PannaAdrianna
Fanka BB :)
U mnie na razie wie tylko partner i 3-4 koleżanki. Wczoraj musiałam też powiedzieć dyrektor w pracy bo od poniedziałku powrót do biura a nie wyobrażam sobie dojeżdżać codziennie komunikacją ok. 1h w jedną stronę więc poprosiłam o tydzień urlopu z opcją zaglądania do kompa od czasu do czasu.Dziewczyny, czy Wy juz powiedziałyście najbliższym o ciąży? Jestem w 8 tygodniu wie tylko moja Mama i oczywiście mąż. Moja corka ma 8 lat i sama ostatnio zapytała sie czy nie jestem w ciąży, zle sie czuje i wyraźnie widać juz biust którego nie mialam i troszkę brzuszek. Boje sie strasznie powiedzieć aby potem nie było zaskoczeni. Czekacie do końca 1 trymestru? I jak z praca? Ja narazie jestem zdalnie ale nie wyobrażam sobie wracać do biura
Nie wiem co robić, nigdy nie nadużywałam zwolnień lekarskich ale po zeszłorocznym poronieniu (w 7 tyg. przechodziłam anginę) mam stresa. Jak rozmawiać z lekarzem? Mam pewien uraz bo jak w zeszłym roku przy poronieniu zatrzymanym poprosiłam o L4 i lekarz się mnie zapytał po co mi L4? Rozdziawiłam gębę ze zdziwienia a potem odparłam, że m.in. po to by nie zalać się krwią w pracy. Trochę mu się zrobiło głupio i wypisał ale uraz pozostał.