A kiedy powiedzieliście szefom o ciąży ? Tzn w którym tygodniu ciąży ? Ja jeszcze w pracy nic nie mówiłam(obecnie mam 7+4), ale pracuje obecnie w domu. Nie wiem kiedy będzie powrót do pracy, ale chcę pracować normalnie przynajmniej do lipca. Zobaczę oczywiście jak się będę czuła. Ale zauważyłam ostatnio że jak pracuje w domu to nie mogę się skupić i ciągle mdłości, a znowu poszłam na dwa dni do pracy i zero mdłości. Więc nie wiem czy praca mi czasem służy w tej kwestii
reklama
A krzywa jest obowiązkowa ? Czy robi się wtedy kiedy ma się za wysoki/niski cukier ?Taak, ah bo nie napisałam co robię [emoji14] Dałam radę wypić [emoji854]
Ragda
Fanka BB :)
Ja sie dowiedziałam, ze moja szefowa ma mnie "z głowy brzydko mówiąc" bo juz mi płaci zus... Takze ja juz to mam gdzies co ktos sobie pomyśli.. Wazne jest moje dzieckoBoże dziś się obudziłam o 4:52 ! [emoji33][emoji33] codziennie się budzę coraz wcześniej...
Może też przez natłok myśli.
A potem w ciągu dnia będzie mi się spać chciało.
Powiem Wam ze trochę mi nie fajnie jest z powodu pracy, po majowce ich poinformowałam najpierw telefonicznie, potem wystosowałam meila.. 0 odpowiedzi... kilka dni temu wstawili ogłoszenie A do mnie nic...
Dodałam że pracuje jako kosmetolog, przy prądach, laserach, ultradźwiękach itp. Więc jest to całkowite przeciwwskazanie.
A poinformowałam ich jeszcze ponad 2 tygodnie przed otwarciem..
Jest mi strasznie przykro bo ja zawsze czekałam z ciążą... bo praca, bo umowa itp...
A potem był szok że to nie tak łatwo...
Serio... chyba trzeba myśleć o sobie... bo widać że dla pracodawcy jest się pionkiem... to jest przykre..[emoji26]
Ja nie wiem jak ja to wypije.. Ja jak cos mi nie podejdzie to od razu wymiotuję... :/Krzywa cukrową robisz?
Ja się tak cholernie jej obawiam... Norlamne mam problem z wypiciem glukozy a co dopiero w ciąży
Sabina17
das
z rade nie jest zle w pierwszej ciazy mnie coflo w drugiej pozwolili m dodac cytryny bylo lepiejKrzywa cukrową robisz?
Ja się tak cholernie jej obawiam... Norlamne mam problem z wypiciem glukozy a co dopiero w ciąży
Sabina17
obowiazkowa kazdy to robiA krzywa jest obowiązkowa ? Czy robi się wtedy kiedy ma się za wysoki/niski cukier ?
Oo a w którym tygodniu ? Cobowiazkowa kazdy to robi
Ja nie powiedziałam, zamierzam powiedzieć dopiero po prenatalnych jeśli uda mi się ukrywać brzuch
A kiedy powiedzieliście szefom o ciąży ? Tzn w którym tygodniu ciąży ? Ja jeszcze w pracy nic nie mówiłam(obecnie mam 7+4), ale pracuje obecnie w domu. Nie wiem kiedy będzie powrót do pracy, ale chcę pracować normalnie przynajmniej do lipca. Zobaczę oczywiście jak się będę czuła. Ale zauważyłam ostatnio że jak pracuje w domu to nie mogę się skupić i ciągle mdłości, a znowu poszłam na dwa dni do pracy i zero mdłości. Więc nie wiem czy praca mi czasem służy w tej kwestii [emoji16]
Obowiązkowa w 24-28 tyg a wcześniej jak ma się wskazania, np pcos jak ja mam
A krzywa jest obowiązkowa ? Czy robi się wtedy kiedy ma się za wysoki/niski cukier ?
niemandin
A kiedy powiedzieliście szefom o ciąży ? Tzn w którym tygodniu ciąży ? Ja jeszcze w pracy nic nie mówiłam(obecnie mam 7+4), ale pracuje obecnie w domu. Nie wiem kiedy będzie powrót do pracy, ale chcę pracować normalnie przynajmniej do lipca. Zobaczę oczywiście jak się będę czuła. Ale zauważyłam ostatnio że jak pracuje w domu to nie mogę się skupić i ciągle mdłości, a znowu poszłam na dwa dni do pracy i zero mdłości. Więc nie wiem czy praca mi czasem służy w tej kwestii
Ja od razu dostałam L4, więc powiedziałam od razu, bo i tak by widział.
Ja sie dowiedziałam, ze moja szefowa ma mnie "z głowy brzydko mówiąc" bo juz mi płaci zus... Takze ja juz to mam gdzies co ktos sobie pomyśli.. Wazne jest moje dziecko
Ja nie wiem jak ja to wypije.. Ja jak cos mi nie podejdzie to od razu wymiotuję... :/
No mój też się ucieszył, że ma mnie z głowy, bo nie będzie miał kosztów, a w obecnych czasach jest mu to na rękę. Więc też się poważnie zastanowię, co dalej robić
reklama
Dolvit
Musisz
coś zacząć działać, najlepiej skonsultuj z lekarzem aby podał Ci leki odpowiednie do stanu bo od cewki drogą wstępującą szybko niestety wejdzie na pęcherzA mnie coś zaczęło podszczypywać i boli na końcu oddawania moczu [emoji26]