reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

Boże dziś się obudziłam o 4:52 ! [emoji33][emoji33] codziennie się budzę coraz wcześniej...
Może też przez natłok myśli.
A potem w ciągu dnia będzie mi się spać chciało.
Powiem Wam ze trochę mi nie fajnie jest z powodu pracy, po majowce ich poinformowałam najpierw telefonicznie, potem wystosowałam meila.. 0 odpowiedzi... kilka dni temu wstawili ogłoszenie A do mnie nic...

Dodałam że pracuje jako kosmetolog, przy prądach, laserach, ultradźwiękach itp. Więc jest to całkowite przeciwwskazanie.
A poinformowałam ich jeszcze ponad 2 tygodnie przed otwarciem..

Jest mi strasznie przykro bo ja zawsze czekałam z ciążą... bo praca, bo umowa itp...
A potem był szok że to nie tak łatwo...

Serio... chyba trzeba myśleć o sobie... bo widać że dla pracodawcy jest się pionkiem... to jest przykre..[emoji26]

Kochana, dużo koleżanek mi tak mówiło, jak twierdziłam że będę pracować do końca - myśl o sobie i o dziecku, bo nikt Ci potem nie podziękuje za nic. Mój szef akurat się ucieszył, i kazał siedzieć w domu, dbać o siebie, ale on miał przeżycia z ciążą żony i sam mi powiedział, że nie chce mieć nikogo na sumieniu. Ale znam go trochę i wiem, że jakbym pracowała, to żadnej taryfy ulgowej i napsułby mi nerwów ;) Stwierdziłam, że jak będę się dobrze czuła i sytuacja z wirusem się uspokoi to wrócę na trochę do pracy, jeśli oczywiście lekarz pozwoli, bo bardzo mi się tęskni, ale szczerze mówiąc to nie wiem co zrobię, tych miesięcy nikt nam nie wróci i jak napisałam na początku - nikt nam za to nie podziękuje. Uważam, że to jest czas myślenia o sobie i dziecku, cokolwiek ludzie mówią.

Ostatnia edycja:
reklama
Boże dziś się obudziłam o 4:52 ! [emoji33][emoji33] codziennie się budzę coraz wcześniej...
Może też przez natłok myśli.
A potem w ciągu dnia będzie mi się spać chciało.
Powiem Wam ze trochę mi nie fajnie jest z powodu pracy, po majowce ich poinformowałam najpierw telefonicznie, potem wystosowałam meila.. 0 odpowiedzi... kilka dni temu wstawili ogłoszenie A do mnie nic...

Dodałam że pracuje jako kosmetolog, przy prądach, laserach, ultradźwiękach itp. Więc jest to całkowite przeciwwskazanie.
A poinformowałam ich jeszcze ponad 2 tygodnie przed otwarciem..

Jest mi strasznie przykro bo ja zawsze czekałam z ciążą... bo praca, bo umowa itp...
A potem był szok że to nie tak łatwo...

Serio... chyba trzeba myśleć o sobie... bo widać że dla pracodawcy jest się pionkiem... to jest przykre..[emoji26]
Niestety 😔 to jest bardzo przykre, ale nie spodziewaj się niczego innego, to że Ty się poświecałaś dla pracodawcy, to nie znacz że on będzie się cieszył z Twojej ciąży 😔 a szkoda, bo człowiekowi się wydaje że tak to powinno wyglądać, nigdy nie zapomnę jak jedna z moich koleżanek w pracy zaszła w upragnioną i wyczekiwaną ciążę a menager do niej z pretensjami jak mogła mu to zrobić w tak ciężkim czasie dla firmy... Także no...
Mnie życie nauczyło, że trzeba patrzeć na siebie i na dziecko, nikt Ci nie podziękuję za to że pracowałaś w ciąży...
Wiem ze jest Ci bardzo przykro, każdej z nas w takiej sytuacji by było, ale zobaczysz że wyjdzie Ci to na dobre jak zaczniesz dbać o siebie i dziecko a nie o innych 😘😘😘 dużo siły 😘😘😘

Furaginy ponoć nie można w ciąży?
Zrób sobie mocz na posiew, pij dużo soków z zawartością Wit c, porzeczkowy żurawinowy, furagine też możesz brać, w ciąży bardzo często się zdarza że możesz złapać jakieś bakterie, mi w ogólnym badaniu moczu wyszło że bakterie mam obficie a w posiewie czyściutko, od kad piję sok żurawinowy z apteki jest o wiele lepiej [emoji846]

Hej Dziewczyny. Ja siedzę w punkcie pobrań, wypiłam to ***** [emoji1787] ale tragedii nie było. Pomiar z palca wyszedł mi w normie więc chyba będzie dobrze [emoji3]
Krzywa cukrową robisz?
Ja się tak cholernie jej obawiam... Norlamne mam problem z wypiciem glukozy a co dopiero w ciąży 🥴

reklama
Do góry