reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Hej.Dziewczyny , jakie łóżeczko planujecie kupić?Ja myśle o tym dostawnym na początek
Ja tez mysle o dostawce 👍
Ładny Ale to 2 w 1 czy jak ? Ja już nie kupię nigdy wózka firmy krzak tzn z tych tańszych bo gondola jeszcze pół biedy.. Ale spacerowka zawsze coś nie tak.
Teraz przy Amelce mialam egg Ale myslalam tez nad bugaboo Fox albo buffalo.

Możesz poszukać używki, niektórzy z wózka korzystają nie wiele A cena połowę niższa :D

Ja dla Ami mialam taki kosz biały I na dużych kołach, odpsprzedalam znajomej I teraz ona odsprzeda mi.. Z tym że ma rozowy materiał I w razie w bede musiała prosic przyjaciółki mamę by nowy uszyla. Ten też mi szyla. Piękny był.

Co do zakupów to jeśli będzie cora to nie wiele mam do kupienia.. choć zastanawiam się nad podwójnym wózkiem bo Ami bedzie miała 2 latka.. Z drugiej strony będzie zima więc aż tak dużo pewnie nie będę używać A potem może już będzie wolała spacerować. Mam trochę czasu do namysłu.

Bujaczek mam mamaroo po Ami.
Dostawek do łóżka też- rozowa hahah no musi być cora bo nawet przewijak w salonie jak i przewijak z panienka mam rozowy.

No i żadnych ciuchów chlopiecych.
Ten jest 3 w 1 akurat, ale wlasnie bardziej patrzylam pod wzgledem gondolki. Ale skoro i tak go nie kupie to mam jeszcze czas zeby sie porozgladac.
No to musisz miec dziewczynke, nie ma innej opcji 😁

reklama
Jakos tak teraz czytam o tej infekcji ukladu moczowego i sie boje bo pisze ze jest niebezpieczne w ciazy bardzo. A ja mam i infekcje ukladu moczowego i pochwy. Jutro napewno dostane antybiotyk i go zacznę brać ale czy to wystarczy, czy z dzidziusiem bedzie w porzadku w sensie czy nie grozi mi porod przedwczesny i czy sam antybiotyk nie zaszkodzi. Wiem ze pewnie dostane bezpieczny dla kobiet w ciazy ale jakos antybiotyk zle mi sie kojarzy...no i sa to infekcje bakteryjne 😭😭😭 wiem ze jutro lekarz ale panikuje
Moja żona z od początku walczy z infekcjami moczowymi w ciąży.. musisz koniecznie zrobić posiew aby wiedziec jakie masz bakterie i jaki antybiotyk dobrać. Moja w 6 tyg. miała Proteus Mirabiilis i dostała antybiotyk AMOTAKS (amoksylina bezpieczna w ciąży), potem znowu bakteria w 9 tyg. ta sama ale antybiotyk już inny : Zinnat (cefuroksym tez bezpieczne w ciąży) a wczoraj znowu badanie i tez bakterie i ponownie pewnie bedzie antybiotyk.. eh. Dzisiaj bedzie wyniki posiewu.

Moja żona z od początku walczy z infekcjami moczowymi w ciąży.. musisz koniecznie zrobić posiew aby wiedziec jakie masz bakterie i jaki antybiotyk dobrać. Moja w 6 tyg. miała Proteus Mirabiilis i dostała antybiotyk AMOTAKS (amoksylina bezpieczna w ciąży), potem znowu bakteria w 9 tyg. ta sama ale antybiotyk już inny : Zinnat (cefuroksym tez bezpieczne w ciąży) a wczoraj znowu badanie i tez bakterie i ponownie pewnie bedzie antybiotyk.. eh. Dzisiaj bedzie wyniki posiewu.
Pewnie zaleci mi dzis lekarz posiew, będe prosić. Niestety te nieszczesne infekcje są u wielu z nas nawracające. Kobiety to mają problemy 😂 jak nie okres to infekcja albo jeszcze cos innego ahhh 😅

Ja od 6 juz nie spie bo sie wizyty nie moge doczekac 😅😅😅

Pewnie zaleci mi dzis lekarz posiew, będe prosić. Niestety te nieszczesne infekcje są u wielu z nas nawracające. Kobiety to mają problemy 😂 jak nie okres to infekcja albo jeszcze cos innego ahhh 😅

Ja od 6 juz nie spie bo sie wizyty nie moge doczekac 😅😅😅
Jeżeli badasz mocz raz w miesiacu i w razie czego działasz i leczysz to nie powinno być nic złego. Gorzej jakbyś połowę ciąży nie badała a bakterie by się rozwijały. Tak mi się wydaje, lekarzem nie jestem.

Jakos tak teraz czytam o tej infekcji ukladu moczowego i sie boje bo pisze ze jest niebezpieczne w ciazy bardzo. A ja mam i infekcje ukladu moczowego i pochwy. Jutro napewno dostane antybiotyk i go zacznę brać ale czy to wystarczy, czy z dzidziusiem bedzie w porzadku w sensie czy nie grozi mi porod przedwczesny i czy sam antybiotyk nie zaszkodzi. Wiem ze pewnie dostane bezpieczny dla kobiet w ciazy ale jakos antybiotyk zle mi sie kojarzy...no i sa to infekcje bakteryjne 😭😭😭 wiem ze jutro lekarz ale panikuje
Ja dostałam Monural. Wczoraj wzięłam i następna saszetkę za tydzień. 🙂

Pierniczku będzie dobrze !!! Trzymamy kciuki [emoji173][emoji173] i dawaj znać [emoji8]
Na infekcje lekarz coś zaradzić na pewno [emoji16]
Pewnie zaleci mi dzis lekarz posiew, będe prosić. Niestety te nieszczesne infekcje są u wielu z nas nawracające. Kobiety to mają problemy [emoji23] jak nie okres to infekcja albo jeszcze cos innego ahhh [emoji28]

Ja od 6 juz nie spie bo sie wizyty nie moge doczekac [emoji28][emoji28][emoji28]

Jeżeli badasz mocz raz w miesiacu i w razie czego działasz i leczysz to nie powinno być nic złego. Gorzej jakbyś połowę ciąży nie badała a bakterie by się rozwijały. Tak mi się wydaje, lekarzem nie jestem.
W ciazy co miesiac jest badanie moczu przed wizytą 😊 ale ja niestety przed ciaza tez ciagle walczylam z nawrotami. Ogolnie jak żona sie czujejuz w tym tygodniu?

Padłam wczoraj o 20 z Córeczka przepraszam 😂😂 już Was nadrobiłam mniej więcej 😅 co do wyprawki typu łóżeczko no to myślałam na. Początek o dostawce do naszego pokoju żeby Maluszek nie budził starszej w nocy 😊 potem myślę że kupię takie same łóżeczko jakie. Ma. Córeczka takie 3w1 które później można mieć mały tapczanik 😊 nosidło potem fotelik musimy na pewno kupić nowe 😊 wózek mam 2w1 po córeczce nowy kupiony w 2018 roku ale na pewno będę korzystała tylko z gondoli bo spacerówka za ciężka 😅 teraz w lutym kupiliśmy nowego joia dla córki więc myślę że i na drugie dziecko też się nada ale to zobaczymy czy Córeczka będzie chciała. Dalej jeździć w wózku czy nie 😅

reklama
Do góry