reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Jeśli byś chciała ja mam możliwość kupić bez recepty i mogłabym Ci wysłać pocztą. Chyba, że masz kogoś kto by Ci załatwił lek i przekazał.

Kochana dziękuję ci z całego❤ale sądzę,że leki na receptę mogłyby być zatrzymane na granicy ( tak miałam z lekami dla psa :( ) ale postaram się coś wykombinować

Ja też mam 6 i mam nadzieję że też usłyszę już [emoji173]
Ja dzisiaj o dziwo dobrze się czuje brak boli brzucha, młodości też nie mam. Mąż zamówił sushi zjadłam z pieczonym łososiem. Miałam iść do ginekologa dopiero 19 mają w prawie 9 tygodniu ale nie mogę się doczekać czy wszytsko ok więc umówiłam na 6 maja będzie to 6+3 więc mam nadzieję że będzie już [emoji3531]

Kochana dziękuję ci z całego❤ale sądzę,że leki na receptę mogłyby być zatrzymane na granicy ( tak miałam z lekami dla psa :( ) ale postaram się coś wykombinować
Jest jeszcze taka opcja jak recepta transgraniczna ;) czyli recepta wystawiona przez polskiego lekarza z polski ale możesz zrealizować u siebie ;) kiedyś tak przyjaciółce wysłałam receptę ;)
A w czasach teleporad może się coś tak uda załatwic jak nie ten pediatra ;)

Współczuję Wam dziewczyny tych mdłości. Ja póki co czuje się normalnie i oby tak zostało. Jestem trochę bardziej zmęczona wieczorami a dzisiaj to pospalismy wszyscy w dzień prawie 3 godziny i tak dobrze mi się spało, że myślałam że w ogóle już nie wstanę do następnego dnia :)
Mam trochę stresa ostatnio bo mąż stracił pracę przez ten cholerny kryzys. Zwolnili pracowników z najkrótszym stażem a on był przyjęty jako ostatni. Nie wiem jak to będzie dalej, czy uda mu się coś znaleźć teraz w takiej sytuacji. Staram się nie stresować więcej ale nie bardzo się da. Okropny ten rok jest.
Zobaczysz wszystko się ułoży. Mój chwilowo nie pracuje w zawodzie bo zamknęli restaurację w której pracował. Po prawie 1.5 miesiąca załapał pracę dorywczą bez umowy stawka 1/3 tego co miał ale zawsze jakiś grosz wpadnie.
Więc głowa do góry będzie dobrze.

Bardzo sie zdenerwowalam przy rozmowie z bylym wlascicielem mieszkania ale szybko sie uspokoilam bo wiem ze nie powinnam sie denerwowac jednak no sie stalo wyprowadzil mnie bardzo mocno z rownowagi bardzo sie boje ze to zaszkodizlo dziecku. Czy moglo sie cos stac? Bolal mnie brzuch tak z 2 minuty lekko z tego stresu i przestal ale bardzo sie boje ze to moglo miec jakis wplyw

No rzeczywiście.. Nie pomyślałam. A w którym tygodniu obecnie jesteś? Od 12 u Was dopiero podtrzymują ciążę tak?

Bardzo sie zdenerwowalam przy rozmowie z bylym wlascicielem mieszkania ale szybko sie uspokoilam bo wiem ze nie powinnam sie denerwowac jednak no sie stalo wyprowadzil mnie bardzo mocno z rownowagi bardzo sie boje ze to zaszkodizlo dziecku. Czy moglo sie cos stac? Bolal mnie brzuch tak z 2 minuty lekko z tego stresu i przestal ale bardzo sie boje ze to moglo miec jakis wplyw
Więcej sobie nerwów przysparzasz myśląc o tym, że się denerwowałas. Ja ostatnio często się kłócę ze swoim, mała daje popalić. Ale przecież nerwy u każdego się zdarzają. Poleż, odpocznij.

Witam , pomyślałam że napiszę bo w sumie nic nie trace, byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź w tych okolicznościach szczególnie, raczej wiadomo o co chodzi. Jakieś porady. Jestem w ciąży po raz pierwszy ,7 tydzień. Nie mogę skontaktować się z ginekologiem u którego byłam pierwszy raz a na pogotowiu mam obawy że mnie od męża odizolują i zaczną diagnozować na coś czego nie mam ale do rzeczy. Od 5 dni nie mam na nic siły, czytałam że w ciąży to normalne ale ja nie mam siły nawet chodzić do kuchni , zrobić sobie jedzenia, dłużej czyli z 10 min siedzieć , dłużej niż 5 min stać, a miewam nawet osłabienie na leżąco . Strasznie szybko się męczę, miałam tez przez to problem z dusznościami po śmiesznie lekkim wysiłku. Od 5 dni w sumie leżę praktycznie , i nie wstaje jak nie muszę to np do toalety i wymiotować. Nie miałam siły nawet się umyć. Czy aż takie objawy nadal są w normie? Ginekolog u którego byłam zlecił mi badania ale mowil bym zrobiła dopiero przed kolejną wizyta czyli za około 3 tyg. Zaczęłam brać Doppler Herz dla ciężarnych, bardzo proszę o poradę jeśli można. USG było ok, żadnych krwawień. Bardzo dziękuje. Ps. Grudniowa 2020.

reklama
Witam , pomyślałam że napiszę bo w sumie nic nie trace, byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź w tych okolicznościach szczególnie, raczej wiadomo o co chodzi. Jakieś porady. Jestem w ciąży po raz pierwszy ,7 tydzień. Nie mogę skontaktować się z ginekologiem u którego byłam pierwszy raz a na pogotowiu mam obawy że mnie od męża odizolują i zaczną diagnozować na coś czego nie mam ale do rzeczy. Od 5 dni nie mam na nic siły, czytałam że w ciąży to normalne ale ja nie mam siły nawet chodzić do kuchni , zrobić sobie jedzenia, dłużej czyli z 10 min siedzieć , dłużej niż 5 min stać, a miewam nawet osłabienie na leżąco . Strasznie szybko się męczę, miałam tez przez to problem z dusznościami po śmiesznie lekkim wysiłku. Od 5 dni w sumie leżę praktycznie , i nie wstaje jak nie muszę to np do toalety i wymiotować. Nie miałam siły nawet się umyć. Czy aż takie objawy nadal są w normie? Ginekolog u którego byłam zlecił mi badania ale mowil bym zrobiła dopiero przed kolejną wizyta czyli za około 3 tyg. Zaczęłam brać Doppler Herz dla ciężarnych, bardzo proszę o poradę jeśli można. USG było ok, żadnych krwawień. Bardzo dziękuje. Ps. Grudniowa 2020.
A mierzyłaś ciśnienie może masz bardzo niskie i dlatego źle się czujesz. Może zadzwoń na telporadę i zapytaj co masz robić. Zmęczenie zmęczeniem ale jeśli nie jesteś w stanie wstać z łóżka to lepiej to sprawdzić.

Do góry