Rumiankowa
Fanka BB :)
Mojej przyjaciółce skoczyło do 18 mimo, ze przed ciaza miała w normie. Tak samo mówił mi endokrynolog i ze właśnie do tych 2 to przynajmniej wypadałoby zbićWłaśnie tak pytam, bo czytam tu i ówdzie, że niektóre dziewczyny biorą coś na zbicie tsh ale nie wiem przy jakich wynikach. W internecie też nic przekonującego w zasadzie nie ma, nawet gdzieś przeczytałam wypowiedź jakiejś lekarki że takie odchylenia w zasadzie na ciążę nie wpływają. O widzisz, o tym że lubi sobie poskakać dobrze wiedzieć. Dzięki.
tsh wcale aż tak w staraniach nie przeszkadza. Ja przed ciaza miałam ponad 3 i w pierwszym cyklu od razu zaskoczyłoHm. No dla nas była staraliśmy się omijac dni płodne, do tego moje TSH było zwykle ponad 2 (co w staraniach bardzo przeszkadza). Liczyliśmy się z możliwością ale że nie wystąpiła ona w ciągu ostatniego roku lub więcej, to szansę uznaliśmy za znikome. Cóż, koronawirus zafundował wypoczynek w domu, brak stresu związanego z pracą, dużo relaksu, lepsze odżywianie, no i pykło jestem zaskoczona ale i ucieszona
Kilka moich koleżanek z problemami z tarczyca tez bez problemu zaszło w ciąże