reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
A który to tydzień?
Dziewczyny, ja się jednak denerwuje tym usg wczoraj bez serduszka i kombinuje żeby iść gdzieś na nfz żeby mi zrobili w przyszłym tygodniu usg ale już byłam w innym miejscu gdzie mi zlecili badania na nfz a teraz gdzie indziej miałabym kombinować na nfz, to chyba za dużo wymyślania [emoji848]

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy [emoji846]
Mam taką wielką nadzieję, że będzie ok. Ciąża nieplanowana ale jak już jest to niech wszystko będzie dobrze.

Ale z moimi nerwami i przez ciśnienie może być różnie. Na nadciśnienie na razie nic nie dała. W poprzednich ciążach brałam od 2 trymestru na obniżenie bo miałam indukowane ciążą.
Jak duży jest ten mięśniak ?
Na pewno większy od pęcherzyka ale mówiła, że nie jest jakiś duży bardzo. Już o wielkość o nie pytałam. Idę za tydzień, to już powinnam wiedzieć co z ciążą. Jak będzie ok to mięśniakiem nie będę się przejmować.
A jak będzie źle to zajmę się mięśniakiem [emoji21]

Kurczę pomimo nerwów byłam pozytywnie nastawiona.
Teraz już sama nie wiem.
Wiecie ten aparat w naszej przychodni to stary jest, nie jest najwyzszych lotów. Kupili go jak byłam w pierwszej ciąży [emoji13] 18 lat temu... Wiec może tez i dlatego nie można było uwidocznić zarodka.

Mam taką wielką nadzieję, że będzie ok. Ciąża nieplanowana ale jak już jest to niech wszystko będzie dobrze.

Ale z moimi nerwami i przez ciśnienie może być różnie. Na nadciśnienie na razie nic nie dała. W poprzednich ciążach brałam od 2 trymestru na obniżenie bo miałam indukowane ciążą.
Na pewno większy od pęcherzyka ale mówiła, że nie jest jakiś duży bardzo. Już o wielkość o nie pytałam. Idę za tydzień, to już powinnam wiedzieć co z ciążą. Jak będzie ok to mięśniakiem nie będę się przejmować.

Teraz już sama nie wiem.
Wiecie ten aparat w naszej przychodni to stary jest, nie jest najwyzszych lotów. Kupili go jak byłam w pierwszej ciąży [emoji13] 18 lat temu... Wiec może tez i dlatego nie można było uwidocznić zarodka.

A masz możliwość pójścia prywatnie ?
Bo tak, sprzęt ma znaczenie .

Haha w takim razie trzymam kciuki za bliźniaki [emoji7]
Naprawde nie przejmuj sie na zapas, moja poszla do zlobka jak miala roczek, w domu nigdy nie robila drzemki i ja sie obawialam, ale jednak tam sie nauczyla. I potem pomagaja tez z sikaniem do nocnika.
Mnie to raczej wcale piersi nie bola, moze jedynie przy jakims ucisku, bo corka czasem jak ze mna lezy to sie wierci i skacze i czasem mi przywali.
Mam nadzieje, ze u nas bedzie tak samo i ze wroci do szkoly we wrzesniu, bo inaczej kiepsko bedzie z naszym zdrowiem psychicznym [emoji28] U nas wysylaja zadania do zrobienia, ale tak naprawde sa nie obowiazkowe. A poza tym wiekszosc z nich to jakies projekty, zeby zrobic cos z materialow recyklowanych, albo nauczyc sie tanczyc jakas piosenke na just dance [emoji6]
Gratuluje [emoji4]
Mi nie wiem czemu chodzi po glowie, ze moze beda blizniaki, chociaz w rodzinie nie ma i w ogole nie mialam jeszcze usg, ale jakos takie mam mysli... [emoji28] Do tego gdzies przeczytalam, ze kobiety po 35 roku zycia, z lekka nadwaga i niezamezne maja wieksze prawdopodobienstwo na blizniaki. No ja mam 35 lat i lekka nadwage a z partnerem jestesmy 10 lat ale bez slubu [emoji23][emoji23][emoji23]
Jaki piekny maluszek [emoji7][emoji3590][emoji3590][emoji3590] Graculuje!

reklama
A może pójdź prywatnie , pewnie mają lepszy sprzęt a będziesz spokojniejsza

Teraz już sama nie wiem.

Do góry