reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny jestem po wizycie, maluszek rośnie ma obecnie 1,07cm wg USG 7+1 czyli wszytsko się zgadza. Widziałam jak serduszko bije niestety jeszcze nie słyszałam Pani doktor stwierdziła że słucha się rytmu serca dopiero od kolejnego tygodnia. Co do śluzu to powiedziała że jest prawidłowy ale można brać profilaktycznie trivagin. Co do boli to jest to normalne u mnie może ten ból powodować jeszcze pęcherzyk endometrialny w lewym jajniku. A poniżej wrzucam zdjęcie mojego maluszka [emoji7]
Super !!! Fajnie że wszystko dobrze [emoji173][emoji8][emoji110]
Z tym ograniczaniem to wiesz, niektórzy wciąż wyznają zasadę, że w ciąży trzeba jeść za dwoje, a potem płacz... Ja uważam, że trzeba się rozsądnie i zdrowo odżywiać, i np. ograniczyłam słodycze i inne świństwa na rzecz owoców i warzyw, bo nie chcę się roztyć niemiłosiernie. Wiadomo, że waga w ciąży jest sprawą indywidualną, ale nie chcę dokładać kilogramów na darmo.
Właśnie nie za dwoje, tylko na dwoje :-)
Dzięki dziewczyny [emoji8][emoji176]
Tu my aktualnie [emoji4]
Słodziaki [emoji8][emoji173] podobny jest synek do Ciebie :-)

Ja 35kg... Zaczynałam z wagą 58kg, skończyłam na 93kg przed porodem... A co najlepsze, rozwaliło mnie tak dosłownie przez ostatnie 1.5 miesiąca ciąży. Tydzień po porodzie ważyłam 77kg, ale co z tego jak później próby odchudzania kończyły się efektem jojo... Przez efekty jojo ważyłam 90.5kg,czyli prawie tyle co pod koniec ciąży. Dopiero rok temu w maju wzięłam się za siebie tak na serio, schudłam 16kg najwięcej, ale od grudnia zaczęłam sobie pozwalać i teraz jak zaszłam w ciążę to z wagą 78.5kg... Narazie -1kg czyli 77.5kg i staram się ograniczać ze słodyczami itd, bo z synem popłynęłam i skończyło się tak a nie inaczej..
To startujemy podobnie, ja zaczelam z 77kg i teraz 76kg, z tym ze moja najwyzsza waga w zyciu to 78kg. Mam nadzieje, nie przytyc teraz za duzo 😅 A wzrost 170.

Ja w poprzedniej ciąży zaczęłam z wagą 50kg potem na wizycie w 9tyg wazylam 54kg! (Ale mega cycki mi urosły) w dniu zabiegu 53... Tą ciszę zaczęłam z wagą ok 51kg może trochę mniej. Dziś się wazylam i mam 52,5 fakt ze byłam po obiedzie :O zobaczymy jak będzie dalej :) ale ogólnie apetyt mam meeega i najgorsze to słabość do słodyczy.. :((( jem tonami :p
Mnie na szczescie nie tyle co odrzuca od slodyczy, co poprostu wydaja mi sie dwa razy bardziej slodkie i nie jestem w stanie zjesc, nawet owoce wydaja mi sie slodsze, specjalnie wybieralam mniej dojrzale czeresnie, zeby nie byly zbyt slodkie 😅 Ale obawiam sie, ze na pozniejszym etapie ciazy to sie moze zmienic i znow sloik Nutelli bedzie moim przyjecielem 🙄

Widzę że na forum przeważają piękne niskie Dziewczyny 😁
Ja kurdupel- 162 cm z Frankiem waga startowa 64 przytylam 14,5 kg i poszło w brzuch i cycki 😁
Zrzucilam nawet chyba w porywach więcej ale przybrało się do 67 i tak zostało plus minus niewielki .
Teraz 67,5 Jak wchodzę.
Też się bardzo staram jeść dobre rzeczy.
Zresztą ja sama gotuje . Czasem P więc kupujemy w sprawdzonych sklepach produkty.
Jeśli mam bardzo ochotę na słodkie to zjem
Ja pojawia sie zachcianka to samo .
Najlepiej czuje się z waga 57 kg ale to wtedy często sport przede wszystkim rower.
Ja z tych cycatych.
Taka wloszka z cycem . Pingwinek .
W domu Ptyś 🤣😁
Idę spać dalej
Padłam po 21 wczoraj.

Ja od urodzenia miałam problemy ze wzrostem i wagą, długo chorowałam w dzieciństwie i tak mi zostało 😊 Miałam tylko roczny epizod z dużym skokiem wagi, ale szybko wróciłam do normy i w sumie dobrze się czuję z taką wagą jak teraz. Jakieś 4 lata temu ważyłam znowu 42 kg, no to już było kiepsko, ale na to wpływ miał stres i studenckie życie za granicą 😂

O Wow super gdzie studiowałaś ?
I co ? :)

reklama
Co do wzrostu to ja mam 164 cm i wystartowałam z wagą 58 kg [emoji16] mam nadzieję że nie będę się turlać[emoji1787]

Powiem Wam, że wczoraj powiedzieliśmy rodzicom i polały się łzy szczęścia [emoji85][emoji173]

Cieszymy się, że im powiedzieliśmy w pierwszej kolejności [emoji4]
Może ciężko to opisać, ale właśnie poczułam ogromny przypływ emocji, i wsparcie [emoji120][emoji173]

Oczywiście poprosiliśmy o dyskrecję, a myślę że dalej będziemy mówić po następnej wizycie :-)

Do góry