Ja mam dwa. W pierwszej ciąży trochę się bałam wiec cała ich toaletę przejął mąż, dopiero później lekarka mi powiedziała ze skoro mam je od dawna, nie wychodzą na pole nigdy i nie jedzą surowego mięsa to jeśli miałyby mnie zarazić to by się to stało dawno temu. I ze jeśli chce uniknąć toxo to mam bardzo dokładnie myć owoce i warzywa, unikać kontaktu z surowym mięsem i porządnie wyparzac deski do krojenia i to wystarczy.Hej, czy któraś z Was ma kota? Robiłam 3 miesiące temu badanie na toxo, powtarzacie je? I śpicie z kotem? Ja dzisiaj mam 5+3 i czuje sie fatalnie.. jestem ciagle zmęczona, boli mnie podbrzusze, w nocy nie śpię i nie mogę sie ułożyć.. mdłości nie mam ale jestem wykończona brakiem snu...
reklama
EvilDesiree
Fanka BB :)
Można też kupić nadmanganian potasu i przemywać wodą z nim. Mi bardzo pomagało i na zmniejszenie tych upławów i swędzenia. Clotrimazolum też na chwilę przynosiło ulgę.Znacie jakies leki które można przyjmować w ciąży na zapalenie pochwy? Tydzień biorę antybiotyk który mi lekarz przepisał a swędzenie jest coraz gorsze, mam też uplawy z grudkami.. Myślę coś dzisiaj kupić w aptece, a jeśli nie ma nic to muszę dzwonić jutro i prosić o eRecepte.. Czytałam, że to może zaszkodzić dziecku :/
EvilDesiree
Hehe ja miałam podobną sytuację z królikami jakieś 12 lat temu. Owoc tego homoseksualnego (wg nas wtedy były dwa samce) nazywa się Iniemamocny i jest już sędziwym króliczkiem [emoji12]Szynszyle cudowne [emoji7] miałam kiedyś parke. Bylam dzieckiem. I byla taka smieszna sytuacja. Samiec byl mlody, polowe mniejszy od samicy bo dopiero go kupilismy. I zaobserwowalismy ze ciągle siedzi na samicy. Tak jakby spal na jej plecach. Wszyscy sie smialismy...zrozumielismy dopiero o co chodzi jak pewnego dnia samica zaczela rodzic [emoji23][emoji23][emoji23]
Mrs.Alice
Mam w domu akurat nadmanganian bo mała kape jak pupę odparzy. To dzisiaj i sobie spróbujęMożna też kupić nadmanganian potasu i przemywać wodą z nim. Mi bardzo pomagało i na zmniejszenie tych upławów i swędzenia. Clotrimazolum też na chwilę przynosiło ulgę.
EvilDesiree
Ja robiłam już ze 3 podejścia do wstania z wyra na dobre.Ja tez dziś ledwo żywa, wymiotowałam do północy, teraz wstałam i leżę, przegryzam tosta i czekam aż trochę może lepiej mi się zrobi . Najgorsze jest to ze nie dam rady nic pic , nic mi nie wchodzi ....
Poległam... Tylko siku i do łóżka.
Też się boję pić... Pochrupalam ze 3 krakersy ale to też bardzo ryzykuję...
EvilDesiree
Tylko musisz sobie popróbować ze stężeniem.Mam w domu akurat nadmanganian bo mała kape jak pupę odparzy. To dzisiaj i sobie spróbuję
Kiedyś kupowałam Tantum rose czy jakoś tak i w nim stężenie nadmanganianu potasu było dla mnie za niskie.
Jsawww
U mnie skończyło się jak zawsze...Ja robiłam już ze 3 podejścia do wstania z wyra na dobre.
Poległam... Tylko siku i do łóżka.
Też się boję pić... Pochrupalam ze 3 krakersy ale to też bardzo ryzykuję...
Załączniki
Angelika22
U mnie skończyło się jak zawsze...
Ojej oby szybko to minęło !
L
Lebkuchen_mum
Gość
Mialam kroliczka tez. To byl moj 1 zwierzak i wiele lat zylam w klamstwie ze krolik uciekł a prawda byla taka ze mama zapomniala go poprostu zamknąć w domu jak wyjezdzalismy i zaginął ale wiele lat byla wersja ze krolik sam uciekł i nikt nie wie jak to sie stalo dalej jestem ciekawa jego losu gdzie go poniosło przez tą otwartą do lasu brame albo co zjadło...Hehe ja miałam podobną sytuację z królikami jakieś 12 lat temu. Owoc tego homoseksualnego (wg nas wtedy były dwa samce) nazywa się Iniemamocny i jest już sędziwym króliczkiem [emoji12]
reklama