reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Moze pamietacie jak kiedys pisalam wam ze moja tesciowa jest taka mega wierząca i ciagle wmawia mi i narzeczonemu zebysmy wierzyli, modlili sie. Ogolnie ze bog jest wszystkim. Plus codziennie msze rozance itp po 2/3h lecą. Dzis tez juz właczyla i zaczyna mi o tym gasac i czy ide sluchac majowki. Juz ze tak powiem sie wkur...ilam i jej mowie "przykro mi ale ja nie jestem wierzaca" jej mina bezcenna 😂 po czym obrazila sie i trzasnela drzwiami 🤣 moze jestem okropna ale ta sytuacja byla dla mnie jak wisienka na torcie na dzisiejszy ciezki dla mnie dzien 😂😂😂
Nastaw się na armagedon 😂😂

reklama
Nastaw się na armagedon 😂😂
No wlasnie druga akcja teraz. Zaczelam suszyc wlosy a narzeczony odkuzac a ona na caly glos u siebie w pokoju ma rozaniec. I sprawa taka my mamy tolerowac jej rozance i ma byc okej a jak jej cos nie pasuje od nas typu muzyka czy wlasnie przed chwila suszarka i odkurzacz to problem. I przyszla ze jej nie pasuje. A prawda jest taka ze to nie jest wylacznie jej mieszkanie poniewaz jest to tak jakby panstwowe 50% na nia i 50% na mojego narzeczonego wiec maja wspolne prawa...no ale onla jest nie do przegadania. Chce szacunku jednoczesnie sama go nie dając nam 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Od kilku dni chodziło za mną piwko bez alkoholowe owocowe.. takie do kupienia w uk- nie pamiętam teraz nazwy.. poszlam do sklepu.. W deszczu :D I no facet pyta o dowód.. No nie wzięłam.. musialam dzwonić żeby mi 12 letni syn rowerem przywiózł :D podobno nie wyglądam na 25 lat :p (w uk trzeba wyglądać na 25 jesli nie wyglądasz sprawdzają dowód I po 18 normalnie można kupic ) śmieszna sytuacja no tymbardziej, że to bez Alko.

No ja jak mieszkalam w Londynie to nie moglam narzekac, bo u byle hindusa pod domem mozna bylo kupic Polski chleb, ogorki, sledzie i wiele innych rzeczy. W ogole tam w kazdym sklepie maja produkty z calego swiata. Tutaj nie i w ogole nawet wsrod tych swoich hiszpanskich produktow maja niewielki wybor. Jak pojdziesz do takiego marketu sredniej wielkosci to np wybor sokow masz pomaranczowy, brzoskwiniowy, ananasowy i moze jeszcze dwa albo trzy inne. W Polsce jest o wiele wiele wiecej. To samo z innymi rzeczami i kosmetykami, 5 kremow na krzyz do wyboru. Jak tu przyjechalam to myslalam, no taki kraj srodziemnomorski to na pewno ma mnostwo owocow i warzyw do wyboru, a ja wchodze do warzywniaka kolo domu i mam do wyboru banany, jablka, pomarancze, a w sezonie winogrona, arbuza, melona i truskawki... Serio?? Ja myslalam ze beda miec cos egzotycznego, naprawde pod tym wzgledem sie zawiodlam. A jeszcze jak oni sie zachwycaja, ze ich kuchnia jest najlepsza na swiecie to nie wiem czy smiac sie czy plakac.
Najlepsza kuchnia to polska kuchnia :D
Jezuuu za mna chodzą strasznie... Ale moj maz w życiu by tego nie przetrawil. 😂😂 Ostatnio jechalam do rodzicow i dzwonilam ze jak beda w sklepie to prosze o cole i laysy cebulowe 😂😂 smiali sie potem ze powiedzą 😂🤭 ale przynajmniej mi przeszlo :D
Taki przeciwnik? Czy tylko w ciąży sie nie zgadza? :D

