reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Musi mieć 3 różne procedury. Ma wpisane fizjo, si i logopedę. Si i logopedy jeszcze nie mieliśmy. A dzisiejsze zajęcia to się okazało, ,ze były pomyłka pani w rejestracji i poradnia nie będzie się mogła z nich rozliczyć bo były w ramach starego pakietu (wtedy mieliśmy tylko fizjo) a teraz weszliśmy na inny pakiet (fizjo+si+logopeda). Ale masz rację, będę pytać babki, która go prowadzi czy zamiast fizjo może mieć cokolwiek innego. Chociaż przypuszczam, że młody na każde zajęcia będzie źle reagował niestety.

Super wiadomości 😍

Ja już po wizycie 😉 Bobo ma 9.3 cm :) serducho słyszałam, bije 146 uderzeń/min. Jeszcze nie jest to pewne na 100% ale mojej córeczce (wg prenatalnych) chyba zaczynają rosnąć jajka między nogami 🤷🙈 szkoda 😁😂
Gdzieś widziałam takie zdjęcie porównawcze, że damskie narządy na początku wyglądają podobnie do męskich, więc nadzieja jest 😁👍

Mojej znajomej córcia miala być chłopcem do do dnia porodu, sam ordynator robił ust w dniu porodu I odbierał poród, mówił że gdyby nie robił obu czynności to nie uwierzylby. Cora urodziła się że spuchnietymi Wargame sromowymi przez co wyglądała jakby miała jajka :D

reklama
Martini31 ale duże Bobo! Gratulacje :) to może poradnia pedagogiczno-logopedyczna? Można też zapytać czy zajęcia z neurologopeda ale grupowe będą brane pod uwagę jako trzecia procedura o ile oczywiście u was takie są bo wiem że czasami ciężko zebrać grupę wiekową.
Muszę popytać jak to u nas wygląda bo nawet nie wiem jakie jeszcze procedury realizują.

Ja dziś również byłam na wizycie. Tydzień temu we wtorek miałam prenatalne, a dzisiaj byłam u mojej gin prowadzącej ciążę. Wczoraj odebrałam wyniki usg i pappy to wszystko ok:)
ZD z samego usg wyszło ok 1:4000, a z biochemią 1:6000.
Moja gin wpisywała mi te wszystkie wyniki w kartę, sprawdzała czy nie mam infekcji, sprawdzała mojego krwiaka - ciągle go mam, ma 1mm 😂 i mam się już nim nie przejmować, mogę współżyć normalnie 😁 Ze względu na moje pobolewania brzucha nie mogę biegać, a chciałam wrócić do treningów i dalej mam brać luteinę. Powiedziała mi, że mogę biegać jeśli nie będę miała żadnych bóli brzucha, jak będę się czuła tak jakbym nie była w ciąży. Więc nie wiem czy to będzie możliwe. Miałam przerwę w tych pobolewaniach jakoś od 9 do końca 12 tygodnia, alew 13 i 14 pojawiły się.

U mnie dzisiaj 13+5. Jak zaczęło się usg to dzidzia się nie ruszała i pani doktor mówi "no, ruszaj się" i tak mnie cisnęła w brzuch i młody zaczął się pięknie obracać😁😁 i mówi jaki grzeczny dzidziuś, posłuchał od razu :D
Wielkość na dziś to 8,2cm ❤

Ja ciągle nie mogę uwierzyć, że jestem w ciąży. To jest dla mnie coś tak niesamowitego, taki cud, takie błogosławieństwo 😭 Trudno mi pojąć, że ten mały człowieczek jest we mnie 🙈

Ja dziś również byłam na wizycie. Tydzień temu we wtorek miałam prenatalne, a dzisiaj byłam u mojej gin prowadzącej ciążę. Wczoraj odebrałam wyniki usg i pappy to wszystko ok:)
ZD z samego usg wyszło ok 1:4000, a z biochemią 1:6000.
Moja gin wpisywała mi te wszystkie wyniki w kartę, sprawdzała czy nie mam infekcji, sprawdzała mojego krwiaka - ciągle go mam, ma 1mm 😂 i mam się już nim nie przejmować, mogę współżyć normalnie 😁 Ze względu na moje pobolewania brzucha nie mogę biegać, a chciałam wrócić do treningów i dalej mam brać luteinę. Powiedziała mi, że mogę biegać jeśli nie będę miała żadnych bóli brzucha, jak będę się czuła tak jakbym nie była w ciąży. Więc nie wiem czy to będzie możliwe. Miałam przerwę w tych pobolewaniach jakoś od 9 do końca 12 tygodnia, alew 13 i 14 pojawiły się.

U mnie dzisiaj 13+5. Jak zaczęło się usg to dzidzia się nie ruszała i pani doktor mówi "no, ruszaj się" i tak mnie cisnęła w brzuch i młody zaczął się pięknie obracać😁😁 i mówi jaki grzeczny dzidziuś, posłuchał od razu :D
Wielkość na dziś to 8,2cm ❤

Ja ciągle nie mogę uwierzyć, że jestem w ciąży. To jest dla mnie coś tak niesamowitego, taki cud, takie błogosławieństwo 😭 Trudno mi pojąć, że ten mały człowieczek jest we mnie 🙈
Super, że wszystko jest ok z dzidziusiem i że krwiak taki maleńki się zrobił 😍 jeszcze się nabiegasz, teraz bobas najważniejszy ;)
Mi też czasami trudno w to uwierzyć 😊

Gratulacje imienniczko Ty moja 😁😘🥰 dzidziol już duuuzy 😁😍 a jeszcze może dziewczynka będzie :p a powiedz mi usg robi Ci Twoje lekarz czy zapisujesz się osobno na usg ? Bo ja właśnie dziś mam 14+0 i mam dopiero usg wyznaczyć na połówkowe wiec za 6 tyg :( a korci mnie aby zrobić wcześniej jeszcze 🤪
Ja mam USG na kazdej wizycie. I na prywatnie i na nfz jak chodze to też.

reklama
Hej. Ja tylko na chwilke. Wiem ze niektore osoby pamietaly ze mam prenatalne i pewnie czekają na wieści. Duma mnie rozpiera i tryskam dzis pozytywna energia po badaniu wiec chce to pokazac calemu swiatu 😊 płeć nieznana bo sie nie pokazaliśmy 😅 straszny wiercioch ogólnie. Ryzyko takie jak na zdj 😊 2 w tabelce to skorygowane. Cale 6.6 cm szczescia. Także u nas dobrze gdyby coś. Buziaki ❤

Załączniki

• 20200604_130940.jpg
    20200604_130940.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 121
  • 20200604_130932.jpg
    20200604_130932.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 118
Do góry