reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Mi nie zalezy, zeby byl nowy, jak juz to spacerowka, bo ja sie o wiele dluzej uzywa i dziecko juz wiecej wazy, ale gondolke moge kupic uzywana. Ten ze zdjecia bardzo mi sie podoba, ale to bardziej wlasnie w teren, a ja chyba raczej bede po miescie jezdzic, wiec tez w sumie mysle, ze ten moze byc troche ciezki przez te kola.

Ja po corce juz raczej nic nie mam, bo wszystko oddalam. Wlasciwie to chyba tylko mam lozeczko turystyczne i foteliki do samochodu, no i cale mnostwo zabawek 😉
Jakos tak teraz czytam o tej infekcji ukladu moczowego i sie boje bo pisze ze jest niebezpieczne w ciazy bardzo. A ja mam i infekcje ukladu moczowego i pochwy. Jutro napewno dostane antybiotyk i go zacznę brać ale czy to wystarczy, czy z dzidziusiem bedzie w porzadku w sensie czy nie grozi mi porod przedwczesny i czy sam antybiotyk nie zaszkodzi. Wiem ze pewnie dostane bezpieczny dla kobiet w ciazy ale jakos antybiotyk zle mi sie kojarzy...no i sa to infekcje bakteryjne 😭😭😭 wiem ze jutro lekarz ale panikuje
Miałam w ciąży z córką infekcje układu moczowego w 1 i 2 trymestrze w 2 trymestrze juz leżałam w szpitalu. Ale nie martw się na zapas szybko reagujesz dostaniesz antybiotyk i wszystko będzie dobtze 😊 w tym tyg ciąży to nie poród przedwczesny Ci grozi Lecz poronienie ( z medycznego punktu oczywiście) ale nie martw się na zapas dzisaj wizyta tak? To na pewno dostaniesz antybiotyk i wszystko berdie dobrze

Padłam wczoraj o 20 z Córeczka przepraszam 😂😂 już Was nadrobiłam mniej więcej 😅 co do wyprawki typu łóżeczko no to myślałam na. Początek o dostawce do naszego pokoju żeby Maluszek nie budził starszej w nocy 😊 potem myślę że kupię takie same łóżeczko jakie. Ma. Córeczka takie 3w1 które później można mieć mały tapczanik 😊 nosidło potem fotelik musimy na pewno kupić nowe 😊 wózek mam 2w1 po córeczce nowy kupiony w 2018 roku ale na pewno będę korzystała tylko z gondoli bo spacerówka za ciężka 😅 teraz w lutym kupiliśmy nowego joia dla córki więc myślę że i na drugie dziecko też się nada ale to zobaczymy czy Córeczka będzie chciała. Dalej jeździć w wózku czy nie 😅
Ale Twoja corcia ile ma teraz? Malutka jeszcze jest, nie? Myslisz, ze nie bedzie juz w wozku jezdzic? Chociaz ja zauwazylam, ze w Polsce bardzo szybko ludzie rezygnuja z wozka, tutaj w Barcelonie to czesto i 4-latki wozkiem jezdza, bo to w sumie wygodne, jak ludzie nie jezdza samochodem por miescie a chcesz gdzies isc nawet i pare kilómetros, to latwiej malucha do wozka wsadzic niz zeby zaraz marudzilo, ze nogi bola. Moja miala taki etap, ze juz wszedzie chciala sama chodzic, a potem nagle de znowu do wozka i tylko w wozku. Jak miala 3 jezdzila jeszcze w wozku, az do momento kiedy zaczela szkole miala 3,5 roku i byl u nas wujek m i on ja zaprowadzal, powiedzial ze on z wozkiem nie bedzie chodzil i ja oduczyl 😅

Piernik trzymam kciuki za wizyte ✊✊ O ktorej masz?

Mnie niestety znowu obudzil bol glowy 😔

Miałam w ciąży z córką infekcje układu moczowego w 1 i 2 trymestrze w 2 trymestrze juz leżałam w szpitalu. Ale nie martw się na zapas szybko reagujesz dostaniesz antybiotyk i wszystko będzie dobtze 😊 w tym tyg ciąży to nie poród przedwczesny Ci grozi Lecz poronienie ( z medycznego punktu oczywiście) ale nie martw się na zapas dzisaj wizyta tak? To na pewno dostaniesz antybiotyk i wszystko berdie dobrze
Tak o 14 wizyta 😊

Ale Twoja corcia ile ma teraz? Malutka jeszcze jest, nie? Myslisz, ze nie bedzie juz w wozku jezdzic? Chociaz ja zauwazylam, ze w Polsce bardzo szybko ludzie rezygnuja z wozka, tutaj w Barcelonie to czesto i 4-latki wozkiem jezdza, bo to w sumie wygodne, jak ludzie nie jezdza samochodem por miescie a chcesz gdzies isc nawet i pare kilómetros, to latwiej malucha do wozka wsadzic niz zeby zaraz marudzilo, ze nogi bola. Moja miala taki etap, ze juz wszedzie chciala sama chodzic, a potem nagle de znowu do wozka i tylko w wozku. Jak miala 3 jezdzila jeszcze w wozku, az do momento kiedy zaczela szkole miala 3,5 roku i byl u nas wujek m i on ja zaprowadzal, powiedzial ze on z wozkiem nie bedzie chodzil i ja oduczyl 😅

Piernik trzymam kciuki za wizyte ✊✊ O ktorej masz?

