybko wszystko namierzył 😁 Troszkę się młoda wierciła, ale ogólnie współpracowała ładnie :)

Od którego tygodnia bierzesz? Zostało mi jeszcze kilka tabletek Prenatal Uno i zastanawiam się, czy je wybrać, czy już się przerzucić na Duo, a jestem już w 14 tygodniu :)
Prenatal Duo bierze się od 13 tyg

Kurcze Was nadgonić 😅 szkoda, ze nie mamy tu czatu. Nie ogarniam nic, wiec chociaż miłego dnia życzę! 🦄

Oj tak, chwilę mnie nie ma, a tu kilka stron 😁 długość badania zależy od tego, czy dziecko da się zmierzyć. Moje teraz trwało ok 15 minut, ale znam przypadki, kiedy lekarz kazał wyjść, pochodzić, zjeść coś słodkiego i dopiero wrócić, bo dziecko nie dało się zmierzyć. Nie ma co przykładać wagi do czasu 😉

Dziewczyny (pisze głównie do Maliny )szczotkujcie ciało i balsamujcie codziennie a zobaczycie szybko efekty , a i omijam brzuch :) mimo ciąży ciało zostaje napięte i super nawilżone :)

Prawda jest niestety taka, ze rozstępy w dużej mierze zależą od naturalnych predyspozycji. Moja mama nie ma w ogóle mimo, ze w obu ciazach tyla jak Buka (a bardzo, bardzo szczupła z niej kobieta). Z kolei i ja i moja siostra mamy skore po tatusiu i obie mamy sporo rozstępów z dojrzewania ;) Spodziewam się, ze w ciąży tez będę mieć mimo, ze się smaruje regularnie i teoretycznie skóra wydaje się elastyczna.

to trochę jak z kremami na zmarszczki. Tak naprawdę nie da się ocenic skuteczności bo nie ma świata równoległego żeby sprawdzić co by bylo gdyby ta sama osoba używała/nie używała.

reklama
Czasem też mam ból krocza jak się nachodze. Od porodu mnie dosyć mocno boli spojenie łonowe przy każdym okresie i właśnie przy wysilku. Myślicie, że można temu jakoś zaradzić? Czy jest jakiś specjalista, ktory zajmuje się czymś takim? W sensie teraz w ciąży może nie ma sensu i może nawet nie wolno ale później jeśli by ten ból powracał? Ma tak któraś z Was, która rodziła już sn?

Ja właśnie czesto przy okresie mam bol jakby wewnątrz i zastanawiałam się co to.

A ja sie martwie bo spadam z wagi i nie wiem czemu w poniedzialek zadzwonie do sw9je gin zapytac co i jak boje sie o dziecko czy z nim wszystko wporzadku. 😔

Ni martw się ja w 2 ciąży schudłam 9 kg I skończyłam z waga 3 na plusie.
Teraz jestem na minusie 1kg. A w ostatniej ciazy najpierw przytylam 7 kg potem schudłam 3 I tak zostało aż do porodu.

Co do rozstępów to w pierwszej ciazy mimo smarowania caly brzuch się posypał.. W kolejnych nie smarowalam I żadnego dodatkowego rozstępu.

Do góry