reklama
AnSalie
Zaangażowana w BB
Miałam w pierwszej ciąży, na początku byłam zachwycona, pod koniec połowa rzeczy mi się nie mieściła, ciężko było mi cokolwiek znaleźć, a już znalezienie konkretnego badania graniczyło z cudem. Co chwile musiałam robić w tych kieszonkach porządki żebym miała to w miarę chronologicznie. Teraz już na pewno nie kupuje, założyłam zwykły skoroszytWitam w niedzielękobietki, a czy któraś zamawiała organizer ciążowy z allegro ?
Bo chyba jakoś bardziej do mnie przemawia niż mamy ginekolog, może dla tego że mam smarta i nie płacę za wysyłki haha
Ale chętnie posłucham opinii
A te co mają segregator mamy ginekolog, to brakuje Wam w nich czegoś czy uważacie, że jest wszystko co powinno ?
ja się dzisiaj obudziłam z strasznym bólem glowy, liczyłam ze przejdzie samo bez leki, ale w końcu już popołudniu nie wytrzymałam i wzięłam Apap. Potem robiliśmy grilla drugi dzień z rzędu. Powiem wam szczerze, ze my te grille to tylko dla nas, domowników, a jak poszliśmy wieczorem się przejść po osiedlu to mnóstwo ludzi grillowalo w takich dużych składach, ze z gośćmi przyjezdznymi... już się nik koronawirusa najwidoczniej nie obawia...
Która jutro wizytuje? Za kogo trzymać kciuki?
Asia Kasia
Fanka BB :)
No to dziwne bo ja go brałam jak i w 1 trymestrze i 2.Furagin akurat jest niewskazany w 1 trymestrze.
stokrotka 35
Aktywna w BB
Ja poproszę. O 16 mam dopiero wizytę, także cały długi dzień przede mną. I w końcu się dowiem czy jestem w ciąży i czy jest zarodek czy też nie. Ehh oby było dobrze. Chociaż miewam różne myśli.Która jutro wizytuje? Za kogo trzymać kciuki?
martini87
I jak tam i Ciebie? Mam nadzieję, że brązowy śluz już się nie pojawił więcej?Dzien dobry! A mi sie dzis snilo, ze poszlam na usg do centrum handlowego i stalam w strasznie dlugiej kolejce. Jak wreszcie byla moja kolej to bylam strasznie obrazona, bo myslalam, ze to badanie bedzie w jakiejs klinice w centrum handlowym a nie tak poprostu na srodku supermarketu, gdzies miedzy polkami z konserwami i zaczelam krzyczec na lekarza, ze w ogole to zdjecia ktore mi pokazuje to on juz mial wczesniej nagrane, ze to nie jest moja dzidzia i nawet mi nie podal wymiarow ani nic To byl moj pierwszy taki ciazowy sen, a jak wstalam to zobaczylam troche takiego brazowego sluzu. Troche mnie to zmartwilo, bo jak do tej pory mialam zupelnie sucho bez zadnego sluzu. Nie wiem czy to ma jakis wplyw, ale teraz by przypadal termin kolejnej miesiaczki. No nic zobacze, czy sie powtorzy, jak tak to moze jutro podjade do szpitala.
Zycze milego dnia wszystkim
Ale zazdroszczę. Ja mam zakaz od ginekologaWiecie co dziś ostatecznie zrobiłam? Byłam na rowerze zrobiliśmy krótką trase z przerwami (10km) jechaliśmy meeega wolno, kontrolowałam oddech, także może nic złego się nie stanie po tym wybryku ale jak przyjemnie było )
Jejku ale Ci współczuję. Ja miałam tylko mdłości, dosyć spore momentami ale tylko mdłości i czulam się przeokrutnie. Biedna jesteś z tymi dolegliwościami..Cześć, nie za bardzo mam siły pisać często ale czytam codziennie co u was. Ja już 3 tydzień leżę w łóżku , wstaje jedynie do łazienki.... u mnie dziś 8+1 , -6 kg na liczniku, poprzedni tydzień był koszmarny , nawet nie chce wspominać, w tym tygodniu coś może zaczyna się stabilizować , rano czuje się znośnie , jem jogurty, drożdżówkę maślana , to mi przejdzie . Po południu czasem jaka zupa .... , tez zaczęłam troszkę pic , zielona herbata , jedyne co daje rade . Ale wieczory od 17-18 są tragiczne , od 16 już nie jestem w stanie przyswoić nic do jedzenia bo wszystko wraca, najgorsze ze jestem głodna a jeść się nie da . I taka męczarnia do 22 aż usnę ....
