reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Też chętnie poczytam. Moja sika na podłogę.. Dwa latka kończy w lipcu, powtarza każde jedno słowo, nawet to trudne. Jest bardzo mądra i ma super pamięć. Dziękuję, proszę, czesc, ciocia, babcia, nie chce, mam daj, kocyk, podusia, misie. Na porządku dziennym :p już mi zaczęła jakiś czas temu śpiewać po angielsku. Bystra bardzo a do nocnika sikać nie chce [emoji16]
A myślałam że z dziewczynkami jest łatwiej😉U mnie w rodzinie tak się złożyło że dziewczynki łatwiej odpieluchowac, bardziej rusza że majteczki mokre, jakby bardziej wrazliwe...😉bratowa mnie pociesza że przy drugim dziecku jest łatwiej bo dzieci się naśladują i tak było bo dwójkę swoich dzieci rok po roku odpieluchowala właściwie razem🙂

Te dziewczyny co używały detektora tętna płodu - daje radę wykryć? Możecie polecić jakis model? Od którego tygodnia najlepiej?

Mój synek jak miał 20 miesięcy zaczął siadać na nocnik, robił siusiu i kupkę przez tydzień czasu i po tygodniu nagle mu się odechciało... Dopiero jak miał 2 lata i 3 miesiące nagle od samego rana zaczął robić na nocnik i tak już do dziś 😁 myślę, że jak dziecko gotowe to samo zacznie wołać 😊
Pewnie masz rację z tą gotowościa jest innaczej u każdego dziecka... 😉żyłam trochę nadzieja😉ze skoro mój syn zaczął raczkowac miał 8mies, jak miał 9mies zaczął chodzi, pierwszym słowem była oczywiście mama🤭, ładnie mówi pojedyncze słowa to i z odpieluchowaniem też tak sprawnie pójdzie a tu klops😂ma jeszcze czas ją to wiem ale presją obu babć robi swoje... Tyle że one chciały zdjąć nam pieluche jak najwcześniej bo miały dosyć prania, prasowania całe dnie...😉 ciężko przegadać

Też miałam takie wrażenie że o takie duże dziecko łatwiej się dba i tak jakoś lżej to przychodziło. To ty kropka w kropkę jak ja 11 kg na plusie miałam i jak mi wody się sączyć zaczęły to oni mnie na patologie ciąży chcieli bo myśleli że 7/8 miesiąc, bo mały brzuch miałam. I nie chcieli słuchać że mały będzie duży a już na USG dwa tygodnie wcześniej mały miał 3900 🤣 zwłaszcza ze rodziłam tydzień przed terminem z USG, ale ogólnie jestem bardzo zadowolona ze szpitala w Chojnicach i drugi raz tam też będę chciała rodzic.
Fajne było też to że w sumie po powrocie ze szpitala miałam 2kg na plusie😉bo dziecko 4kg i resztę wody, łożysko itd.podobno też większe dzieci rzadziej maja żółtaczke noworodkowa...ale mam nadzieję że przez duża wagę urodzeniowa nie będzie musiał borykać się z otyłością...

Wlasnie zaliczylam 🤢🤮 bylo dzis w miare ok a jak zjadlam z 30 minut temu rosół to mnie tak zaczelo mdlić, do tego perfumy ktorych uzylam kilka godzin wczesniej doprowadzaly mnie do bolu glowy no i sie stalo...ale mi lepiej...ulzylo szczerze mowiac

Wlasnie zaliczylam 🤢🤮 bylo dzis w miare ok a jak zjadlam z 30 minut temu rosół to mnie tak zaczelo mdlić, do tego perfumy ktorych uzylam kilka godzin wczesniej doprowadzaly mnie do bolu glowy no i sie stalo...ale mi lepiej...ulzylo szczerze mowiac
Ja nie umiem zwymiotowac, całą reke bym wlozyla i nic :/

reklama
Do góry