reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Ja miałam znieczulenie zewnątrzoponowe. I poród mi się zatrzymał.. Parlsm dwie godziny. Rozwarcie nie szło dalej. Mała się cofała, zielone wody. Szykowali mnie do cc, na szczęście ostatni skurcz i poszło. Ale Namęczyłam się okropnie. Przy 4 cm prosiłam o znieczulenie. Nie dałabym rady bez, miałam bóle krzyżowe i z brzucha. Najgorsza była babka anestezjolog, tak mnie męczyla i była tak upierdliwa, że dziwie się, że tak łaskawie do niej podeszłam. Ale chyba nie miałam siły.. Ja miałam od samego początku skurcze już co parę sekund. I tak 11 godzin :(
Kurcze to sie namęczyłas. No wlasnie slyszalam ze czesto przy takim znieczuleniu akcja porodowa moze zwolnic albo nie isc dalej.

reklama
Mam pytanie.Zostalismy zaproszeni na urodziny brata męża i jego żony(oboje maja urodziny w maju więc robią razem)😐maz prezentem dla brata się zajmie jakieś narzędzia do majsterkowania...natomiast jeśli chodzi o jego żone to kupno prezentu pozostało mi...😉i nie mam wg pomyslu🙄doradzićie mi?a bratowa ma 26lat w czerwcu pierwszy raz zostanie mama ale nie chciałabym kupywac coś dla dziecka bo małemu osobno kupimy po urodzeniu😉niedawno wprowadzili się do domku na wsi,kosmetyki raczej odpadają bo sie nie maluje a do ciała też nie wiem czy wypada żeby nie zmieniać zapachu który maluszek pozna oo urodzeniu...

Mam pytanie.Zostalismy zaproszeni na urodziny brata męża i jego żony(oboje maja urodziny w maju więc robią razem)[emoji52]maz prezentem dla brata się zajmie jakieś narzędzia do majsterkowania...natomiast jeśli chodzi o jego żone to kupno prezentu pozostało mi...[emoji6]i nie mam wg pomyslu[emoji849]doradzićie mi?a bratowa ma 26lat w czerwcu pierwszy raz zostanie mama ale nie chciałabym kupywac coś dla dziecka bo małemu osobno kupimy po urodzeniu[emoji6]niedawno wprowadzili się do domku na wsi,kosmetyki raczej odpadają bo sie nie maluje a do ciała też nie wiem czy wypada żeby nie zmieniać zapachu który maluszek pozna oo urodzeniu...
Może jakaś książka o macierzyństwie albo inna książka.

Mam pytanie.Zostalismy zaproszeni na urodziny brata męża i jego żony(oboje maja urodziny w maju więc robią razem)😐maz prezentem dla brata się zajmie jakieś narzędzia do majsterkowania...natomiast jeśli chodzi o jego żone to kupno prezentu pozostało mi...😉i nie mam wg pomyslu🙄doradzićie mi?a bratowa ma 26lat w czerwcu pierwszy raz zostanie mama ale nie chciałabym kupywac coś dla dziecka bo małemu osobno kupimy po urodzeniu😉niedawno wprowadzili się do domku na wsi,kosmetyki raczej odpadają bo sie nie maluje a do ciała też nie wiem czy wypada żeby nie zmieniać zapachu który maluszek pozna oo urodzeniu...
Zagwozdka. Nie znoszę kupować prezentow jak kogoś dobrze nie znam.
Moze jakas karta podarunkowa albo voucher?

Gorąco trzymam kciuki [emoji3590]
A jak dzisiaj się czujesz?
Coś się zmieniło?
Coraz lepiej niestety. Wstalam bez problemu. Pierwszy raz od 2 tygodni zrobilam sobie sama sniadanie. Troche slabo spalam bo naplakalam sie w nocy. Budzilam sie co jakis czas i brzuch mnie pobolewal :/

Dzien dobry!
trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty chociaż jeśli dobrze widziałam to dziś bardziej pod wieczór oblężenie?

ja właśnie zamówiłam zestaw książek mamy dla mamy. Podobno jeszcze dziś wyślą :D

W ogóle moi teściowie chcieli nam złożyć krótka wizytę bo będą w naszym mieście ale na szczęście mąż się wykręcił. Ja czuje się na ogół dobrze ale są momenty, ze jest tragedia - albo śpię albo mi niedobrze, nie ma żadnej regularności żebym mogła przeciwdziec godzinę chociaż. A ze na razie chcemy temat ciąży utrzymać w tajemnicy to mi nie na rękę teraz wizyty.

Trudno wybrać prezent dla kogoś kogo się nie zna. Myśle, ze w takiej sytuacji to voucher będzie chyba najlepszym pomysłem chociaż takim bezosobowym.

reklama
Hej..Ja dostałam takie coś na urodziny, a kupiliśmy mieszkanie więc bardzo mi się to przydało do postawienia ne mebel...

Załączniki

• 20200505_095804.jpg
    20200505_095804.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 92
Do góry