reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Ja jestem aktualnie w 6+6 a mdlosci mialam kilka dni tylko.. nie widzialam jeszcze nawet zarodka i serduszka i teraz strach ze ciaza mi obumarla albo nie wiem.. ;((((

Jestem pewna, ze czułabym to samo co Ty w analogicznej sytuacji.
Ale patrząc z boku to objawy raz są, raz ich nie ma. Jasne, ze są kobiety, które czuja non stop ale brak objawów nie świadczy od razu o czymś złym ;)
Uszy do góry i staraj się do tego czwartku nie denerwować bardzo ;) chyba, ze jest szansa przełożyć na poniedziałek/wtorek?

reklama
No ja mam 40 lat... Chłopaki 17 i 15...a tu nagle niespodzianka [emoji6]
Widzę, że różnica miedzy chłopakami dwa lata jak u mnie [emoji846]
Jak wspominasz taką różnicę?
Ja uważam, że najlepsza z możliwych.
Oj tak różnica bardzo dobra jeśli chodzi o dzieci. Przynajmniej u mnie tak jest. Teraz już mają wspólne zainteresowania i dużo razem się zajmują więc jest tak spokojnie. I myślałam że pieluchy mam za sobą a tu niespodzianka.

Ja jestem przerazona ☹️ Od wczoraj bola mnie mniej piersi, a mdlosci praktycznie przeszly. Brzuch juz od dluzszego czasu nie pobolewa i tak wyglada na mniej wzdety niz wczesniej.. mam bardzo zle przeczucia a wizyta dopiero w czwartek :( nie czuje sie juz jak w ciazy. Od wczoraj jem juz normalnie
Kochana u mnie jest tak od samego początku brak objawów a ciąża jest 🤷‍♀️ dodam że w fisyz poronionej miałam. Cały czas objawy a na wizycie dowiedziałam się że serce nie bije... Więc objawy to nie jest taki pewniak co do zdrowej rozwijającej się ciąży

Jestem pewna, ze czułabym to samo co Ty w analogicznej sytuacji.
Ale patrząc z boku to objawy raz są, raz ich nie ma. Jasne, ze są kobiety, które czuja non stop ale brak objawów nie świadczy od razu o czymś złym ;)
Uszy do góry i staraj się do tego czwartku nie denerwować bardzo ;) chyba, ze jest szansa przełożyć na poniedziałek/wtorek?
Juz wole te mdlosci :( niestety musze czekac do czwartku. Zwariuje pewnie do tego czasu ale mam nadzieje ze to nie jest zly znak.

Juz wole te mdlosci :( niestety musze czekac do czwartku. Zwariuje pewnie do tego czasu ale mam nadzieje ze to nie jest zly znak.

Ja wiem, rozumiem. Pewne myśli ciężko przegonić jak się ma takie a nie inne doświadczenia.
Ale to jeszcze tylko kilka dni, kto wie może coś Cię cofnie do tego czasu i uspokoi ;) a może masz szczęście i już będziesz się dobrze czuć mimo zdrowej ciąży? ;)
Będziemy mocno trzymać kciuki w czwartek ;)

Hej dziewczyny :) chciałabym dołaczyc, pewnie ciezko bedzie mi nadrobic wszystkie wpisy ale teraz bede na bierzaco.

Tydzień temu w piątek zrobiłam test i w końcu po 16 miesiacach ujrzałam pozytywny wynik :-D wraz z męzem jestesmy bardzo szczesliwy bo troszkę nam zajęły starania o drugie dziecko. Termin jaki mi wyliczyl lekarz rodzinny to 31 grudnia. Pierwsza wizyta u połoznej niestety dopiero w 11 tygodniu czyli 11 czerwca. Mieszkam w Holandii i tutaj troszeczkę inaczej podchodzą do tematu ciązy, a obecna sytuacja wirusowa jeszcze bardziej zminimalizowała wizyty kontrolne.
Na chwilę obecna czuje się bardzo dobrze, zero dolegliwości poza ogólnym zmęczeniem :)

Załączniki

• 94337135_251457215978279_6692958832844341248_n.jpg
    94337135_251457215978279_6692958832844341248_n.jpg
    49 KB · Wyświetleń: 70
reklama
Do góry