reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Musi mieć 3 różne procedury. Ma wpisane fizjo, si i logopedę. Si i logopedy jeszcze nie mieliśmy. A dzisiejsze zajęcia to się okazało, ,ze były pomyłka pani w rejestracji i poradnia nie będzie się mogła z nich rozliczyć bo były w ramach starego pakietu (wtedy mieliśmy tylko fizjo) a teraz weszliśmy na inny pakiet (fizjo+si+logopeda). Ale masz rację, będę pytać babki, która go prowadzi czy zamiast fizjo może mieć cokolwiek innego. Chociaż przypuszczam, że młody na każde zajęcia będzie źle reagował niestety.

Super wiadomości 😍

Ja już po wizycie 😉 Bobo ma 9.3 cm :) serducho słyszałam, bije 146 uderzeń/min. Jeszcze nie jest to pewne na 100% ale mojej córeczce (wg prenatalnych) chyba zaczynają rosnąć jajka między nogami 🤷🙈 szkoda 😁😂
Gdzieś widziałam takie zdjęcie porównawcze, że damskie narządy na początku wyglądają podobnie do męskich, więc nadzieja jest 😁👍

Mojej znajomej córcia miala być chłopcem do do dnia porodu, sam ordynator robił ust w dniu porodu I odbierał poród, mówił że gdyby nie robił obu czynności to nie uwierzylby. Cora urodziła się że spuchnietymi Wargame sromowymi przez co wyglądała jakby miała jajka :D

reklama
Martini31 ale duże Bobo! Gratulacje :) to może poradnia pedagogiczno-logopedyczna? Można też zapytać czy zajęcia z neurologopeda ale grupowe będą brane pod uwagę jako trzecia procedura o ile oczywiście u was takie są bo wiem że czasami ciężko zebrać grupę wiekową.
Muszę popytać jak to u nas wygląda bo nawet nie wiem jakie jeszcze procedury realizują.

Ja dziś również byłam na wizycie. Tydzień temu we wtorek miałam prenatalne, a dzisiaj byłam u mojej gin prowadzącej ciążę. Wczoraj odebrałam wyniki usg i pappy to wszystko ok:)
ZD z samego usg wyszło ok 1:4000, a z biochemią 1:6000.
Moja gin wpisywała mi te wszystkie wyniki w kartę, sprawdzała czy nie mam infekcji, sprawdzała mojego krwiaka - ciągle go mam, ma 1mm 😂 i mam się już nim nie przejmować, mogę współżyć normalnie 😁 Ze względu na moje pobolewania brzucha nie mogę biegać, a chciałam wrócić do treningów i dalej mam brać luteinę. Powiedziała mi, że mogę biegać jeśli nie będę miała żadnych bóli brzucha, jak będę się czuła tak jakbym nie była w ciąży. Więc nie wiem czy to będzie możliwe. Miałam przerwę w tych pobolewaniach jakoś od 9 do końca 12 tygodnia, alew 13 i 14 pojawiły się.

U mnie dzisiaj 13+5. Jak zaczęło się usg to dzidzia się nie ruszała i pani doktor mówi "no, ruszaj się" i tak mnie cisnęła w brzuch i młody zaczął się pięknie obracać😁😁 i mówi jaki grzeczny dzidziuś, posłuchał od razu :D
Wielkość na dziś to 8,2cm ❤

Ja ciągle nie mogę uwierzyć, że jestem w ciąży. To jest dla mnie coś tak niesamowitego, taki cud, takie błogosławieństwo 😭 Trudno mi pojąć, że ten mały człowieczek jest we mnie 🙈

Ja dziś również byłam na wizycie. Tydzień temu we wtorek miałam prenatalne, a dzisiaj byłam u mojej gin prowadzącej ciążę. Wczoraj odebrałam wyniki usg i pappy to wszystko ok:)
ZD z samego usg wyszło ok 1:4000, a z biochemią 1:6000.
Moja gin wpisywała mi te wszystkie wyniki w kartę, sprawdzała czy nie mam infekcji, sprawdzała mojego krwiaka - ciągle go mam, ma 1mm 😂 i mam się już nim nie przejmować, mogę współżyć normalnie 😁 Ze względu na moje pobolewania brzucha nie mogę biegać, a chciałam wrócić do treningów i dalej mam brać luteinę. Powiedziała mi, że mogę biegać jeśli nie będę miała żadnych bóli brzucha, jak będę się czuła tak jakbym nie była w ciąży. Więc nie wiem czy to będzie możliwe. Miałam przerwę w tych pobolewaniach jakoś od 9 do końca 12 tygodnia, alew 13 i 14 pojawiły się.

U mnie dzisiaj 13+5. Jak zaczęło się usg to dzidzia się nie ruszała i pani doktor mówi "no, ruszaj się" i tak mnie cisnęła w brzuch i młody zaczął się pięknie obracać😁😁 i mówi jaki grzeczny dzidziuś, posłuchał od razu :D
Wielkość na dziś to 8,2cm ❤

Ja ciągle nie mogę uwierzyć, że jestem w ciąży. To jest dla mnie coś tak niesamowitego, taki cud, takie błogosławieństwo 😭 Trudno mi pojąć, że ten mały człowieczek jest we mnie 🙈
Super, że wszystko jest ok z dzidziusiem i że krwiak taki maleńki się zrobił 😍 jeszcze się nabiegasz, teraz bobas najważniejszy ;)
Mi też czasami trudno w to uwierzyć 😊

Gratulacje imienniczko Ty moja 😁😘🥰 dzidziol już duuuzy 😁😍 a jeszcze może dziewczynka będzie :p a powiedz mi usg robi Ci Twoje lekarz czy zapisujesz się osobno na usg ? Bo ja właśnie dziś mam 14+0 i mam dopiero usg wyznaczyć na połówkowe wiec za 6 tyg :( a korci mnie aby zrobić wcześniej jeszcze 🤪
Ja mam USG na kazdej wizycie. I na prywatnie i na nfz jak chodze to też.

reklama
Hej. Ja tylko na chwilke. Wiem ze niektore osoby pamietaly ze mam prenatalne i pewnie czekają na wieści. Duma mnie rozpiera i tryskam dzis pozytywna energia po badaniu wiec chce to pokazac calemu swiatu 😊 płeć nieznana bo sie nie pokazaliśmy 😅 straszny wiercioch ogólnie. Ryzyko takie jak na zdj 😊 2 w tabelce to skorygowane. Cale 6.6 cm szczescia. Także u nas dobrze gdyby coś. Buziaki ❤

Załączniki

• 20200604_130940.jpg
    20200604_130940.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 127
  • 20200604_130932.jpg
    20200604_130932.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 123
Do góry