reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
ja rozważam żeby kupić bo... mój mąż ma problemy z kręgosłupem :D to na razie by sobie popróbował z poduszka ciążową, jak mu pomoże to spoko a jak nie to się nie zmarnuje i ja za kilka miesięcy będę korzystać ;)
Bo jak chodził na fizjoterapie i masaże to było spoko a teraz ten wirus i się meczy.

Jak dla męża to polecam mega Link do: Pranamat ECO - mata do akupresury to innowacyjne narzędzie do wyeliminowania bólu my długo zwlekaliśmy czy kupić czy nie bo droga ale udało nam się w promocji z poduszka za 619 zł chyba i jak bałam się czy pomaga tak moj mąż codziennie kładzie się na niej po 20 min i jak ręka odjął. Mąż ma 2 przepukliny kregoslupa, już dwa razy dysk mu wypadł i ma super zaufanego masażystę który zawsze go nastawia ale wiadomo mimo wszystko co tydzien nie jeździ do niego a ta mata to serio strzał w 10. Ja go namówiłam bo mówił ze to pewnie nic nie daje naciąganie takie itd ale teraz sam wraca z pracy i od razu na matę. Mówi cuda działa ! Polecam :) ja sama mam szyjna przepuklinę ale teraz w ciąży nie można na tym leżeć 😜

Kurcze miałam taki ładny długi post i mi wszystko szlag trafił bo się strona zamknęła...

Ja mieszkam niedaleko i rzeki i fosy miejskiej. I tam na tej fosie jest wysepka, na której jest gniazdo łabędzi. Łabędzie ponoć dobierają się na całe życie i one rzeczywiście tam zawsze tylko we dwa na tym odcinku fosy. Ale w zeszłym roku nie wykluło im się nic z gniazda. A ja w tym samym roku poroniłam. I tak teraz widzę, ze znowu wysiadują i tak bardzo trzymam za te łabędzie kciuki. Mam nadzieje ze i ja i one się doczekamy ^^
Ja mam trzy Parki obok siebie. W jednym jest staw przy drodze. Są dwa łabędzie od lat. Ale zrobiły się tak wredne, że wychodzą na drogę i próbują dziobać auta. Strach po chodniku przejść jak siedzą na trawie bo gonią i łapią za spodnie [emoji23]

Jak dla męża to polecam mega Link do: Pranamat ECO - mata do akupresury to innowacyjne narzędzie do wyeliminowania bólu my długo zwlekaliśmy czy kupić czy nie bo droga ale udało nam się w promocji z poduszka za 619 zł chyba i jak bałam się czy pomaga tak moj mąż codziennie kładzie się na niej po 20 min i jak ręka odjął. Mąż ma 2 przepukliny kregoslupa, już dwa razy dysk mu wypadł i ma super zaufanego masażystę który zawsze go nastawia ale wiadomo mimo wszystko co tydzien nie jeździ do niego a ta mata to serio strzał w 10. Ja go namówiłam bo mówił ze to pewnie nic nie daje naciąganie takie itd ale teraz sam wraca z pracy i od razu na matę. Mówi cuda działa ! Polecam :) ja sama mam szyjna przepuklinę ale teraz w ciąży nie można na tym leżeć 😜
mysle, ze mojego męża na to nie namowie ;) jakby mu to polecił jego zaufany fizjoterapeuta to tak ale inaczej nie ma szans ;)
Zreszta on ma tylko jedno zwyrodnienie i w sumie jak chodzi na fizjoterapie to jest ok. Ale teraz tylko siedzący tryb życia, trochę spacerów i niestety ból jest silniejszy znów.

O właśnie taką ma moja mama. Ale chyba podróbę bo identyczna a kupiła za 90zl

A ja Wam tak zazdroszczę, że Wasze dzieci tak ładnie wszystko jedzą.. u nas cholernie ciężko w tym temacie. Młody ma prawie 2 lata a nie potrafi jeść. Nie to, że nie chce ale nie potrafi. Mieliśmy iść do logopedy ale wszystko nam pozamykali przez tego koronawirusa, wizyty na które czekaliśmy poodwolywane a ja jestem zalamana bo nie wiem juz co mam robić, żeby on gryzł. On tylko wkłada do buzi i od razu połyka, bez gryzienia. Nawet chrupki nie wchodzą w grę bo nie poczeka aż się rozpuszcza.. ehh
Martini przerabialam to samo z corka... logopeda nam nie pomogl. Sama jak podrosla zalapala ze trzeba gryzc, dopiero jak miala ponad 3 latka, tak wszystko na papke bylo :( bo zaraz lykala. Moge cie tylko pocieszyć zebys nie wierzyla w brednie wypisane w necie ze potem dziecko ma wadę wymowy itd. Nic takiego nie ma u nas miejsca, ja balam sie ze moze bedzie miala problem z "r" bo naczytalam sie głupot, ale wszystko jest ok.