Mnie niestety znowu obudzil bol glowy 😔
Córeczka ma 18 miesięcy jak Maluszek się urodzi będzie mieć 2 latka i 2 miesiące więc no zobaczymy 🤷‍♀️ jakoś mi się nie widzi kupować podwójnego wozka bo nie mam miejsca by go gdzieś wstawić więc musimy sobie jakoś poradzić. Córeczka już nie chce za bardzo w wózku woli chodzić ale czasami się zdarza że zmęczona to się pakuję do wozka 😂

@Piernik98 powodzenia na wizycie :)

@Agnieszka19m bardzo mi przykro :( mi lekarz pozwolił się starać po pierwszym okresie po łyżeczkowaniu ale najpierw oczywiście była kontrola czy się wszystko wygoilo.

Dziewczyny zobaczcie jakie kwiatki dostałam od synusia 😍
Piękne 😍

Wy też boicie się robić jakiekolwiek zakupy dla swoich fasolek?
Bo chcialabym wydatki rozłożyć w czasie...ale strasznie się boję...

I już kilka świetnych ofert na olx poszło w siną dal...
Ja nie robię. Czekam za informacja o płci. Ja na olx śledzę głównie wózki i też mi już kilka fajnych okazji przeleciało koło nosa ale z drugiej strony nie chce jeszcze kupowac wózka bo gdzie ja go będę trzymać :)

Ładny wózeczek, ale jeszcze niejeden się trafi do grudnia ;) ja też nie pogardzę ciuszkami od rodziny (siostra ma córeczki) i znajomych (wiele ma chłopców), zwłaszcza że sama też oddawałam wszystkim :) kosz na pieluchy podzielam że zbędny :) a wózek też chcę piękny i porządny i wymarzony! (Budżet już ustaliłam, mąż nawet za bardzo nie protestował) bo przy chłopcach wózek był najtańszy i to taki który musiał się zmieścić w bagażniku naszego wówczas małego auta (teraz mamy dużego vana rodzinnego więc nic mnie nie ogranicza ;) ).
W ciąży z drugim synkiem jedyne co kupowałam niemalże od testu ciążowego to były pieluchy z biedronki na promocji :) jak kupowałam dla starszego (miał 1,5 jak zaszłam) to brałam od razu dla maluszka, jedną paczkę w miesiącu, i przy porodzie miałam zapas na kilka dobrych tygodni:) rozważam czy by nie powtórzyć tego manewru ;)
Mi nie zalezy, zeby byl nowy, jak juz to spacerowka, bo ja sie o wiele dluzej uzywa i dziecko juz wiecej wazy, ale gondolke moge kupic uzywana. Ten ze zdjecia bardzo mi sie podoba, ale to bardziej wlasnie w teren, a ja chyba raczej bede po miescie jezdzic, wiec tez w sumie mysle, ze ten moze byc troche ciezki przez te kola.

Ja po corce juz raczej nic nie mam, bo wszystko oddalam. Wlasciwie to chyba tylko mam lozeczko turystyczne i foteliki do samochodu, no i cale mnostwo zabawek 😉

Ja miałam używany wózek 2w1 przy synku i teraz też będę takiego szukać. Tamten miał jeszcze ponad rok gwarancji i wyglądał jak nowy ;) tak naprawdę uzywalam glownie gondoli a spacerówkę kupiłam nowa, lekka i mniejszą bo te od wózków 2w1 są wielkie i ciężkie i jak dla mnie zajmują za dużo miejsca w bagażniku 🙂

Hej.Dziewczyny , jakie łóżeczko planujecie kupić?Ja myśle o tym dostawnym na początek
Wstępnie myślałam o zwykłym łóżeczku, tym które teraz synek używa a jemu chciałam kupić nowe większe ale może dostawka byłaby lepsza opcja u nas.. jeszcze nie wiem na co się zdecydujemy :)

Apropo wózków. Jaki lepiej kupić (kompletnie się nie znam) 2w1 czy 3w1? Podobno foteliki w zestawie 3w1 są kiepskiej jakości i lepiej kupić oddzielnie.. To prawda? Czy któraś ma zestaw 3w1 i jest zadowolona?

Ja mam w planach do sypialni dostawkę, a obok mam pokój który będzie dziecięcy i tam dam normalne łóżeczko :) przez dzień będzie tam spalo a na noc przy nas :)

Planuje lionelo theo :) myslalam o chicco next 2 to me dream ale tutaj wygrala cena :)

Zobacz załącznik 1125043
Identyczny planuje chicco dostawkę do sypialnie a w pokoiku swoim swoje łóżeczko będzie mieć ☺️

reklama
Apropo wózków. Jaki lepiej kupić (kompletnie się nie znam) 2w1 czy 3w1? Podobno foteliki w zestawie 3w1 są kiepskiej jakości i lepiej kupić oddzielnie.. To prawda? Czy któraś ma zestaw 3w1 i jest zadowolona?
Ja mam 2w1 ale to kompletny nie wypal. Posiadam bebetto Holand. Z biegiem. Czasu jakbym mogła go cofnąć to kupiła bym sama gondole a później osobno spacerowke a dlatego że spacerówki w wózkach 2w1 są ciężkie i nie poręczne. Składa się jak krowa dużo miejsca zajmuje w aucie a schodzenie z nią z 1 piętra w bloku doprowadzało mnie do furi 😂

Do góry