reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

A kiedy powiedzieliście szefom o ciąży ? Tzn w którym tygodniu ciąży ? Ja jeszcze w pracy nic nie mówiłam(obecnie mam 7+4), ale pracuje obecnie w domu. Nie wiem kiedy będzie powrót do pracy, ale chcę pracować normalnie przynajmniej do lipca. Zobaczę oczywiście jak się będę czuła. Ale zauważyłam ostatnio że jak pracuje w domu to nie mogę się skupić i ciągle mdłości, a znowu poszłam na dwa dni do pracy i zero mdłości. Więc nie wiem czy praca mi czasem służy w tej kwestii 😁

reklama
Boże dziś się obudziłam o 4:52 ! [emoji33][emoji33] codziennie się budzę coraz wcześniej...
Może też przez natłok myśli.
A potem w ciągu dnia będzie mi się spać chciało.
Powiem Wam ze trochę mi nie fajnie jest z powodu pracy, po majowce ich poinformowałam najpierw telefonicznie, potem wystosowałam meila.. 0 odpowiedzi... kilka dni temu wstawili ogłoszenie A do mnie nic...

Dodałam że pracuje jako kosmetolog, przy prądach, laserach, ultradźwiękach itp. Więc jest to całkowite przeciwwskazanie.
A poinformowałam ich jeszcze ponad 2 tygodnie przed otwarciem..

Jest mi strasznie przykro bo ja zawsze czekałam z ciążą... bo praca, bo umowa itp...
A potem był szok że to nie tak łatwo...

Serio... chyba trzeba myśleć o sobie... bo widać że dla pracodawcy jest się pionkiem... to jest przykre..[emoji26]
Ja sie dowiedziałam, ze moja szefowa ma mnie "z głowy brzydko mówiąc" 😒 bo juz mi płaci zus... Takze ja juz to mam gdzies co ktos sobie pomyśli.. Wazne jest moje dziecko :)
Krzywa cukrową robisz?
Ja się tak cholernie jej obawiam... Norlamne mam problem z wypiciem glukozy a co dopiero w ciąży 🥴
Ja nie wiem jak ja to wypije.. Ja jak cos mi nie podejdzie to od razu wymiotuję... :/

Ja nie powiedziałam, zamierzam powiedzieć dopiero po prenatalnych jeśli uda mi się ukrywać brzuch ;)
A kiedy powiedzieliście szefom o ciąży ? Tzn w którym tygodniu ciąży ? Ja jeszcze w pracy nic nie mówiłam(obecnie mam 7+4), ale pracuje obecnie w domu. Nie wiem kiedy będzie powrót do pracy, ale chcę pracować normalnie przynajmniej do lipca. Zobaczę oczywiście jak się będę czuła. Ale zauważyłam ostatnio że jak pracuje w domu to nie mogę się skupić i ciągle mdłości, a znowu poszłam na dwa dni do pracy i zero mdłości. Więc nie wiem czy praca mi czasem służy w tej kwestii [emoji16]

A kiedy powiedzieliście szefom o ciąży ? Tzn w którym tygodniu ciąży ? Ja jeszcze w pracy nic nie mówiłam(obecnie mam 7+4), ale pracuje obecnie w domu. Nie wiem kiedy będzie powrót do pracy, ale chcę pracować normalnie przynajmniej do lipca. Zobaczę oczywiście jak się będę czuła. Ale zauważyłam ostatnio że jak pracuje w domu to nie mogę się skupić i ciągle mdłości, a znowu poszłam na dwa dni do pracy i zero mdłości. Więc nie wiem czy praca mi czasem służy w tej kwestii 😁

Ja od razu dostałam L4, więc powiedziałam od razu, bo i tak by widział.

Ja sie dowiedziałam, ze moja szefowa ma mnie "z głowy brzydko mówiąc" 😒 bo juz mi płaci zus... Takze ja juz to mam gdzies co ktos sobie pomyśli.. Wazne jest moje dziecko :)

Ja nie wiem jak ja to wypije.. Ja jak cos mi nie podejdzie to od razu wymiotuję... :/

No mój też się ucieszył, że ma mnie z głowy, bo nie będzie miał kosztów, a w obecnych czasach jest mu to na rękę. Więc też się poważnie zastanowię, co dalej robić :p

reklama
Do góry