reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Faktycznie niemiły sen... A spowodowany tymi wszystkimi myślami, niepokojami które nas tak męczą cały czas.
Pewnie też bym miała takie sny gdyby nie fakt pobudki co 1,5 - 2 godziny na siku.
Mi również groził stan przedrzucawkowy w poprzednich ciążach. Miałam nadciśnienie indukowane ciążą, obrzęki. Na szczęście białka w moczu nie miałam.

Właśnie te trzy rzeczy trzeba stale kontrolować, więc pewnie bedziesz miała częściej mocz badany i musisz pilnować ciśnienia.

Dawniej to nazywano zatruciem ciążowym lub gestozą.

Będzie dobrze, zobaczysz [emoji3590]
No wlasnie nie rozumiem na jakiej podstawie wyszlo mi to ryzyko - cisnienie 126/78 to chyba w normie, a moczu mi nie badali ani razu do tej pory (!?).

Hej Dziewczyny gratuluję Wam. Wczorajszych udanych wizyt❤️
Ja miałam taki sen że siedzę teraz już z wysokim ciśnieniem i nie umiem się uspokoić... Snuł mi się pogrzeb mojego nienarodzonego dziecka i biała mała trumienka 😢😢 wiem to tylko sen ślę zrobił mi z głowy sieczkę 😢
O matko współczuję takich snów. Każda z nas wyprowadziłyby z równowagi.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry dziewczyny ☺ czy któraś z Was męczy się z alergią na pyłki, trawy itp.? Ja sie alergi nabawiłam dopiero dwa lata temu i nawet zapomniałam szczerze mówiąc o niej. I teraz takie niemiłe zderzenie z rzeczywistością a leków raczej brać nie mogę. Czy któraś ma też taki kłopot? Jakieś rady?

Dziewczyny a robicie badania progesteronu? Ja mam robić co 10 dni. Właśnie się zbieram do wyjścia. Przy okazji oddam mocz bo mam mieć wyniki na poniedziałek. Mam nadzieję że już żadnych bakterii nie będzie 😍
Ja zrobiłam tylko 1 raz przy okazji bety, wyszło wtedy 41. Mój ginekolog widział wynik i nic nie mówił, że powinnam go powtarzać.

Gratuluje wszystkich udanych wizyt <3

I trzymam mocno kciuki za dzisiejsze!

Ja wczoraj byłam na babskim wieczorze, dzisiaj troszkę sprzątania a potem randka, jutro jak pogoda pozwoli to wycieczka i wreszcie, wreszcie prenatalne! Boje się ale i cieszę się, ze zobaczę bąbelka.

Aplikacja strasznie mi szwankuje, Wam tez?

Strasznie boli mnie żołądek po prostu mogłabym go narysować nie mówiąc już o mdłosciach Zastanawiam się czy też ktoś tak ma, bo ja czuję się dosłownie jak po ciężkim zatruciu I czy zjem czy jestem głodna wciąż odczuwam taki nieprzyjemny dyskomfort
Teraz już tak nie mam ale wcześniej też mnie mocno żołądek bolał praktycznie codziennie.

@Basiola @Tymon'sMom trzymam kciuki za udane wizyty! :)
Dzięki za podpowiedzi co do Netflixa, coś z tego na pewno wybiorę :)
Ja dzisiaj z rana wymioty, zjadłam płatki dzieci na śniadanie (bo wszystko inne wyszło a mąż dopiero pojechał na zakupy) i leżę na kanapie licząc że się przyjmie. Mam tyle planów i pomysłów w głowie a sił na nic 😭 zawsze weekendy spędzaliśmy z dziećmi wyjazdowo a teraz ciągle w domu, już kota można dostać :/
Czy wy jeszcze śpicie na brzuchu? Ja bym mogła bo właściwie nawet zmalał od początku ciąży (zgubiłam 4kg) ale przez te nocne mdłości nie mogę bo jak uciska mi cokolwiek brzuch to od razu odruch wymiotny mam. A mnie się zawsze najlepiej na brzuchu spało (mimo cycków ;) ).
Bosh jest sobota a nadal muszę robić ze starszym lekcje.. Bosh niech ta szkoła się już skończy!
Ja śpię na brzuchu co noc bo tak mi najwygodniej a na razie tez jestem na minusie 2 kg... moja lekarka mi powiedziała ze do czasu kiedy będzie mi tak wygodnie to mogę tak spać bo dzidzi jest dobrze chronione 😁

Cześć dziewczyny czy któraś w poprzedniej ciąży miała wózek hot mom? Planuje teraz lub chociaż widziała na żywo?
Nie słyszałam nawet o tych wózkach nigdy więc nie pomogę.

