Polecam kupić osobno fotelik samochodowy, taki który będzie miał testy ADAC (zajrzyj na stronę fotelik.info ) według mnie bezpieczeństwo najważniejsze, a większość bezpiecznych fotelików można za pomocą dokupionych adapterów wpiąć do większości wózków. Przy chłopcach miałam Maxi Cosi cabrio Fix i dał się wpiąć do mojego wózka taniochy którego nazwy już nawet nie pamiętam
teraz znowu poczytam który fotelik najbezpieczniejszy w crushtestach . Ale na dobór fotelika będę jechać do Warszawy do ich punktu fotelik.info bo ja potrzebuję zeby na tylnej kanapie zmieściły mi się trzy foteliki z isofixem a oni robią w takim garażu dobór fotelików do auta i do dziecka (potrzebuje starszakowi wymienić fotelik a on chudzina jest więc musi mieć dopasowany do figury).
Można kupić komplet 3w1 z fajnym bezpiecznym fotelikiem (typu Maxi Cosi czy Cybex) ale zwykle jednak to są foteliki autorstwa producenta wózka które nigdy nigdzie nie były sprawdzane. Od takich skorupek trzymać się z dala.
Jeśli chodzi o wózek to zależy gdzie mieszkasz. Ja mieszkam na wsi bez chodników i biorę wózek 2w1 z dużymi kołami z przodu i z tyłu żeby móc i gondolą i spacerówka bez problemu poruszać się po wertepach. Do tego na sto procent dokupie osobno małą leciutka spacerówkę na wypady do miasta i do samolotu. Taki komplet miałam przy chłopcach i się świetnie sprawdził.