Od kilku dni chodziło za mną piwko bez alkoholowe owocowe.. takie do kupienia w uk- nie pamiętam teraz nazwy.. poszlam do sklepu.. W deszczu :D I no facet pyta o dowód.. No nie wzięłam.. musialam dzwonić żeby mi 12 letni syn rowerem przywiózł :D podobno nie wyglądam na 25 lat :p (w uk trzeba wyglądać na 25 jesli nie wyglądasz sprawdzają dowód I po 18 normalnie można kupic ) śmieszna sytuacja no tymbardziej, że to bez Alko.
Oni tam jakies śmiesznie maja te przepisy ze sprawdzaniem dowodu. Mnie zdumialo jak prosili mnie o dowod gdy kupowalam obcinacz do paznokci 🙈

Oni tam jakies śmiesznie maja te przepisy ze sprawdzaniem dowodu. Mnie zdumialo jak prosili mnie o dowod gdy kupowalam obcinacz do paznokci 🙈
Tak tu jest wszystko dziwne. Mając 16 lat nie kupisz np widelcow I noży (nawet plastikowych) Ale możesz mieszkać sam, wyprowadzić się od rodziców.
W wieku 12 lat możesz bez zgody rodzica isc po antykoncepcję, dokonać aborcji (tu nie jestem pewna wieku Ale na pewno zanim osiagnie pelnoletnosc)

Kiedyś potrafili mojemu m nie sprzedać Alko bo ja bylam z nim A nie miałam dowodu :o nie ważne że bylam na końcówce 2 ciazy (Z 1 synem w wozku)

Tutaj nie badają w ciazy ginekologicznie, nie badają szyjki, czy się skraca itd.
W poprzedniej ciazy mialam cukrzycę ciazowa .. W pl już bym była po krzywej cukrowej A tu nie miałam jeszcze nawet pobranej krwi... Będę mialam dopiero w 13 tyg podczas wizyty z usg.

Widzę, że dzisiaj forumowe smaki to piwko zero i czipsy ;) u mnie też wjechały haha 😁 właśnie w takim komplecie 😁 bo dzisiaj był filmowieczór rodzinny i oglądaliśmy Harrego Pottera, chłopaki zachwycone ;) a ja teraz dogorywam z mdłościami, taki psikus mieć poranne mdłości ciążowe w nocy 😂🤷

Tak tu jest wszystko dziwne. Mając 16 lat nie kupisz np widelcow I noży (nawet plastikowych) Ale możesz mieszkać sam, wyprowadzić się od rodziców.
W wieku 12 lat możesz bez zgody rodzica isc po antykoncepcję, dokonać aborcji (tu nie jestem pewna wieku Ale na pewno zanim osiagnie pelnoletnosc)

Kiedyś potrafili mojemu m nie sprzedać Alko bo ja bylam z nim A nie miałam dowodu :o nie ważne że bylam na końcówce 2 ciazy (Z 1 synem w wozku)

Tutaj nie badają w ciazy ginekologicznie, nie badają szyjki, czy się skraca itd.
W poprzedniej ciazy mialam cukrzycę ciazowa .. W pl już bym była po krzywej cukrowej A tu nie miałam jeszcze nawet pobranej krwi... Będę mialam dopiero w 13 tyg podczas wizyty z usg.
Troche na głowie wszystko stoi. Z moimi problemami w poprzedniej ciąży widzac angielski system, zapewne bym nie donosila. W Polsce jest jak jest., ale przynajmniej od strony zabezpieczenia ciąży ja sie czuje bezpiecznie.
Teraz 😂 to przeciwnik wszystkiego co niezdrowe 😂 mowi ze truje mu syna (uparcie twierdzi, ze jego "chlopaki" były zaprogramowane na zrobienie syna 😂) ale i tak bardziej czuje córkę 😁
A to moj w poprzedniej ciąży byl taki sam :D zupki chińskiej nie mogłam zjesc :D a po porodzie to juz w ogole, samo zdrowie bo przecież karmie :D

reklama
Widzę, że dzisiaj forumowe smaki to piwko zero i czipsy ;) u mnie też wjechały haha 😁 właśnie w takim komplecie 😁 bo dzisiaj był filmowieczór rodzinny i oglądaliśmy Harrego Pottera, chłopaki zachwycone ;) a ja teraz dogorywam z mdłościami, taki psikus mieć poranne mdłości ciążowe w nocy 😂🤷
Bo te mdłości to sa poranne tylko z nazwy ;) ja mam cały dzień, ale na szczęście do przeżycia

Do góry