Martini przerabialam to samo z corka... logopeda nam nie pomogl. Sama jak podrosla zalapala ze trzeba gryzc, dopiero jak miala ponad 3 latka, tak wszystko na papke bylo :( bo zaraz lykala. Moge cie tylko pocieszyć zebys nie wierzyla w brednie wypisane w necie ze potem dziecko ma wadę wymowy itd. Nic takiego nie ma u nas miejsca, ja balam sie ze moze bedzie miala problem z "r" bo naczytalam sie głupot, ale wszystko jest ok.
Spokojnie nawet jakby byla wada wymowy r to da sie to wypracowac 😊 ci ludzie co nie umia wymawiac r i twierdza ze TAK JUZ MAJA to nie...nie mają tylko tak sobie wypracowali i nikt ich nie nauczył i jest juz za pozno. Jakby taki czlowiek jako dziecko poslany byl do logopedy wszystko pieknie moznaby wypracowac. Takze nawet gdyby byla taka wada wymowy to nie trzeba chodzic w stresie..choc wiem ze tak jest bo odpowiednia terapia logopedyczna i wszystko powinno byc w porzadku. Moja siostra okroooopnie sepleniła, zamiast rower bylo lowel, mowila nie wyraznie, nie dalo sie zrozumiec, pochodzila do logopedy, pocwiczyla plus cwiczenia w domu i wszystko sie dało 😊 tylko trzeba konsekwencji i systematycznosci oczywiscie.

Wiecie co mialam kilka dni temu takie glupie myslenie ze kurcze moze cos jest nie tak...czy z dzieckiem jest w porzadku? Wpadalam w panike. Macalam cycki czy choc troszke bolą bo bylo tak ze z 4 dni temu piersi przestalu bolec i mialam duzo slabsze mdlosci i przyplyw energii. Ale jak sie okazalo jednorazowo bo tylko ten jeden dzien. Pozniej zaczely ciagnac mnie pachwiny dzis mdlosci nie do ogarniecia, znowu ciągniecie i kłucie pachwin a w jednej piersi od gory mialam taki bol przez jakis czas takimi falami jakby mi ktos nozem rozcinal 😂 ten dzien spokoju byl chyba tak zwana cisza przed burzą. Czuje ze jest wszystko w porzadku. A przynajmniej jakos uspokajaja mnie te objawy i jak wodac ich zanik nie znaczy ze znowu zaraz nie przyjdą...albo jak u niektorych obawa bo objawow nagle nie ma a na usg wszystko w porzadku. Ogolnie calyczas burczy mi w brzuchu wiec jem a jednoczesnie ciagnie mnie na wymioty...nie ogarniam tego naprawde.

reklama
Spokojnie nawet jakby byla wada wymowy r to da sie to wypracowac 😊 ci ludzie co nie umia wymawiac r i twierdza ze TAK JUZ MAJA to nie...nie mają tylko tak sobie wypracowali i nikt ich nie nauczył i jest juz za pozno. Jakby taki czlowiek jako dziecko poslany byl do logopedy wszystko pieknie moznaby wypracowac. Takze nawet gdyby byla taka wada wymowy to nie trzeba chodzic w stresie..choc wiem ze tak jest bo odpowiednia terapia logopedyczna i wszystko powinno byc w porzadku. Moja siostra okroooopnie sepleniła, zamiast rower bylo lowel, mowila nie wyraznie, nie dalo sie zrozumiec, pochodzila do logopedy, pocwiczyla plus cwiczenia w domu i wszystko sie dało 😊 tylko trzeba konsekwencji i systematycznosci oczywiscie.
Zgadzam sie z Tobą, chodzilo mi jednak o sam fakt, ze przeciez zaden rodzic nie chce dla dziecka zle lub zeby mialo wade wymowy :) jesli tak by sie stalo, wiadomo ze jak najszybciej podjelabym kroki zeby zwalczyc wade :)

Do góry