Hej dziewczyny nie odzywałam się kilka dni 😭 zakończenie semestru przy naukach zdalnych to jakaś kpina, praca dyplomowa w lesie a jeszcze remont. Za dużo tego się porobiło.

Zamówiłam wkońcu detektor i adapter do pasów od Insafe.

W poniedziałek mam prenatalne i mam stresa. Do wczorajszego dnia byłam spokojna ale poruszałam się wczoraj powyginalam bo składaliśmy meble i zaczął mnie znowu boleć brzuch i plecy i nadal od wczoraj się mnie to trzyma. Nie plamię więc chyba wszystko powinno być okey ale mojej głowie ciężko jest to wbić.

Gratuluję udanych wizyt 😍 u mnie też nie można wchodzić z os. towarzyszaca ale widziałam na poprzedniej wizycie jak dziewczyna weszła ze swoją rodzicielka bo była jedna zapisana na wizytę po drugiej. 😂

A jak u was z porodami rodzinnymi? U mnie oba szpitale nadal nie zezwalają. Mam nadzieje ze do grudnia jednak wpuszcza panów do porodów. Mój już przeżywa że wejść nie może na usg a nie wyobraża sobie nie być przy porodzie 😂
Brzuch i krzyż pewnie boli bo się przeforsowałas. Odpoczywaj przez najbliższe dni i zobaczysz czy się unormuje.

Ja nawet nie wiem gdzie będę rodzic więc póki co nie śledzę czy są już tam porody rodzinne. Na pewno nie będę rodzic w moim mieście. Chciałam w tym szpitalu co synka (Polna w Poznaniu) ale mój lekarz się przeniósł do innego (Lutycka) i teraz mam wątpliwości.

reklama
Dziewczyny jestem załamana. Pisałam jakiś czas temu, że mam kłucia w pochwie i chyba jakaś infekcje. Więc napisałam do lekarza no i udało mi się na cito dostac na wizytę. Lekarz pobrał wymaz do badania, zbadał mnie z maluszkami wszystko ok, szyjka długa. Dostałam antybiotyk dopochwowo i do smarowania a na kłucia magnez 4 dziennie. Kłucia trochę minęły najgorzej jest nad ranem bo wcześnie się budzę i zaczyna kłuć więc na szybko coś zjem i biorę tabletkę. Kłucia już mi aż tak częste nie dokuczają ale jednak są. Infekcja po 3 dniu czułam, że odpuszcza bo już nic nie swędziało i nie dokuczało. Dzisiaj zadzwonili do mnie z recepcji że mam przyjść bo jest moj wynik i napewno dostanę antybiotyk. Czy któraś z was tak miała, antybiotyk za antybiotykiem? Czy to nie zaszkodzi? Bardzo się denerwuje co mi tam wyszło i jak z maluszkami. Tak się cieszyłam, że się dobrze czuje żadnych mdłości, wymiotów. A mnie wiecznie głowa boli, zaparcia, spać nie mogę i wiecznie coś. Jak nie plamienia, to kłucia to infekcja 2 tygodnie z rzędu byłam u lekarza, dziś idę i nie wiem czy tylko po receptę czy Tez mnie zbada, Chociaż już bym wolała żeby zajrzał jak się mają maluszki a za tydzień tez muszę iść na planową wizytę i po l4. Przepraszam, że się tak nie udzielam. Cały czas was czytam i każdej kibicuje. Jak to mówią jak trwoga to do Boga a ja jak się coś dzieje to odrazu do was 😊obiecuje, że się to zmieni. Czy któraś z was tak miała, że brała antybiotyk za antybiotykiem. Jestem przerażona naprawdę. Lekarz na każdej wizycie mi powtarza nie bagatelizujemy żadnych objawow bo to ciąża wysokiego ryzyka. Na 14 30 mam się zgłosić i już odchodzę o zmysłów co mi tak wyszło 😣

Do góry