L
Lebkuchen_mum
Gość
Moze i racja dziekuje. Juz sie spokojniejsza zrobilam...stres niezle potrafi w glowie namotac i popisac czarnych scenariuszyMam to samo, to jest normalne po tym co przeszłyśmy całkiem niedawno
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Moze i racja dziekuje. Juz sie spokojniejsza zrobilam...stres niezle potrafi w glowie namotac i popisac czarnych scenariuszyMam to samo, to jest normalne po tym co przeszłyśmy całkiem niedawno
Ja przy pierwszej ciąży chciałam cc ale był sn gdybym nie urodziła sama to 2 godziny później by mi zrobił cc ale dobrze się stało, szybko doszłam do siebie. Rodzilam 19.12 a na początku stycznia już chodziłam na uczelnie. Teraz sama nie wiem bo ogólnie mam strach poprzedni poród był ciężki z komplikacjami w trakcie i po. Nie wiem czy cc by coś zmieniło bo tu też mogą być komplikacje.
Co do karmienia piersią to ja nie jestem zwolennikiem obnażania sie i nie widzę w tym nic pięknego. Może spróbuje na początku ale się nie nastawiam. Ale nawet jak się uda to i tak max 3 miesiące
Ja mam inne powody niż chudniecieMoja znajoma rodziła 2x za pierwszym naturalnie, a za 2 cc ponieważ nie chciała naturalnie. Teraz kiedy mała ma 9 Msc stwierdziła, że gdyby mogła to 2 dzień ko urodziłaby jednak naturalnie ponieważ dużo szybciej schudła po naturalnym porodzie i karmiąc piersią. Wiadomo każdy organizm jest inny ale jiz od paru osób słyszałam, że po naturalnym szybciej się chudnie.
Ja mam inne powody niż chudniecie
I dla mnie sn to jest ostateczność.
No ja to akurat wiem od kiedy w ogóle zaczęłam myśleć o dziecku.Ja w sumie jeszcze się nad tym nie zastanawiałam wolę jednak poczekać do końca 3 miesiąca że wszystkim
No ja to akurat wiem od kiedy w ogóle zaczęłam myśleć o dziecku.
Po prostu u mnie w rodzinie są przypadki ogromnych powikłań po sn i nie chce sprawdzać czy u mnie tez będą. Wiem, ze cesarki tez mogą mieć powikłania ale... no u mnie doświadczenia są takie a nie inne. I jestem gotowa zaplacic za prywatna klinikę jeśli nie dostane skierowania w szpitalu na planowana cc.
Ja zamierzam karmić piersią przez pol roku minimum do roku max. Ze względów zdrowotnych dla dziecka ale jeśli się nie da - to trudno, nie jest to dla mnie jakoś najważniejsze. W ogóle wyrodna ze mnie matka bo zamierzam mieć cc na życzenie mimo, ze niby sn jest lepszy.
My mieliśmy trudne początki w karmieniu, miałam cc i pokarm pojawił się w 3 dobie dopiero a jeszcze przykre komentarze niektórych położnychpóźniej synek przez krótkie wędzidełko nie mógł złapać piersi z wielkim trudem karmilam rok.Mam nadzieję że teraz łatwiej
Kazda z nas powinna robic jak uważa i nie być oceniana czy karmi piersią czy butelka, czy chce cc na życzenie...To jest twój wybór i wcale nie świadczy o tym że jesteś wyrodna matka
A tak poza tym masz możliwość cc na życzenie?
Nie chce wprowadzać w błąd ale ostatnio czytałam że chcą wprowadzić, że to nie lekarz prowadzący będzie decydował czy poród sn czy cc, tylko lekarz który bada po przybyciu do szpitala? Według statystyk kobiety z duzo korzystają z cesarka na życzenie