Z zachcianek to narazie nic sprecyzowanego , nie ma podziału na konkretne smaki ... zależy od dnia , ale generalnie wszystko co jest bardziej płynne . Do tego tsh mam całe 0,0.... wiec mase objawów nadczynnosci tarczycy, kołatanie serca, wybuchy gorąca, potliwość, bezsenność ... odliczam dni do II trymestru ....
U nas gorąco ale nie mam siły żeby gdziekolwiek iść , dziś pierwszy raz wyszłam na balkon na slonce to po 5 min zrobiło mi się słabo , wiec już ryzykować nie będę.
pozdrawiam te szczęśliwe bezobjawowe i te cierpiące
U mnie po popołudniowej drzemce taki mnie dorwał ból głowy, że dawno takiego nie miałam. Męczyłam się okrutnie. Noc była okrutna i z bólu głowy i przez młodego, który co chwilę się budził. 6 razy do 3.30 potem wzięłam go do siebie i spał już ładnie..Miałam w pierwszej ciąży, na początku byłam zachwycona, pod koniec połowa rzeczy mi się nie mieściła, ciężko było mi cokolwiek znaleźć, a już znalezienie konkretnego badania graniczyło z cudem. Co chwile musiałam robić w tych kieszonkach porządki żebym miała to w miarę chronologicznie. Teraz już na pewno nie kupuje, założyłam zwykły skoroszyt
ja się dzisiaj obudziłam z strasznym bólem glowy, liczyłam ze przejdzie samo bez leki, ale w końcu już popołudniu nie wytrzymałam i wzięłam Apap. Potem robiliśmy grilla drugi dzień z rzędu. Powiem wam szczerze, ze my te grille to tylko dla nas, domowników, a jak poszliśmy wieczorem się przejść po osiedlu to mnóstwo ludzi grillowalo w takich dużych składach, ze z gośćmi przyjezdznymi... już się nik koronawirusa najwidoczniej nie obawia...
Co do ludzi i ich podejścia do koronawirusa. Wczoraj byłam nad jeziorem. 90% ludzi nie miało masek i to nie tylko na plaży ale też na alejkach
E
Ewka34
Gość
My tez grila tylko dla nas robimy ale jak wyszlismy to tez duzo ludzi bylo z goscmi..Miałam w pierwszej ciąży, na początku byłam zachwycona, pod koniec połowa rzeczy mi się nie mieściła, ciężko było mi cokolwiek znaleźć, a już znalezienie konkretnego badania graniczyło z cudem. Co chwile musiałam robić w tych kieszonkach porządki żebym miała to w miarę chronologicznie. Teraz już na pewno nie kupuje, założyłam zwykły skoroszyt
E
Ewka34
Gość
U nas dzis pada.. ja po sniadaniu 2 kotlety mielone z wczoraj i kawa.. za to wczoraj zezarlam chyba pol czekolady tej wielkiej
Dolvit
No wystarczy wziąć ulotkę? Jest napisaneNo to dziwne bo ja go brałam jak i w 1 trymestrze i 2.
martini6
Hey kobietki. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ja dopiero wstałam i w sumie gdyby nie budzić dalej bym spała jakiś twardy sen dzisiaj miałam. Teraz kiska leży na brzuszku mizianko z rana musi byc ale tak mnie bola cycki jak mi po nich chodzi ciapy jej przesuwam życzę udanego dzionka
reklama
Asia Kasia
Jakbym miała patrzyć na ulotkę to w ciąży bym nic nie brała. A miałam. 15 antybiotyków na których pisało że w ciąży trzeba to skonsultować z lekarzemNo wystarczy wziąć ulotkę? Jest napisane